Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

13 Magów

<< < (8/16) > >>

.:KERTH:.:
masz racje. 13 magiem jest typek który tworzył chromanim. a co do twojego pytania... jest bardzo interesujące. właśnie, skąd magowie wzieli kamienie ogniskujące

Sam Ogrodnik:
Możliwe, że kamienie ogniskujące Budowniczych są pogrzebane jak prawie całe miasto. Kolejna możliwość: nie używali kamieni, lecz innych potężnych przedmiotów. Jeszcze inna możliwość: kamieni było więcej niż używane przez budowniczych. I jeszcze jeden pomysł: kamienie to starożytne artefakty, przechowywane przez magów przez wieki, aż miałaby nadażyć się jakaś odpowiednia okazja

Melkor:
Mam pewną teorię na temat kamieni ogniskujących, ale nie jestem jej pewien. Otóż w Koloni Karnej cz y jak kto woli w Górniczej Dolinie kamienie ogniskujące są na piedestałach, które z kolei ustawione są na okrągłych podestach. Każdy kto grał choć raz w Noc Kruka wie, że w Jarkendarze te podesty to w istocie kamienie teleportacyjne. Może budowniczowie wcześniej przebywali również w Górniczej Dolinie i wykorzystywali moc kamieni ogniskujących do aktywacji kamieni teleportacyjnych, a to z kolei by wyjaśniało kto zamieszkiwał stary klasztor. Jak wiemy z G3, przemieniać się w zwierzęta mogą tylko słudzy Adanosa jakimi są druidzi, a budowniczowie też czcili Adanosa (piszę "tylko słudzy Adanosa" w sensie, że wojownicy Adanosa) więc to kapłani budowniczych mogli zamieszkiwać ten klasztor.

Szkieletomotor:
Kerth pomyśl KTO i PO CO utworzono barierę.Otórz kohrinis to wyspa,na której jest magiczna ruda i (poprawię za szybko pisałem)Król utworzył tam kopalnie w których więżniowie wykopywali rudę ,więc dla poprawy bezpieczeństwa utworzono barierę ale dziwnie urosła.Nie ma mowy o tym że wszyscy magowie byli przy tworzeniu bariery , ale o tym że postanowili stworzyć barierę.
12 tworzyło barierę a 13 nadzorował ich pracę. A milten sam mówi że niedawno był nowicjuszem.wqięc to wyklucza go z 13, co do tej teorii to budowniczowie nie mogli tam być bo niema tam żadnych ich śladów , popatrz gdzie sojąte piedestały w większości w ORKOWYCH ruinach(wystarczy obejżeć okolicę).czyli to nasuwa tezę żę ludzi byli potem ,najpierw byli tam orkowie.
A co do tego że pyrokar nima nic wspólnego z kolonią to od kogo dostajemy na początku gry wiadomość do przekazania A od kogo odpowiec ładnie od kogo????

TAM TA TA TA DAM BUM OD KOGO OTO ODPOWIEĆ
OD ARCYMISTRZA MAGÓW OGNIA!!!!!!

Melkor:

--- Cytuj ---...więżniowie utworzyli tam kopalnie w których więżniowie...
--- Koniec cytatu ---

To kto w końcu wydobywał rudę, a kto utworzył kopalnie? Przecież jest już ustalone, że Milten nie brał udziału przy tworzeniu bariery.
A nie wydaje ci się dziwne, że w Jarkendarze stoją takie same podesty i że podobne zastosowanie mają tam kamienie ogniskujące? W obydwu przypadkach chodzi o uwolnienie energii i skumulowanie jej w innym miejscu: w koloni chodziło o wysłanie skumulowanej energii w jedno miejsce tworząc barierę, a w Jarkendarze chodziło skumulowanie energii w podestach i wykorzystywanie jej do teleportacji. Apropo orków, oni unikają magii innej niż Śniącego więc nie mogli i się bali kamieni ogniskujących, dlatego ich unikali (miałem fajną przygodę, wracając do Saturasa na piechotę [ chciałem trochę pozwiedzać] z 4 kamieniami ogniskującymi, każdy ork którego spotykałem uciekał, a gdy rzucałem jakieś zaklęcie to atakowało kilka celów naraz, może to był bug, nie sprawdzałem bo tylko raz robiłem wycieczkę krajoznawczą).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej