Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
13 Magów
Fortuno:
W G1 jest coś co nie daje mi spokoju. Uważnie czytajcie: Barierę tworzyło 13 magów. W kręgu wody jest 6 magów: Saturas, Nefarius, Riordian, Myxir, Merdarion i Cronos. W kręgu Ognia jest także 6 magów: Corristo, Torrez, Damarok, Drago, Rodriguez i Milten. Ten ostatni zaś nie tworzył Bariery!!! Jak sam mówił dołączył do magów później. No i jest jeszcze Xardas on należał do magów ognia ale on nie jest 12 tylko 13 magiem nadzorującym budowę kopuły. Kto zatem może być tym 12tym magiem? A może to niedopatrzenie ze strony twórców. Jak sądzicie?
Ankh-Morpork:
są 2 wyjaśnienia, pierwsze, to że jest to naprawdę błąd twórców tej gry, ponieważ mogli uznać, że MILTEN także brał udział przy tworzeniu bariery, a przecież dołączył później (niedopatrzenie?)
drugie wyjście jest takie, że może ten 12 mag był stary i zchorowany, i przed naszym przybyciem do kolonii umarł ze starości. wiem, że wydaje sie to troche dziwne, ale tak mogło być.
pozdrowienia-milten14
Pawelck91:
Nie wszystko jest w porzadku !Jak sie dowiadujemy, bariere w sumietworzylo 13 magow. 6ognia oraz 6 wody, tym 13 magiem byl Xardas. Ot i po sprawie
Ankh-Morpork:
no tak, zgadzam sie, ale przecież Xardas nadzorował tworzenie bariery, a nie ja tworzył. tak mi sie przynajmniej zdaje.... .
dobrze że taki temat został stworzony, mnie tez to zastanawiało
Isentor:
--- Cytat: milten14 ---no tak, zgadzam sie, ale przecież Xardas nadzorował tworzenie bariery, a nie ja tworzył. tak mi sie przynajmniej zdaje.... .
dobrze że taki temat został stworzony, mnie tez to zastanawiało
--- Koniec cytatu ---
A to nie jedno i to samo ? Przecież stał razem z innymi magami to jego widzimy na intro. Ktoś kto coś nadzoruje, odwala najwięcej roboty zazwyczaj jest szefem. Ktoś kto czymś zarządza jest przeważnie twórcą tego czegoś. Jak by PB użyło zwrotu "pomagał" też byście powiedzieli, że jej nie tworzył bo przecież nie użyto słowa "stworzył".
A co do Miltena, dołączył do magów ognia już dawno po utworzeniu bariery. Był jednym ze skazańców.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej