Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Fanatyzm gier Gothic

<< < (6/13) > >>

Arti:
Ja lubię Gothic'a i napewno nigdy bym się nie dowiedział o nim, gdyby nie mój kumpel. Kiedyś jeszcze chyba w 5 klasie, zapytał się mnie czy chce Gothic'a. Pamiętam wtedy czytałem o Gothicu 2 w Clicku. Powidziałem, że tak i się zaczęło. Gra mnie od razu wciągneła i grałem w nią. Gdy przeszedłem Gothica 1, próbowałem zdobyć GII i zdobyłem w zimę rok temu. ( albo dwa lata temu.. sam już nie wiem... ) Potem, gdy już miałem neta, pobrałem Gothica II Noc Kruka i przeszedłem, a potem zaczęło się wyszukiwanie stron o Gothicu i info o GIII. Aktualnie skończyło się w Trelis w Myrthanie. Mam za słabego kompa i nie gram w G III. Co do gothica to jest gra dobra. Ciekawa, fajnie się gra i w ogóle. Narazie Gothic jest najlepszą grą tego typu, gdyż nie sięgałem po inne tytuły. A tak na marginesie od Gothic;a nie jestem uzależnony    i raczej nie bedę, ale nie powiem z jakiego powodu.... Pozdro 4 ALL

oktoffel:
Ja powiem szczerze że mnie Gothic wciągnął. I to nieźle. Ale znowu bez przesady...rozmowy na temat gry to tylko czasem z kumplami poruszamy, nie jestem od gry uzależniony itp. Ale ciekawi mnie jej świat. Biorę idział na forach o grze bo porpsru lubię o tym podyskutować.
A co do fanatyków gry to powiem że mają prawo byc fanatykami    poprostu jednych wciąga np. historia, inni interesują się wszystkim co ma związke z Władcą Pierścieni a ktoś jeszcze inny dogłębnie analizuje zachmurzenie w pólnocnej Kanadzie. Ludzie mają różne zainteresowania i nie widzę nic złego jeśli ktoś naprawdę się grą interesuje. Ale do granic - żeby sie nie uzależnić.

Celeb:
Mi się poprostu nudziło i pomyślałem ,że spojrze co to jest ten "Gothic II".I wtedy się nieźle zaczeło.Po I zaczołem pykać w II ,potem w III ,a jeszcze później w NK [tego ostatniego nie skończyłem].Teraz znowu gram w GI i zara w GI.Można powiedzieć ,że Gothic mnie holipnie wciągnoł ,ale co w tym złego?Z jednym kolegą ciągle o tym prawie gadam i trudno.Lubię gothica i może za parę lat już nie będę lubił.Kiedyś ,parę lat lubiłem inną rzecz ,a tera już mniej :D

Xam:
Wiecie gre Gothic przeszedlem 74 razy, Gothic 2- 5 razy zas Noc Kruka 3 razy. W Gothica 3 niestety nie mialem okazji zagrac, choc mam Edycje Kolekcjonerska. Jestem fanem Gothica i lubie w niego grac. Co nowa gra to odkrywam cos nowego ale wyjatkiem jest Gothic1, ktorego mape znam juz na pamiec. Ludzi ktorzy uwielbiaja Gothica nie nazywam fanatykami, poniewaz oni by mogli tak nazwac mnie. Biore udzial w dubbingu do MT i jestem z tego zadowolony. Czesto zdaza mi sie w niektorych sytuacjach zyciowych powiedziec kilka tekstow z Gothica. Dla tego nie zgadzam sie z fanatyzmem- bo go nie ma. Istnieja tylko zagozali fani a nie fanatycy. Fanatyk to taka osoba, ktora dla gry zrobila by wszystko a o czym takim nie slyszalem (wyjatkiem jest Tibia, poprzez ktora ludzie zabijaja sie w prawdziwym zyciu)

Rajca:
Post Thora: Klik

--- Cytuj ---QUOTE
Dla przykładu ostatnio natknąłem sie na GS z postem w którym to matka kazała iść do Kościoła pewnemu userowi a on "grzecznie odpowiedział : Wolę Beliara".

Bodajże dwa lata temu miała miejsce podobna sytuacja. W jakiejś gazecie (nie pamiętam jakiej), ukazał się artykuł o "poglądach religijnych" pewnej rodziny. Mianowicie wyznawali oni wiarę, opartą na bóstwach z gry Gothic. Co więcej - nawet Innosa z betonu się dorobili biggrin.gif.

ÂŻal...
--- Koniec cytatu ---

--- Cytuj ---Wiecie gre Gothic przeszedlem 74 razy, Gothic 2- 5 razy zas Noc Kruka 3 razy.
--- Koniec cytatu ---

Wiesz, wybacz, ja staram się ludzi pochopnie nie oceniać. Ale to jakobyś przeszedł GI mnie osobiście dobiło, rozłożyło na łopatki itd. Bo, albo kłamiesz, albo co gorsza mówisz prawdę, 74 razy -,-

--- Cytuj ---Istnieja tylko zagozali fani a nie fanatycy. Fanatyk to taka osoba, ktora dla gry zrobila by wszystko a o czym takim nie slyszalem (wyjatkiem jest Tibia, poprzez ktora ludzie zabijaja sie w prawdziwym zyciu)
--- Koniec cytatu ---

Oj już tak nie uogólniaj, nie mamy tu do czynienia z konkretną słownikową formułką. A dla mnie i wielu innych, dzieciaki chwalące Innosa, biadolące ciągle o grze itd to mali fanatycy.

--- Cytuj ---Czesto zdaza mi sie w niektorych sytuacjach zyciowych powiedziec kilka tekstow z Gothica. Dla tego nie zgadzam sie z fanatyzmem- bo go nie ma.
--- Koniec cytatu ---

Mówisz poważnie?
A co do fanatyzmu, owszem On jest.

//OT:

Pisz poprawniej i składniej, zwracaj na to uwagę!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej