Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Czy po Gothic 3 będzie następna część?
Arkhan:
Jako fan tej sagi, chciałbym ujrzeć Gothic'a IV i tego wcale nie kryję. Kolejne przygody Bezimiennego i jego przyjaciół od Gothic'a I zawsze napawały mnie niedosytem, i jeżeli kiedykolwiek zagram w Gothic III, mam nadzieję że takie samo uczucie będzie mi towarzyszyć. Dla fanów którzy nie chcą żeby pojawił się G IV zawsze pozostaje myśl dodatku, no i coraz to lepszych modyfikacji, tworzonych przez naszych rodaków. Era Gothic'a nie skończy się nigdy, głównie dzięki modyfikacjom i smaczkom, których Autorzy Gothica III pozostawili jeszcze nie odkrytych, a ich będzie zapewne wiele.
Z wyrazami szacunku....
Dziqu:
Dodatek do Gothica III będzie pewnie oparty na Niezbadanych Krainach. Być może autorzy tak go zaprojektują, że jego zakończenie będzie umożliwiało powstanie kolejnej części, na co liczę. Słyszałem też kiedyś, że czwarta część będzie prequelem całej sagi - może dowiemy się czegoś o przeszłości Bezimiennego i weźmiemy udział w wojnie z orkami. To jednak tylko plotki, ale wciąż czuję lekki niedosyt po trzeciej części i chętnie zagrałbym w następną.
Gall:
Mam bardzo wielką nadzieję, na to, że jednak kolejne części Gothica powstaną. Jak na razie jestem w trakcie, a możę lepiej - na początku gry w G3 i czytając posty na tym forum, jego fabuła mnie nie zaskoczy do końca. Mam chęć zagrania w grę o fabule G1. Według mnie ta część była najlepsza z wszystkich pod względem fabularnym. Nie zależy mi na tym, jak firma będzie go produkować i jak dobra będzie grafika - najważniejsza jest fabuła. Zadowoliłbym się także dodatkiem, ale szczerze mówiąc wolałbym pełną wersje gry.
Xingu:
Gothica 4 raczej się nie doczekamy, bo to by było wałkowanie dobrego tematu. Gra była dobra i na razie ma wielką sławę, ale żeby 4 część była dobra trzeba dobrej fabuły. A co można dalej wymyślić?
Jednak MMOGothic byłby bardzo dobrym pomysłem. Odblokować wszystko i pozwolić graczom szaleć po pięknym świecie.
Tylko że Khorinis by nie rozszerzyli i zeszło by się tam trochę osób to by ciasno było :P
Khaleb:
A ja jestem przekonany, że Gothic IV jednak się ukaże. Przecież nikt nie będzie miał zamiaru kończyć czegoś pięknego, odbierając przy tym przyjemność fanom. Nie dość, że Bezimienny wyrusza do nieznanych krain to na dodatek bierze ze sobą Xsardasa. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że następna część sagi Gothic się ukaże. Przemawia też za tym spora suma pieniędzy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej