Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Walka obozów

<< < (6/19) > >>

Kapi Pogromca:
Jeśli teren to jakiś płaskowyż to zapewne wygraliby ludzie z Nowego Obozu. Stary Obóz jest pełen kopaczy, którzy tak naprawdę nie potrafią walczyć. Poza nimi są jeszcze cienie i strażnicy ( o magnatach nie mówię, bo wiadomo, że nie wezmą udziału w bitwie ). Cieni jest dosyć dużo ale tak naprawdę nie potrafią walczyć przyzwoicie. Strażnicy są dosyć dobrze przeszkoleni, ale jest ich bardzo mało w Starym Obozie. Za to w Nowym Obozie nie ma tak dużo osób pracujących przy zbiorach czy wydobywaniu rudy  jedynie w nowej kopalni jest ich trochę ). W tym obozie jest wielu szkodników, którzy chociaż nie są bardzo przeszkoleni, ale przypomnijmy sobie jakie trzeba było mieć wymagania, żeby dostać się do NO :). Czyli muszą znać chociażby podstawy walki. Najemnicy to główna siła NO. Jest ich naprawdę bardzo dużo ( główny obóz + najemnicy z kopalni ). I oni są bardzo dobrze przeszkoleni bojowo. Nie mają nawet takich słabych broni. W OB jest bardzo dużo osób nie potrafiących walczyć lub takich, którzy walczą słabo. Jedynie strażnicy świątynni walczą dobrze. A po za tym jest ich bardzo mało. Podsumowując moim zdanie wygrałby NO i nie poniósł by dużych strat.
Pozdrawiam.

Krók:
NO ma swoja mocna strona.Gdyby strażnicy dostali by się do kopalni najemnicy by ich w niej uwięzili.Strażnicy wyzdechali by zgłodu albo zgineli by z ręki pełzaczy.Gdyby wysłal odśecz i doistali się do górnej części byli by w potrzasku gdyby najemnicy osadzili się po bokach kopalni.
Co do walki sekty niej udział.Niema znacznych konfliktów z pozostałymi obozami.Gdyby jednak doszło do walki guru będom mogli zastosować taka strategie:
Niema sans na wygranie oblężenia bo można dostać się przez bagno.Lecz przejście bagna zajmuję troche czasu więc nowicjusze mogli by strzelać do przeprawiajancych się przez bagno strażników z łuków i kusz
na brzegach bagna ustawili by się strażnicy świantynni ktuży będom zabijali tych którzy wyjdam na brzeg.

Nowy Obóz ma swoją mocną stronę. Gdyby strażnicy dostali się do kopalni to najemnicy, by ich w niej uwięzili. Strażnicy umarliby z głodu lub zostaliby zabici przez Pełzacze. Gdy Gomez wysłałby swoje "wojsko" z odsieczą a najemnicy ustawiliby się po obu stronach kopalni to strażnicy byliby w potrzasku. Jeśli chodzi o Obóz Sekty to muszę stwierdzić, że nie mają konfliktów z innymi obozami, lecz gdyby jednak doszło do ataku to mogliby zastosować taką strategię:

Atakujący nie ma szans na przetrwanie oblężenia, gdyż nie ma jak się dostać do obozu. Jeśli ewentualnie poszliby przez bagno to zajęło by im to trochę czasu. Przedzierających się mogliby powystrzelać nowicjusze oraz Guru. Natomiast ci, którzy by dotarli do brzegu byliby na tyle osłabieni unikaniem strzał i czarów, że byliby łatwym łupem dla Strażników ÂŚwiątynnych.

User nie potrafi posługiwać się językiem polskim. Nie potrafi budować zdań oraz robi liczne błędy ortograficzne. Pisane przez niego treści są nie czytelne oraz napisane "na odwal". Dostajesz pierwsze ostrzeżenie - DODO

wariat2:
Mnie się wydaje,że powinniśmy pomyśleć taktycznie.Pomyślcie:

orkowie:Orkowie to przecież potężne jednostki.Ich ataki mogą powalać wojowników jednego za drugim.

inni skazańcy:Wiem że na początku nie są silni,ale jak zdobędą trochę wyposażenia poległych...to może być niezła jawka.

A co do który obóz wygra,mnie się wydaje że wygrałby Nowy obóz,ponieważ:

1.Może nie są skoordynowani,ale jak Lee by się wziął się za taktyke toby mógłby pokonać Stary obóz

2.Kiedy połączył by się z Obozem sekty mogliby położyc Stary obóz w ciągu kilku chwil.

Jeśli ktoś ma inne lub dużo inne zdanie to piszcie

Smoke:
Kiedyś robiłem tak, że będąc już po 4 roździale, pojawiałem się w starym
obozie i spawnowałem kilkunastu ludzi z nowego obozu. Prawie zawsze wygrywali.
Większość wyciągała łuki i spokojnie powoli zdejmowała strażników. Zazwyczaj podbiegało
do nich kilku cieni, lecz zanim zdążyli zaatakować, NPC'ty NO kładły ich kilkoma ciosami :)

Czyli, w konflikcie Stary Obóz - Nowy obóz, Nowy obóz wygrywa bez żadnego ' ale ' ;)

Co do obozu bractwa - nie mam pojęcia... ah, chyba sobie zainstaluje G1 i przetestuję
" wojny " ;). Pozdro!

Grison:
Co przemawia za obozami a co przekreśla ich szanse:

Stary obóz:
-Mnóstwo Strażników magnatów i cieni, niektórzy bardzo dobrzy np. Arto, Blizna, Kruk, Gomez, Siekacz, Skorpion, Bloodwyn, Flether no i Diego, którzy po ciężkiej walce napewnoby wygrali z Najemnikami czy ze Strażnikami świątynnymi.(magów nie biore pod uwage bo sadzę, że by nie walczyli.)
Niezbyt dużo wojowników średniego stopnia(cieni)

Nowy Obóz:
-Sporo Najemników, a wśród nich Gorn, Lee i Torlof lecz nie sądzę, że wygraliby ze strażnikami ze Starego Obozu. Ze Strażnikami ÂŚwiątynnymi owszem wygraliby ale z ludzmi gomeza przegraliby spewnością.
-Duza liczba szkodników, którzy wybiliby nielicznych cieni lub nowicjuszszy do nogi.

Obóz Sekty   :
-Strażnicy świątynni są najlepszymi wojownikami w koloni lecz niekorzystna jest ich ilośc.
-Guru. Sądzę, że by walczyli bo są bliżej zwykłych spraw typu wrogośc obozów niż magowie.

Moim zdaniem ułożyło by się to tak.
1.Stary Obóz
2.Nowy Obóz
3.Obóz Sekty

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej