Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Fanatyzm gier Gothic
Robben:
Nie obrażę się jeśli ktoś powie, że jestem fanatykiem :P. Dla mnie Gothic to jest najlepsza gra świata, w którą najchętniej grywam. Gothica I przeszłem z 8 razy, Gothica II 2 razy, Noc Kruka niemniej niż 7 razy, zaś Gothica III 4 razy i nie zamierzam na tym poprzestać :-[. Jestem też wielkim fanem innych gier (np. Wiedźmina) ale to Gothic jest u mnie pierwszy na liście. Ale niewykorzystuję oczywiście elementów z Gothica, czyli min. nie poszukuję ÂŚniącego na tym świecie ;D.
Anarchy:
A ja uważam, że przesadnością jest ten temat. Jak już ktoś napisał, popatrzcie na Japońców. Tam ludzie umierają przed takimi grami jak WoW. Rozumiem, że uważacie osoby, które mają nicki z gry za dziwne, uzależnione itd., ale przydałoby się, abyście i wy popatrzyli na siebie. Co do tych, którzy uważają, że gothic to gra poważna. To mnie naprawdę rozbawiło! Poważna? A co w tym poważnego? W pewnych momentach gra wydaje się jakby faktycznie była dla 3-latków. Ale, jak już piszę coś od siebie, to dodaję klasyczne "ale to tylko moje zdanie'.
xardas145:
No jeśli chodzi o trzylatka grającego w Gothic'a, to taka sytuacja nie powinna mieć miejsca. Pega wyznaczyła minimum wiekowe jakim jest 12 lat dla 1,2 i dodatku, natomiast dla trójki jest to aż 16 lat. Niki typu "xardas", "Gorn" itd na forach z tematyką Gothic'a to nie jest nic złego, bo to tworzy ten "klimat", lecz np. na www.uwaga.onet.pl to przesada. Po pierwsze nikt nas nie potraktuje poważnie, a po drugie mimo tego że masz załóżmy 24 lata(tak jak ja) wszyscy wezmą ce za 14- letniego gówniarza(bez obrazy). A opisy gg to już totalna żenada...
RedRum:
Ja na przykład dotknołem klawiatury z włączonym gothiciem z ciekawości kiedy miałem 5 lat
i nic nie wiedziałem o tej grze więc ją wyłączyłem .
Jak miałem 9 lat to mi wujek zainstalował G1 to grałem bez kodów i przeszłem .
i niemiałem takiej chęci powiedzieć ,niech żyje innos, .
Azariel:
Ja pierwszy raz zagrałem Gothic jak miałem 7 lat i w wieży Xardasa bałem się jak dziecko.Myślałem że wyskoczy na mnie potwor ale potem było spoko.Jak ktoś gra w Gothic godzinami i nosi koszulki nie musi być fanatykiem tylko fanem.Fanatyk to według mnie ktoś kto mówi ''Beliar cię za to ukaże''nie dla jaj tylko na serio,ktoś kto kogoś walnie z pięści za nic bo na przykład obraził go i będzie myślał że ludzie mu będą kibicowali i go jeszcze okradnie albo wbije mu nóż.Ten kto mówi że jest fanatykiem nie powinien się chwalić bo w końcu może się uzależnić.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej