Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Fanatyzm gier Gothic

<< < (4/13) > >>

Sir_William:

--- Cytuj ---Nie wiem dokładnie czy to mozliwe, ale jeśli w tak wczesnym wieku gra się w gre o takiej fabule może później mieć odbicie w przyszłości. Jest po prostu zbyt poważna.
--- Koniec cytatu ---
Potwierdzam te słowa MenThor! Mój kuzyn widział jak ja z moi bratem gramy w Gothic'a dzieńi noc praktycznie bardzo mu sie spodobało, (od samego patrzenia) chciał pożyczyć, a z racji, ze Gothic działa bez płyty to mu ją dałem. Po miesiącu czy dwóch przyjeżdżam do niego po odbiór gry. Zastał mnie mała niespodzianka, brat mojego kuzyna siedzi przy komputerze i strasznie szybko klika myszką i coś stuka na klawiaturze. Zdejmuję buty podchodzę bliżej i patrzę: Gothic I, toczył walkę z jakimś szkodnikiem z NO - nie było by nic dziwnego gdyby nie to, że ten w/w brat mojego kuzyna miał 3 LATA i co chwilę woła kogoś aby mu pomógł albo wpisał kod na nieśmiertelność. Teraz biega jak oszalały i krzyczy "Teraz mnie wkurzyłeś" (odgłos wyciągającego się miecza) i pięśćmi... Jednak jeżeli chcesz go złapać robi ten charakterystyczny krok kopacza z uniesionymi trochę łokciami wołając "Hę... muszę już iść!" i biegnie jakbygo diabeł gonił   Niewiem czy ma mi być go żal czy też jego matki, która mimo jego młodego wieku pozwoliła mu grać w to...

Pozdrawiam,
Sir William

momo:
To jest nie tyle fanatyzm, tylko skrajny przypadek. Trzy latek grający w Gothica ! Jak ktoś już powiedział, jest to przypadek ''a niech se gra przynajmniej spokój jest'', i co potem z takiego dziecka wyrośnie. Jak ja miałem 3 lata rodzice nie pozwalali mi się nawet tykać klocków lego (bali się że połkne :] )nie mówiąc już o kompie. Całe szczęście że gothic nie jest jeszcze taką ostrą gierką, ale jest w nim sporo przemocy, i może pare wulgaryzmów, jednak nie dość że to odbija się na psyhice dziecka, to już w wieku 3 lat uzależnia się od kompa, ale na ten temat nie będe się rozpisywać, jest od tego inny temat.
     Ja to tam od żadnej gry się nigdy nie uzależniłem, jeśli o to chodzi to jakoś zawsze to kontrolowałem, jednak na pewno mogę powiedzieć że w pewnym stopniu jestem uzależniony od netu. Oczywiście nie do tego stopnia że nie wyobrażam sobie dnia bez niego( neostrada 512, co chwile wywala:), no ale jak już jest to czemu nie korzystać.

Ciern:
Więc ja będe raczej irytujący w twoich oczach. Jestem wielkim fanem gothica, mam plakat, album, poradnik, edycje kolekcjonerską G3 i złotą dycję G2, uczestniczę w życiu 5 for internetowych poświęconych gohicowi, noszę na szyi medalion z wizerunkiem śniącego, na przerwach w szkole rozmawiam z kolegami tylko o tym nieszczęsnym gothicu i jedyne czego jeszcze nie zrobiłem to nie umieściłem w statusie GG zdania,,Adanos zesłał na zimię bestię" :D . Więc nie wiem czy w twoich oczach jestem irytujący czy jaki, no i prawdę mówiąc nie zgadzam się z twoim zdaniem.

Casano:
Ja powiem tak. Gothic, jest najlepszym cRPG'iem, jakim grałem. Ale nie jest grą marzeń, ani grą ostatnich wieków. Brakuje tej grze jeszcze bardzo wiele. Twórcy się starają i wychodzimy im to bardzo dobrze, jednakże, Gothic na chwile dzisiejszą nie jest grą idealną.

Co do ludzi..Hmm mnie to nie interesuje co mają w opisach, czy z kim o czym rozmawiają, niech robią co chcą, bo to wolny kraj, jednakże zdarzają się wyjątki które trzeba tępić, bynajmniej ja, jeżeli wynajdą moje gg.

Nekromanta:

Ja się nie zgadzam z tym co piszecie bo ja terz lubie urzywać takich nazw choćby dla tego, że może ktoś się zainteresuje Gothicem i zacznie w niego grać ja lubię tę grę i jestem z nią bardzo związany dlatego nie gram w inne gry no chyba w TWIERDZE 2 bo to jest Strategia a ja je bardzo lubię ale i tak wolę gothica bo

POLÂĄCZONO

sory nacisnołem ENTER.
Bo jest fajna fabuła postacie przebieg gry i za karzdym razem podoba mi się coraz bardziej, moi koledzy nie umią przejść żadnej gry bez kodów tylko pierwsze ich pytanie to"Masz Kody Do..." bardzo mnie to denerwuje i zawsze im muwię że gra jest tak zrobiona że da się ją przejśc bez kodów, a oni swoje tylko włączą Gothica to zaraz B-marvin-b-F2- chg, chf i tak dalej po prostu zero zabawy może dla nich bo zaraz idą do miasta orkowego(w Gothic I) albo do Górniczej Doliny(Gothic II) i się zaczyna wpadają na pierwszego lepszego -kil i tak dalej i to jest dla nich gra. poprostu wstyd i chańba bo to nie jest prawdziwe granie tylko dziecinna zabawa          
Ja tak Nie Robię I Gardzę Karzdym Kto Tak Czyni      

Dozobaczenia ÂŚmiertelni    

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej