Grałem w tibię 2 lata (7.3-7.7). Nie miałem wysokich lv jak na moje umiejętności - zawsze po jakimś czasie gra mi się nudziła, a potem wracałem znów do niej. Miałem 52ek, 32ms (2 tyg.), 24ms (1 tyg.), 31~rp. Na pierwszy rzut oka gra wygląda na w ogóle nie ciekawą, z gupią grafiką, bez muzyki i bez fabuły. Jednak bo dłuższym spędzeniu czasu z tą grą bardzo wciąga. Sama gra jest właściwie kitowa - ale z jej graczami są wojny gildii, wspólne hunty, wieczorne rozmowy pod dp, i sam gracz w Tibii ma często takie problemy jak uczeń w szkole podstawowej/gimnazjum. Gra mi się jednak po dłuższej grze znudziła - dlaczego? Do dzisiaj nie wiem, chociaż myślę że nie potrzebnie sprzedawałem postacie po tym jak gra mi się na 1-2 tyg. znudziła, gdyż potem już mi się nie chciało po raz setny expić w krypcie, bo wiedziałem wszędzie co jest.
Jeżeli ktoś się zagrać w tą grę - proszę bardzo. Ale na początek też radzę przeczytać trochę poradników i zaglądać na forum tibia.pl (lub inne zagraniczne np. tibianews.net, tibia.de) - bardzo to pomaga.