Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Komputer
Aeskel:
--- Cytuj ---Sam muszę przyznac że mam dopiero rocznikowo 12 lat.Rok temu dostałem neta i gdy to powiedziałem na Gothic Site to mnie wyśmiali
--- Koniec cytatu ---
Nie dziwie się.
W sumie ja swoim wiekiem chwalić się nie będe, bo nie mam zamiaru. Wracając do tematu, dzieci jak to dzieci, lubia psocić i wchodzić starszym useram na nerwy. Jak czytam czasem posty użytkowników, to aż krew zalewa, no bo jak można powiedzmy popełnić w jednym poście 15 ortów. Chce mi się wtedy powiedzieć "Ja Pie4$6*!". Przedszkolaki niech do piachu idą, a nie za komputer się brać i robić tysiące niepotrzebnych for na fora.pl i serwisach tego pokroju. Jeśli mam być rodzicem, będe trzymać moje dziecko z dala od komputera, póki się na nuczy kultury i zachowania podczas serfingu po necie. Podsumowując: Nie dzieciom neo!
Metztli:
Moim zdaniem dziecko w wieku 10 lat może już sobie posurfować w necie ale lepiej by było gdyby ktoś dorosły to w jakiś sposób kontrolował, ale dzieciaki poniżej tych 10 lat powinny się zadowolić samym graniem, bez dostępu do neta... To może się źle skończyć, w necie czai się wiele niebezpieczeństw które mogą zrujnowac delikatną dziecięcą psychike...
Thoro:
--- Cytuj ---Nie wiem czy rodzice ich nie widzą tego,ze ich dzieci zamiast grać w piłke, chodzić do kolegów i uczyć się w szkole cały czas tylko jedną rzecz widzą na świecie?
--- Koniec cytatu ---
Jak ja uwielbiam ten boski argument, ludzi dorosłych 'niech siedzi' – i wszystko jasne -,-...
--- Cytuj ---Weźmy tera przykład z forów gothicowych przychdzi taki noob i spamuje licząc na nabijanie postów i pokazanie jaki on nie jest za*****ty.
--- Koniec cytatu ---
To są już zwyczajne kompleksy. Wielu młodych ludzi myśli, że są panami wirtualnego świata i mogą robić co im się żywnie podoba – z tego się wyrasta.
--- Cytuj ---W końcu gdy już znudzi im się zakładają fora.pl
--- Koniec cytatu ---
Cóż, do tych incydentów już nie mam sił. Niejednokrotnie dyskutowałem, z takowymi “administratorami” próbując ich przekonać iż tworzenie kolejnego forum “o gothicu” nie ma najmniejszego sensu a tracą na tym wszyscy (czyt. Ludzie, którzy mają ambicje i tworzą naprawde dobre portale). Niestety nawet wór argumentów nie starcza, bo gówniarz wie lepiej a jedyne co umie sobą zaprezentować to chamstwo połączone z wulgaryzmem.
--- Cytuj ---Czasem nawet zakładają strony yoyo.pl i tam pisza beznadziejne newsy i artykuły zaśmiecajac tym samym net takimi podrzędnymi forami.
--- Koniec cytatu ---
Tak samo jak w przypadku wspomnianych fór – ich żywot jest ograniczony, jednak takie “miejscówki” mimo wszystko cieszą się zainteresowaniem, pewnego grona. Tak więc, użytkownik zamiast wybrać solidny portal, kieruje się na takie za przeproszeniem “gówno” tworzone, przez dzieci rządne władzy. Eh szkoda gadać, tyle razy próbowałem wytłumaczyć że to zło ale oni nadal swoje...
--- Cytuj ---Co wyrośnie z ludzi, którzy na komunie dostali kompa i poza jedną grą nie widzą śwata?
--- Koniec cytatu ---
Zwykli ludzie. Bez obaw, nawet jeśli ktoś w młodości spędza godziny przed komputerem, nad grą i zatwardziałym fanatyzmem. Nic mu nie będzie, a można to porównać do oglądania kreskówek. ÂŻadnych śladów na psychice, nie będzie miał a jak już to małe.
--- Cytuj ---Większość takich młodocianów podaje fałszywy wiek, dlatego trafienie na młodego delikwenta, który przyzna się do swego prawdziwego wieku jest dość kłopotliwe.
--- Koniec cytatu ---
A co mnie obchodzi wiek innych ludzi. Dla mnie, jest on rzeczą najmniej istotną choć często można na jego podstawie utworzyć opinie o danym człowieku. Znam, wielu młodych ludzi którzy zachowują się dojrzalej niż niektóre osoby “dorosłe”.
Laress:
Jak by to nie było takie przedszkolaki ZAWSZE sie dorwą do kompa . ehh nie będę wkółko wałkował to co już pisaliście ! zgadzam sie z wami że dzieci do lat 12 nie powinny sie rozwijać z komputerem (minimum z internetem)! A rodzice i tak to mają wszystko gdzieś byle se znalazł zajęcie !!! Nie ukrywam wieku sam mam lat 15 , neta dostałem 2 lata temu i przez pierwsze miesiące zachowywałem sie jak idiota !!! Na szczęście po krótkim czasie spoważniałem :) ! z komputerem trzeba ostrożnie może bawic uczyć itd... ale trzeba uważać bo może człowieka zniszczyć !!! A komp w rękach przedszkolaka to prawdziwe nieszczęście , nie tylko dla niego ale dla otoczenia !!!
Powiem jedno ! NAJPIERW TRZEBA WYCHOWAĂ RODZICĂW , potem dopiero oni dziecko !!!
Itrogash:
Cóż, uważam, że dzieci od 10 lat nie powinno się pozwalać surfować po necie. Grać owszem może, jednak do internetu tylko po ukończeniu 13 lat, a i wtedy jeszcze pod ścisłym nadzorem kogoś starszego. Po prostu jak widzę jakiegoś dzieciaka, który myśli, że jak napisze setki postów, choćby i bezsensownych i krótkich to jest wielkim zaj****tym ziomem to krew mnie zalewa. Potem takie dziecko, kiedy już zostaje zbanowane, zakłada własne forum, które i tak długo nie pociągnie, a tylko zaśmieca sieć. Podsumowując, dzieci do kompa można opuszczać, jednak do neta absolutnie nie powinno. Ja sam 14 lat i do neta mam dostęp od ponad dwóch lat. Pierwszy raz na forum wszedłem zdaje się rok temu. Jestem mistrzem ortografii i interpunkcji (a czego mozna się spodziewać od kogoś, kto ma nazwisko Rej ), więc problemów z błędami nie mam. Jeśli zaś chodzi o same posty, to pierwsze były trochę krótkie (jakieś cztery do pięciu zdań), jednak z czasem się poprawiłem. Uważam więc, że to, jak jakiś dziesięciolatek będzie się zachowywał w na forach i w ogólnie w internecie zależy od jego inteligencji i kreatywności. Jednak typowe dzieci nie mają ich jeszcze zbyt rozwiniętych, więc mówię: dzieciom na necie stanowczo NIE.
Pozdro .
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej