Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

13 Magów

<< < (7/16) > >>

Varek Wielki:
a może vatras był w koloni tylko nie przebywał z innymi. może badał jakieś ruiny albo coś takiego

.:KERTH:.:
boże, z tego co ja czytam, to niektórzy to naprawde za przeproszeniem gówno więdzą o gothicu! jeden mówi że 13 mag to pyrokar, drugi mówi że vatras. ludzie! opamiętajcie się! vatras, i pyrokar nie mieli NIC wspólnego z magiczną barierą i kolonią karną! przecież siedzieli w khorinis!

Sam Ogrodnik:

--- Cytat: .:KERTH:. ---boże, z tego co ja czytam, to niektórzy to naprawde za przeproszeniem gówno więdzą o gothicu! jeden mówi że 13 mag to pyrokar, drugi mówi że vatras. ludzie! opamiętajcie się! vatras, i pyrokar nie mieli NIC wspólnego z magiczną barierą i kolonią karną! przecież siedzieli w khorinis!

--- Koniec cytatu ---

Hmmm... Po pierwsze: daj mi dowód, że siedzieli w Khorinis.
Po drugie: Któryś z nich mógł brać udział w tworzeniu bariery. Mógł zdarzyć się wypadek, iż po prostu bariera go nie zakryła. Kto w końcu powiedział, że w wszyscy magowie byli w miejscach-rogach pentagramu? Przecież w klasztorze pradawnych magów nikt nie był od wieków. A kamień był tam. Skoro nie było tam nikogo od wieków, to skąd magowie się tam wzięli? Albo kamienny krąg? Magowie staliby sobie w miejscu przeklętym? Przecież Nadzorca w tamtym miejscu stał się nieumarłym. Harpie? Rozplemiłyby się tak w jedną dekadę?

P.S. Ktoś tu napisał, że bariera miała otaczać SO i SK. Jednak tak nie było. Bariera miała otaczać Zamek Gwardii Królewskiej oraz teraz już Opuszczoną Kopalnię. Obozu wtedy nie było, a Stara Kopalnia nie istniała.

.:KERTH:.:
człowieku! zastanów się! piranha bytes, miała stworzyć tylko 1 część gothica! (wiem bo czytałem ich wywiad) jednak, gothic jeden przyniósł takie ilości pieniędzy, że zrobili kolejne części żeby zarobić! czyli:
tworzyli 1 część, więc magów wymyślili sobie tylko tyle:magów ognia, magów wody, i nekromante xardasa. żadnego pyrokara, i żadnego vatrasa!

Melkor:
Może i Piranha Bytes zamierzało stworzyć tylko jedną część, ale to nie zmienia faktu ale że Rhobar wysłał niby najpotężniejszych magów, a zapomniał o przywódcy magów ognia, Karrypto, nie wysłał przywódcy klasztoru Khorinis (chociaż to jest wyjaśnione trochę w G2, Pyrokar może wtajemniczyć w 6 krąg magii ale sam nie potrafi się posługiwać runami Beliara [potrafi to Xardas, dlatego to on nadzorował tworzenie bariery]), a wracając co tematu to tym 13, a raczej 12 magiem mógł być ten kto spisał chromanin. Tylko teraz pytanie: czy chromanin spisał ten ktoś przy kim znajdujemy chromanin czy szkielet mag (oczywiście w swej "żywej" postaci)?
A teraz pytanie z innej beczki: skąd magowie wzięli kamienie ogniskujące skoro wykorzystywali je mieszkańcy Jarkendaru? Budowniczowie wrzucili je do morza czy wynieśli je z Jarkendaru uzdrowiciele, którzy zamykali portal do Khorinis?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej