Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Czy po Gothic 3 będzie następna część?
Ksardax:
Xingu pisze ze nie bedzie GIV. Uwazam podobnie, ze raczej juz sie nie pojawi 4 czesc (Ale mam na mysli najblizsze 4-5lat), a to dlatego, ze sami tworcy to zapowiadali. Wydaje mi sie tez, ze skoncentruja sie na dodatku, to zapewne wyjdzie w najblizszym czasie. Oczywiscie chcialbym jak najbardziej zeby GIV sie pojawil, ale to tylko czcze zyczenia, bo wiemy juz ze na to sie nie zanosi.
czarny mag:
Nie mam 100% pewności co do tej wiadomości : podobnie jak Morrowind który zdobył na całym świecie ogrom fanów tak i Gothic będzie miał ciąg dalszy sagi . Jednego jestem pewien że był , jest , i będzie bezimienny bochater i jego tajemniczy przyjaciel Xardas .
NoName:
Wegług mnie nie będzie kolejniej części, ponieważ G3 kończy się na trzy sposoby i każdy inaczej, więc trudny byłby kompromis i znalezienie wspólnego początku do G4 ale wszystko możlwe (PB nie raz już nas zaskoczyła ) i mam nadzieje, że kiedyś się pokaże wyczekiwany przez wielu G4 ale jeśli mają zwiększyć wymagania (dużo dużo zwiekszyć) to niech się wcale nie zabierają za G4.
Pozdrawiam NoName
Isentor:
Wiadome jest, że w najbliższym czasie ukarze się dodatek do Gothic'a 3...
Jak ktoś wspomniał ostatnia część kończy się tak iż nie da się jej kontynuować. Lecz kto powiedział iż musi to być kontynuacja przygód bezimiennego bohatera. Przecież akcja "Gothic VI" może rozgrywać się w zupełnie innych czasach niż żył nasz znajomy z poprzednich części przypuśćmy, że akcja następnej części toczyć się będzię 50 lat później kiedy to Myrtanie zagraża nowe niebezpieczeństwo. Na pewno znajdzie się jakiś nowy bohater, który musi uratować ludzkość być może będzie w jakimś stopniu powiązany z bezimiennym...
Kwestia wydania następnej części również w pewnym stopniu jest oczywista...po 3-5 latach Piranha ponownie powróci do sagi Gothic. Już wiele razy byliśmy świadkami podobnych przypadków kiedy to ostatnia część danych gier całkowicie kończyła wątek a jednak w ostatnich latach powstają nowsze części tych wspaniałych tytułów.
Dydu:
Też myslę o tum że bedzie następna część serii Gothic. Jednak myśleżę akcja możę sie toczyć zarówno wcześniej niż zanim powstała pierwsza część. Powinni możę skończyć tę serię i dać inną nazwę ale nie mnie jest to osądzać. Gra jest super
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej