Tereny Valfden > Dział Wypraw
Wyprawa do Numenoru
Dante:
Zmęczony wróciłem do swej kajuty gdzie czekał na mnie Neo. Usiadłem na stołku i spojrzalem w swój miecz. Ostrze już lada pęknie i co ja od cholery zrobię? Nagle do pokoju wpadł znajomy kowal Kozłow.
-Słuchaj robie miecze na polecenie Króla widze, że masz marny miecz. Wykuć ci nowy?
-Tak poprosze Jednoręczne , zwinne ostrze. Oczywiście zapłace po powrocie.
Kowal wyjął notes i coś tam napisał. Poczym rzekł "Dobra to lece. Trzymaj się!
Crisis:
Crisis siedział sobie na ławeczce sam, poprawiał swoją zbroję i wycierał miecz od krwi. Nowy pancerz przeszedł swoją pierwszą próbę, sprawdził się wyśmienicie. ÂŁowca Nagród wstał nagle i poszedł do swojej kajuty odpocząć. Nie była to bardzo ciężka walka, ale również niezbyt łatwa. Crisis już miał zamiar wchodzić do kajuty, ale zobaczył Boba Fetta niedaleko. Zastępca przywódcy podszedł do niego i powiedział:
- ÂŻyjesz Fett?
Niro:
Assasyn w końcu zainteresował się czyjąć rozmową i wtrącił się do idei moma.
- Skoro czarna ruda daje kontakt z Beliarem... Powinniśmy wybudować mu posąg z tego surowca. Dzięki temu moglibyśmy utrzymać z nim kontakt, nie tylko poprzez naukę magii, ale i rozmowę. W Varrancie nasz król posiada kostur, który pozwala na kontakt z bogiem śmierci. Może tutaj, albo głęboko pod piaskiem pustyni Ohsi znajduje się coś podobnego. Kto wie, kto wie. W każdym razie, gdbyś Travisie chciał się uczyć nekromacji musiałbyś studiować ją u nas.
Kozłow:
Kowal poszedł na górny pokład i zobaczył narzędzia kowalskie. Rozgrzał palenisko. Nie miał jdnak stali. Zaczął się rozglądać za czymś, z czego można byłoby wykuć jakieś ostrze i zobaczył stertę kordelasów i różnej innej broni pirackiej. Załadował wszystko do pieca i przetopił na rudę. Zabrał sie do wykuwania dwóch ostrzy. Po kilku godzinach dwa lekkie, niezbyt dobre jednoręczne miecze leżały na stołku, i lekko przesuwały sie po nim pod wpływem kołysania okrętu. Kozłow wycierał ręce w szmatę. Wychylił sie za barierkę i krzyknął w stronę głównego pokładu.
- Dante, Fragenstein!! Miecze gotowe!!
Dwie postacie pomknęły an schody w kierunku Kozłowa.
Nazwa - Miecz Numenoru
Typ - jednoręczny
Rodzaj - miecz
Poziom - I
Wykonanie - mistrzowskie
Specjalne - ---------
Cena: 50 sztuk zlota
Oddacie po wyprawie.
Dragosani:
Drago siedział na ławce i wydawał się spać. Jednak tak naprawdę używając Projekci Astralnej sprawdzał jak się czuje jego żona. Gdy upewnił się ze wszystkow pożądku powrócił do swego fizycznego ciałą i poszedł na dziób statku. Wpatrując się w morze usłyszał za sobą kroki. Odwrócił się i ujrzał Kozłowa.
- Na polecenie króla wykuwam broń. Zrobić Ci jakiś miecz? - spytał kowal.
- Nie, Kozłowie. Mam dobry miecz, którym potrafię władać. Nie potrzebuję innego. A teraz wybacz.-Wampir odszedł od kowala i skierował się w stronę kajuty Fragenstein'a. Zapukał i wszedł.
- Słyszałem jak mówisz ze wiążesz plany z Numenorem. Co miałeś dokładnie na myśli?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej