Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Fanatyzm gier Gothic

(1/13) > >>

Thoro:
W zasadzie identyczny temat, poruszałem kilka dni temu na podobnym forum. Wszyscy mieli poglądy zgodne z moimi, tak więc dyskusja do najciekawszych nie należała. Może tutaj będzie inaczej, tak więc zaczynamy.

Tak więc co sądzicie o przesadnym utożsamianiem się z grami Gothic? Również kreowanie swojego internetowego image'u, czyli obwieszanie się różnymi grafikami powiązanymi z tą grą nie jest zbyt mądrym pomysłem. Niemniej jednak, to wszystko jestem w stanie znieść.

Najbardziej irytujący są ludzie, którzy uważają gry Gothic za nie wiadomo co. Przełom, powiedzmy sobie szczerze – gra Gothic jest produktem przeciętnym. Ta gra nie jest żadnym cudem, ani przełomowym produktem i nim nie będzie. Bez urazy, dla wszystkich zagorzałych fanów i fanatyków gry, ale seria Gothic nigdy nie dorówna poziomem klasycznych cRPG'ków taka jest prawda i nie ma się czym podniecać jak to niektórzy czynią.

MenThor:
No mnie denerwuja ludzie, którzy np w opisach na gg mają bzdury typu: "Adanos zesłał na mnie swoja łaske". Co do tych sygn z gothica to mysle, że są dozwolone, ale tylko w forach o gothicu a znam ludzi co mają niki gothicowe np. na forach o filmach, muzie czy młodzieżowych. To drobna przesada, bo nie każdy rozumie co znaczą te niki. Rozumiem, że można się interesować Gothicem, ale bez przesady...

Thoro:
Przecież nikt Ci nie zabrania, używać nicków z gry, grafik czy innych dodatków. Poprostu to już świadczy o poczuciu wartości i typie danego człowieka. Zawsze uważałem i będę uważał, że jest to dziecinne. Rozumiem, że niektórzy ludzie mają ograniczoną wyobraźnię i poprostu wolą używać, np. gotowych nicków jednak głupoty typu xardas_mistrz_miecza to lekka przesada i idiotyzm. A wszelkie epitety typu "niech adanos będzie z tobą" to żenada na całej linii.

Arthas:
No cóż, fanatyzm serii Gothic stoi na porządku dziennym i wygląda na to, że tak pozostanie. Wielu użytkowników for o tematyce Gothica i cRPG utożsamia się właśnie z tą grą nie tylko przez nick danej postaci z gry(sam kiedyś taki miałem, ale zmieniłem), ale także przez umieszczanie avatarów, sygnatur i podpisów bezpośrednio z gry. A gdy ktoś skrytykuje w jakimś stopniu samą grę bądź wytypuje jej wady i minusy, od razu jest przez takiego fanatyka zmieszany z błotem za subiektywną ocenę jego ukochanej gry. Dziwią mnie tacy ludzie i takie zachowanie nie powinno w ogóle się przytrafiać.

Rajca:
Ogólnie rzecz biorąc tak to jest kiedy 12-13 latek dostanie kompa(albo już ma, co nie dziwne), a rodzice na odczepne: "A niech gra, siedzi cicho". Potem pałętają się nieucywilizowane stadka xardasków i bezików. Nie ma się czemu dziwić, dziecko(12 lat to dla mnie dziecko, niestety) zawsze szuka jakiegoś sposobu utożsamienia się z bohaterem, który często jest dla nich realny. Nad tym powinniśmy ubolewać. Gorzej jak już taki licealista używa tekstów jakoby to Innos był z nim, a Adanos go chronił. Takim to naprawdę potrzeba fachowej opieki. Co do nicków, to często wynika to z braku jakiegokolwiek polotu, choćby na tą minutkę, a potem musimy chronić się przed zgrajami bohaterów, którzy za zszarganie dobrego imienia gry gothic gotowi są na nas spuścić ognisty deszcz :]

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej