Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Ulubiona misja
Boba Fett:
Hmm... sprawa jest dość oczywista.
Z tych większych misji, to ulubionymi są:
1. Szukanie czterech Kamieni Ogniskujących - szczególnie dlatego, że pomagają nam wtedy nasi koledzy z Kolonii oraz odwiedzamy miejsca, które do tej pory omijaliśmy.
2. Chromanin - też dość długa misja, którą dość trudno wykonać bez pomocy. Szczególnie podobały mi się teksty z tych ksiąg.
Z tych mniejszych zadań to lubię:
1. Poszukiwanie Neka - na tej postaci oparłem swoje pierwsze opowiadanie... nie wiem, zawsze lubiłem tę postać, choć jest martwa. Dodatkowo w Gothicu 1 na początku gry zabity Strażnik ma dość dobry topór...
2. Topielec spod tamy - także lubię to zadanie, szczególnie z tego powodu, by je wykonać na pcozątky gry trzeba się wykazać nie lada sprytem lub... mieć po prostu szczęście.
3. Przyniesienie Najemnikowi żywności - podobami się to, jak nasz bohater zostaje wyrolowany. Cóż, Kolonia nie jest miejscem dla mięczaków...
Wzoran:
Moją ulubioną misją w G1 jest oczyszczenie cmentarzyska orków ze wzgledu za zaskakujace zakonczenie:) Bardzo lubie rowniez zbieranie kamieni ogniskujących oraz Próbę Golemów i Demona :)
Garond:
Z tych głównych moimi ulubionymi są:
1. Poszukiwanie kamieni ogniskujących - bo można zarówno poznać sporą część historii Kolonii, zobaczyć większą część świata w którym przyszło nam grać jak i zdobyć sporo PD.
2. Gniazdo Pełzaczy - podobał mi się bardzo klimat Starej Kopalni, realistycznie przedstawiony strach kopaczy i niektórych strażników przed pełzaczami no i oczywiście fabuła związana z gniazdem.
Z pobocznych najbardziej ciekawą mi się wydawała misja:
Topielec spod Tamy gdyż mogłeś pokonać ją używając nie tylko mięśni ale i sprytu oraz dlatego że zdobyłeś po zabiciu go całkiem fajne pazury które są całkiem cenne na początku gry.
ÂŚlimaczek:
A ja lubię misje z dołączeniem się do obozu starego, nowego i na bagnach. To właśnie rozmowy i questy są rzeczami, bez których Gothic nie byłby tym Gothiciem. Te zadania wprowadzały do gry i rozmawiało się z bardzo dużą ilością osób.
Ksardax:
Slimaczek to raczej norma i każdy to lubi. Co do pytania> Myślę ze najbardziej lubię oswobodzenie wolnej kopalni, cały ten ciekawy rozdział w którym się dowiadujemy tylu zaskakujących rzeczy, masa zwrotów akcji. Ciekawe wnętrza w samej jaskini, walka z pełzaczami oraz możliwość zdobycia wreszcie ciekawej zbroi.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej