Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Komputer

(1/9) > >>

MenThor:
Ostatnio widzę dziwna mode na prześciganie się wiekiem, w którym dzieci maja dostęp do kompa. Powiem więcej! Nieraz zdarzają się dzieci 9 letnie siedzące całe dnie na forach internetowych i czatach! Nie wiem czy rodzice ich nie widzą tego,ze ich dzieci zamiast grać w piłke, chodzić do kolegów i uczyć się w szkole cały czas tylko jedną rzecz widzą na świecie? Weźmy tera przykład z forów gothicowych przychdzi taki noob i spamuje licząc na nabijanie postów i pokazanie jaki on nie jest za*****ty. Wiadomo, że modzi nie mają oczów wszędzie i czasem zdarzy im się przeoczyc spam. Kiedy dzieci już zostają zbanowani idą i spamuja na następnym forum. Wkońcu gdy już znudzi im się zakładają fora.pl gdzie całe dnie przesiadują i "duskutują" spamując jednocześnie z 5 osobami. Czasem nawet zakładają strony yoyo.pl i tam pisza beznadziejne newsy i artykuły zaśmiecajac tym samym net takimi podrzędnymi forami. Co wyrośnie z ludzi, którzy na komunie dostali kompa i poza jedną grą nie widzą śwata? Tu ciekawostka czasem te dzieci nie przeszły gothica zadnej części tylko np. do 3 rozdziału, ale ostro uważają sie za wiernych fanów gry. No to tyle wypowiadajcie się. Liczę na ciekawą dyskusję.

Driver:
No cóż... dzieciom neostrady powinno mówić się stanowcze NIE, ale kto by tam tego przestrzegał. Większość takich młodocianów podaje fałszywy wiek, dlatego trafienie na młodego delikwenta, który przyzna się do swego prawdziwego wieku jest dość kłopotliwe. Jestem zdecydowanie, za NIE dopuszczaniem dziesięciolatków do kompa.  

Isentor:
To jest tak zwany syndrom bachora lub pseudo-webmaster. Owe dziecko uważa się za ziemskie bóstwo gdyż dostąpiło zaszczytu otrzymania kompa BA, że by było mało dostaje dostęp do neta. Oczywiście zachowuje się tam bezczelnie w końcu to net i jego userzy powinni przystosować się do owego dziecka. Na początek zaczyna spam...nie przeczyta nawet regulaminu no bo po co przecież to forum powinno przystosować się do bachora.

Jak wspominaliście takie dziecko naspamuje popisze trochę herezji a następnie zabiera się za zakładanie forum dyskusyjnego choćby na tak haniebnej usłudze jak fora.pl. No gdy już wykona ową czynność punkty boskości takiego stworzenia rosną w niewyobrażalnym tempie. Teraz jest guru dla swoich kumpli "lam" w końcu założyło forum na usłudze gdzie wystarczy wypełnić 3 rubryki i ma się marne froum no BA toż to "....." webmaster jest.

Teraz taka istota z bardzo wysokim współczynnikiem "JA" jest niezniszczalna. Z takimi osobami nie ma sensu prowadzenie jakiejkolwiek dyskusji...nawet jeśli z tego wyrosną mania wyższości pozostanie...jedyny sposób to eksterminacja odcięcie takiego delikwenta od sieci...jeśli nauczy się pokory można myśleć nad ponownym podłączeniem go do "matrixa".  

Poza tematem dodam najczęstsze słowa wypowiadane przez pseudo-webmastera..."Jak zrobiłeś stronkę ?"..."Patrz mam takie forum jak ty badziewie.fora.pl".

DeadFish:
Nikt nie lubi czytać spamu, czy to na forum, komunikatorze, poczcie...przecież nieraz dochodzą do nas jakże zajebiste łańcuszki, które obiecują nam cały świat oraz grożą nam tramwajami...no cóż...w kwestii dopuszczania do kompa, można dopuszczać dzieci do kompa, byle nie dawać mu własnego, oraz nie dawać mu dostępu do neta. Moja siostra (7 lat) jakieś 2-3 lata gra w różne gry, oczywiście edukacyjne, i wychodzi jej to jak najbardziej dobrze. Sam jak kiedyś dopiero dostałem neta zacząłem sie strasznie podniecać, ale szybko z tego wyszedłem.

Thoro:

--- Cytuj ---Co wyrośnie z ludzi, którzy na komunie dostali kompa i poza jedną grą nie widzą śwata?
--- Koniec cytatu ---

Obywatele  
Z tego się wyrasta...
Hormony skaczą, ale przechodzi z czasem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej