Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Fanatyzm gier Gothic
Bard Hunter:
Ja UWIELBIAM Gothica i jestem jego wielkim fanem.
Fanatyk to któs(wg mnie) który nacodzień chodzi w zbroi straznika miejskiego:P
Chodzi po miescie z mieczem i tłucze przechodniów.
Ja nie jestem fanatykiem tylko fanem i wielbicielem.
A ADANOS JEST NAJPOTĂÂŻNIEJSZYM BOGIEM!!(oprócz tego naszego Boga)
Bezimienna_:
czy jestem fanatyczką? w pewnym stopniu na pewno :D no bez przesady, Beliara czy Adanosa nie czczę i nie modlę się nad opakowaniem Gothica (xD). na forach nie wstawiam sygnatur z Gothica, nie mam takich nicków i avatarów, debilnych opisów na gg też nie... ale BARDZO lubię tę grę. ten klimat... lubię sobie wyobrażać, że jestem gdzieś w tamtym świecie dlatego, że zawsze szukam jakiejś ucieczki od naszej szarej codzienności, co czasem nie jest najlepszym rozwiązaniem. i dlatego lubię w Gothica grać. umiem sporo opowiadać jak to coś mnie spotkało w grze :D oczywiście z umiarem - powstrzymuje mnie to, że może niekoniecznie ktoś chce tego słuchać.
gram tylko w weekendy (teraz ferie ), bo wiem, że w tygodniu nie mogę sobie pozwolić na kilkugodzinną grę (bo mniej niż godzina grania nawet się nie opłaca). po prostu mam za dużo obowiązków (i tak niekoniecznie robię to, co muszę ), żeby znów zagłębiać się w tamten świat i nagle brutalnie sobie przerywać, bo "muszę coś zrobić".
Gothic 1 przeszłam jeden jedyny raz (+2 razy do momentu dołączenia do którejś z gildii), Gothic 2 przechodzę teraz, Gothic 3 mam zamiar kupić po przejściu Gothic 2 i Noc Kruka (niestety trzeba będzie jeszcze bardziej kompa podrasować).
Randall:
To nie prawda Gothic czyli RPG jest najlepszą i najpotężniejszą grą w jaką grałem kiedyś myślałem że to tempa nudna i pozbawiona emocji gra myślałem że to idioci w nią grają ale myliłem się byłem ślepy przez 3 lata myślałem że nie ma gorszej gry od Gothica chyba że Tibia . Ale okazało się że to najlepsza gra jaka kiedy kolwiek powstała Gothic NR 1 tibia to bóg jeszcze większy niż Innos czy Beliar Gothic rządzi i w ogóle kocham tą gre mam nadzieje że wyjdzie czwórka bo mi ślinka cieknie aaaaaaaaaaaaaaaaaa
Randall:
To nie prawda Gothic czyli RPG jest najlepszą i najpotężniejszą grą w jaką grałem kiedyś myślałem że to tempa nudna i pozbawiona emocji gra myślałem że to idioci w nią grają ale myliłem się byłem ślepy przez 3 lata myślałem że nie ma gorszej gry od Gothica chyba że Tibia . Ale okazało się że to najlepsza gra jaka kiedy kolwiek powstała Gothic NR 1 to bóg jeszcze większy niż Innos czy Beliar Gothic rządzi i w ogóle kocham tą gre mam nadzieje że wyjdzie czwórka bo mi ślinka cieknie aaaaaaaaaaaaaaaaaa
Tukan:
Ja o sobie nie powiem, żebym był fanatykiem. Może zacznijmy od typowego stwierdzenia na zwyczajnej lekcji języka polskiego(nuda) czyli: "Co autor miał na myśli?" Inaczej kogo możemy nazwać fanatykiem?
Słownik języka polskiego: "Osoba ślepo oddana określonej ideologii"
Encyklopedia: "Fanatyzm (od łacińskiego "natchniony', "zagorzały"), zjawisko społeczne i postawa społeczna (religijna, ideologiczna, polityczna) przejawiające się w ślepej wierze w przyjęte poglądy religijne, społeczne, polityczne. Fanatyzm charakteryzuje się skrajną nietolerancją wobec przedstawicieli innych ideologii, religii, poglądów społecznych czy politycznych. Przeciwieństwem fanatyzmu jest tolerancja."
Czy to, że kupuje się koszulki i spędza po 7,8 h przed kompem można nazwać fanatyzmem. Ja bym powiedział, że osoba, która tak robi, bardzo lubi Gothica i wszystko co z nim związane. Skończyć to się może ewentualnie wadą wzroku tudzież zawaleniem semestru w szkole. Ale takie sytuacje wynikają z czego innego... uzależnienia.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej