Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Fanatyzm gier Gothic

<< < (7/13) > >>

Galeria_Ciastek:
Chciałbym zwrócić panów uwage na to, że Gothic poprostu bardzo wciąga!
Ja też jak np. Grałem w GII i sav'y robiłem.
To jak chciałem pożyczyć kuzynowi Delta Force Helikopter w Ogniu to chciałem zrobić sav'a.
Moim zdaniem, co zresztą juz na to zwróciłem uwagę, jest to, że ludzie traktują wirtualne życie Bezimmiennego jak własne życie. Ja też zresztą grając w Gtohic' a zauważyłem, że teraz Polna Bestia nie stanowi dla mnie problemu. Więc powiedziałem: "I dzięki Innosowi za to". Teraz to w ogóle zdrowy psychicznie jestem bo już 2 miechy nie gram w GII. To moim zdaniem normalne, ale grając w DF: HWO zauważyłem, ze nie chce robić sav'a czy coś podobnego z gry. Poprostu GII tak bardzo wciąga, że traktujemy wirtualne życie bezimiennego jak swoje życie. Ja naprzykład wole sobie napisac "Niech żyje Polska!!!" czy sprzęt mojego kompa.

Pozdrawiam,
Ciastek

PS: Oj przepraszam Pan Rajca napisał już to co ja.
" Statdka xardasków i bezików" post Pana Rajcy wymiata :) Nieźle się uśmiałem xD

canis:
Cóż niestety tak jest ... Przykład fanatyzmu może być jedna z osób w mojej klasie, nie powiedziałby zdania bez wspomnienia o Gothicu. A jak jest jakaś prowadzona rozmowa o Gothicu to wtedy się zaczyna ho ho (no nie będę mówił...). Każdy miał pewien... chwilowy zawrót głowy Gothic’iem, lecz są osoby które żyją tym światem a na niektóre osoby mówią ÂŚcierwojad albo inne takie...  ale dopóki nie robią niczego złego to niech i tak pozostanie. Każdemu Tutaj obecnemu (no przynajmniej na pewno większości) gra Gothic się bardzo podoba i każdy ma trochę tego ... fanatyzmu w sobie ale bez przesady. trzeba umieć znaleźć różnicę między grą a światem realnym  

Pozdrawiam Canis  

milten ak:
Witam !!!
Wiem iż mogę być najlepszym przykładem fanatyka ale cóż ... mój nick ma oddawać imię mojego ulubionego bohatera w Gothicu lecz ten nick nie tylko wykorzystuję ten nick na tym forum bo jest to ogólny nick we wszystkim grach filmach książkach itp ...

70 % osób z tego forum to napewno fanatycy tej gry uważają oni iż Gothic to świetna gra i nic jej nie przebije . Tak jak pisał mój poprzednik ( szacuneczek canis ) :

--- Cytuj ---trzeba umieć znaleźć różnicę między grą a światem realnym
--- Koniec cytatu ---

U tych FANATYKÓW to może i jest jakaś obsesja . Powracając do Gothica :
- Szczerze uważam że jest to fajna gra z fajną fabułą i muszę przyznać że jest to dobra gra znacznie lepsza od wielu wielu innych ale trzeba do nich podchodzić z umiarem . Mam nadzieję że mój post pomoże w tej dyskusji na forum !!!

dzienks i pozdroks Milten ak

PS. g1 przeszedłem 19 razy g2 32 razy nk 25 razy i g3 5 razy ale to juz było dawno

Leviatan:
Jestem wielkim fanem gier z serii Gothic. Długo oczekiwałem trzeciej części tejże gry i zakupiłem ją równy miesiąc po premierze. Lubię czasem pogadać z kolegami o Gothicu, modach itd, ale żeby modlić się do bóstw z gry to już jest... no powiedzmy, że przesada to za mało powiedziane. Gothic się nudzi, jednak nie do tego stopnia, bym od razu przestał być fanem, lubię czasami z braku zajęcia pograć sobie w Gothica. Ale nie uważam się za maniaka, który wszędzie wypisuje teksty typu "Chwała Innosowi" i inne takie. Owszem, gdy gram wczuwam się w postać, z przyjemnością ratuję tamtejszy świat przed orkami.... ale u mnie jest tak w każdej grze. Po prostu przyjemniej mi się gra, gdy wczuję się w rolę prowadzonej postaci. Mówiąc krótko: jestem fanem, ale nie fanatykiem, którym byłem kiedyś. Nie interesuje mnie, że w G4 nie będzie już bezimiennego.... ta gra nie jest mi potrzebna do życia, więc po prostu ją oleję. No, ale też w sumie troszkę by było fajniej, gdyby bezimienny jednak był, ale ileż można ciągnąć tą samą fabułę i bohatera? Czyli na moim przykładzie widać też jak wyrasta się z fanatyzmu.

Z poważaniem

Leviatan.

Radagast:
Może gothic nie jest najlepszą grą, ale mi się podoba.
Oczywiście śmieszy czasami mnie to, że niektóży traktują gothica zbyt poważnie i z realistyką.
Np. mój kolega tak przzwiązał się do gothica, że czasami dziennie potrafi siedzieć 7 godzin na kompie.
Według mnie to lekka przesada.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej