Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Fanatyzm gier Gothic

<< < (11/13) > >>

McSloniu:

--- Cytat: MenThor w 10 Wrzesień 2006, 20:10:28 ---No mnie denerwuja ludzie, którzy np w opisach na gg mają bzdury typu: "Adanos zesłał na mnie swoja łaske". Co do tych sygn z gothica to mysle, że są dozwolone, ale tylko w forach o gothicu a znam ludzi co mają niki gothicowe np. na forach o filmach, muzie czy młodzieżowych. To drobna przesada, bo nie każdy rozumie co znaczą te niki. Rozumiem, że można się interesować Gothicem, ale bez przesady..
--- Koniec cytatu ---
.

Tez tego nie lubie. Można się wczuć np. w Gothicu jestm bezimiennym paladyne, walczącym w imie Innosa, ale w życiu: ''Jestem Damian i jestem fajny''  :D Gra i rzeczywiste życie to 2 inne rzeczy. Lubie Gothica to moja ulubiona gra ale.... cytat ''BEZ PRZESADY'' Dobrze powiedziane.

Eregrin:
Mnie równierz denerwuje, jak ktoś uważa Gothica za nie wiadomo co. Gra, ma być zwykłą przyjemnością, odpoczynkiem od życia realnego, a nie jakąś misją. Normalnie, jak widzę w jakimś temacie tekst w stylu "Niech Innos będzie z wami", to normalnie mnie bierze. Fakt - to jest forum o Gothicu, ale nie przesadzajmy. W niejednym wątku można zobaczyć posty sług Beliara, członków Wodnego Kręgu, albo Paladynów. Po prostu Gothic jest fajną grą, ale niektórzy traktują ją zbyt poważnie. Oczywiście, niby to wszystko żarty (chociaż niektórzy zapewne modlą się do Innosa, żeby udało im się dostać do zamku w GD), ale każdy żart w nadmiarze przestaje być żartem.

Alkenui:
Hehe, to z kolei jak ja i moja klasa byliśmy w Muzeum Wojska Polskiego (to był okres, kiedy połowa klasy grała Gothica :P). Idziemy sobie, aż w końcu trafiamy do pomieszczenia z bronią z XI-XIII wieku. Padają takie teksty:
- Ololol, zobaaa, Krush Varrok!
- O wow, Urizel...
- Lol, Hełm Ejnara?

Ja się tam tylko biernie przyglądałem (z politowaniem)

Co do Wypowiedzi poprzednika, to znam taką historię, która się stała w Stanach w roku 1999. 17 - latkowie zabili bodaj 20 uczniów i nauczycieli ze swojej szkoły, bo mieli fazę na Doom'a i chcieli zasmakować tego jak na realu, to dopiero schiza.

Co do Gothica, to fajnie mieć taki mały fanatyzmy. Mamy kilku gościów, co palą, to mówimy, że palą Czarnego Rhobara xDD (albo Zielonego Nowicjusza w sumie)

jf:
Znam przypadek fanatyka gothica, który zabijając pająka na lekcji w-f krzyczał, że zabija polną bestie i dostaje następny level. Może sobie robił jaja, ale wyglądało to dość prawdziwie.

Lord_Mud:
To że ktoś lubi gothica i przeszedł wszystkie cześci gothica po kilka razy. To nie znaczy że jest się fanatykiem, chociaż moi koledzy mają odmienne zdanie. Fanatykiem jest ktoś, kto wyznaje bogów z gothica, daje opisy w gg i naszej klasie typu ,,niech adanos was chroni,,. Ja sam używam czasami gestykulcji z gothica. No i co z tego. Z takim gestami raźniej się mówi. czasami i przydaje się w szkole np. jakieś przemówienie . Takie gestykulacje się czasami się przydają. Przynajmiej mi bo dostałem 6 z wosu. Czasami powiem jakiś tekst z Gothica, ale nie takie jak np. Innosie daj mi siłe. Fanacyctwo z umiarem, czasami przydaje się, ale gdy tego umiaru nie ma to masz z****** życie

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej