Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Fanatyzm gier Gothic

<< < (5/13) > >>

ÂŚlimaczek:

--- Cytat: Arkhan ---Mało tego, kiedyś wyczytałem na GS że w jakimś czasopismie była w zmianka o tym że pewna rodzina zaczęła wierzyć w Bogów i mistyczne moce z gry Gothic, zaczeła praktykować magię oraz stosowac w swoim życiu treści przekazywane z gry  

--- Koniec cytatu ---
A ja gdzieś wyczytałem że w Warszawie powstaje kościół Adanosa i co? Za dużo to do topicu raczej nie ma.

@topic
Czy też się czepiacie i np. tworzycie topic "Fanatyzm filmów Matrix" gdzie wypowiadacie się o tym jak ludzie mają nicki Neo, Trinity, a w sygnaturkach mają sceny z tego filmu? Taka jest po prostu moda że tak powiem, i nie widze w tym nic dziwnego. W ogóle nie rozumiem że niektórzy z was dziwią się z ludzi którzy w necie używają nicków z Gothica, a sami w sygnaturce mają gdzieś ukryty nick Gorn_902 :P
Co do tego że ktoś w RL wypowiada się że wierzy w Beliara to jest po prostu chory psychicznie, brutalnie mówiąc. Niestety ostatnio jest wiele takich przypadków, ale wynikają one z opieki rodziców, która jest w niektórych przypadkach znikoma. Przykład: W chinach dziecko zginęło przez to że grało jakieś 80h non stop w World of Warcraft. Kogo wina? Rodziców. A kogo pozwano do sądu? Firmę Blizzard gdyż oni stworzyli tą grę i to ich wina !! Ehh..

@down
Faktycznie, nie zrozumiałem dokładnie tematu gdyż teraz dopiero dowiedziałem się co to dokładnie jest fanatyzm :] Ale w drugim akapicie wypowiedziałem się na jego temat.

Isentor:

--- Cytat: slimaczek ---Czy też się czepiacie i np. tworzycie topic "Fanatyzm filmów Matrix" gdzie wypowiadacie się o tym jak ludzie mają nicki Neo, Trinity, a w sygnaturkach mają sceny z tego filmu? Taka jest po prostu moda że tak powiem, i nie widze w tym nic dziwnego. W ogóle nie rozumiem że niektórzy z was dziwią się z ludzi którzy w necie używają nicków z Gothica, a sami w sygnaturce mają gdzieś ukryty nick Gorn_902 :P

--- Koniec cytatu ---
My nie czepiamy się fanów ponieważ to jest normalna rzecz przecież nikt nie zrobi ci krzywdy umieszczając sobie w avatarze bezimiennego bądź wypowiadając się dobrze o swojej grze. Chyba nie zrozumiałeś do końca tematu poruszamy tutaj kwestie fanatyzmu ludzi, którzy już przesadzają np. modląc się do bogów z gry, zabijającym zwierzęta za expo bądź takim które gotowe są poświęcić życie za swoją grę i tu nie koniecznie swoje życie bo nie raz byłem świadkiem tego, żęe jakiś fan Gothic'a "rzucił" się na osobę, która zaniżyła jej ocenę. Prawdziwy fan dostrzega dobre i złe strony Gothic'a fanatyk widzi tylko same plusy i jest jej całkowicie oddany gdyby gra potrafiła mówić gość byłby na jej usługi.

Z serii IsentoR uczy i bawi:

--- Cytuj ---Fanatyzm – postawa oraz zjawisko społeczne polegające na ślepej i bezkrytycznej wierze w słuszność jakichś poglądów politycznych, religijnych lub społecznych. Przejawem fanatyzmu jest skrajna nietolerancja wobec przedstawicieli odmiennych poglądów. Jego przeciwieństwem jest tolerancja. Ciężkim przejawem fanatyzmu jest oszołomstwo.
--- Koniec cytatu ---

Darken:
Zgadzam się z tym że Gothic to nic przełomowego choć jestem z tych co wzieli by bazzoke i rozwalili kraj bo prezydent powiedział że Gothic to głupia gra.Ale gdy by Gothic niemiał w sobie iskry najlepszej gry to nie pisalibyśmy tyle tematów o gohicu

Tristram:
Ja uważam że ludzie fanatycznie wielbiąvy gothic to świry!! Mają niepokolei w głowie i niesą szczegulnie rozgarnięci  . Niepotrafią napisać złorzonego postu tylko wszędzie wtrącają słowa: ,, Gothic'', ,, Bezi'' itp.Ja lubie gothic ale niejestem jakimś fanatykiem  .

Ps.
Przepraszam za krótkiego posta.

Pozdro
Tristram

Xoulus:
Ja lubie gothica ale nie jestem zadnym jego wielkim fanem jest wiele gier, które są o wiele lepsze. Gre można lubić ale wyznawanie bóstw w niej istniejących to przesada. U mnie w klasie każda osoba krytykuje tą gre ale nie mam zamiaru za to nikogo zrównać z błotem ani pobić. To, że ktoś ma w opisie jakąś wypowiedź z gothica jest całkim normalne, ale gdyby ta gra nie powstała na pewno znalazła by się inna, w którą wiele ludzi by grało z takim samym zapałem co w Gothica.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej