Autor Wątek: G4 w drodze oraz nowy developer!  (Przeczytany 18223 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Arti

• Magnat
  • Reputacja: 572
    • Karta postaci

G4 w drodze oraz nowy developer!
« Odpowiedź #40 dnia: 20 Czerwiec 2007, 18:56:03 »
Musze się tu wypowiedzieć, o gadaniu, ze Gothic 3 jest zły. Może i jest zły i ma błędy, ale tylko na słabszych PC'tach. Oczywiście taki bug jak zabicie 101000129000 wilków i nie poradzenie sobie z jednym nie ma wpływu, ale większość bugów, jest wywołana zabawa w .ini i słabym PC'tem bo się teren dobrze nie wczytuje i SA przypadki nie doczytania terenu czy utknie postaci pod ziemia xD. Gadałem z DODO, on gra na MAX detalach i nie ma problemów z bugami. Takie moje zdanie.

Myślę ,że bardo ciekawym rozwiązaniem było by umieszczenie fabuły jakieś 500 lat po wydarzeniach z G3, gdy na Martanie znowu zapanował chaos i grając potomkiem Bezimiennego. Napiszcie co sądzicie o tym pomyśle.

500 lat? Ty chcesz już samochodami posuwać czy palić z broni palnej.... Moim zdaniem G4 nie powinien opowiadać o bezim tylko o nowej postaci - która nam przypadnie do gustu jak bezi. A i żeby miała tym razem imię. G4 mógłby wyglądać tak:

Jakiś wieśniak żyjący w jakimś kontynencie z dala od Myrtany został oskarżony o zabójstwo. Cudem udało mu się uniknąć śmierci, gdyż uratował go jego kumpel. Musi oczyścić się z zarzutów. Mniej więcej z połowie gry zostanie porwana jego matka, i to będzie drugim wątkiem głównym. W niektórych miastach będziemy ścigani, a w niektórych nie.

No... Myśle, żę mój pomysł jest nawet ciekawy. Wystarczy tylko sobie wyobrazić całą grę. ( milo tak będzie czsami widzieć swoją facjatę na drzewie    )

Offline xmati06

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #41 dnia: 20 Czerwiec 2007, 19:20:11 »
Z całym szacunkiem... ale twój pomysł jest delikatnie mówiąc taki... sztampowy i zbyt płytki dla gry takiej jak Gothic. Nie wiem co inni uważają ale takie jest moje zdanie... Taka gra powinna mieć wielowatkową fabułę owianą jakimiś ciemnymi tajemnicami, które nadałyby jej nutkę niepewności co się wydarzy po naszych kolejnych dokonaniach. Może wprowadzić wątek miłosny albo zemsty lub coś w tym stylu... Jakieś ciekawe retrospekcje... Wspomnienia... Prznieść akcję w świat wyobraźni i snów bohatera... W każdym razie oryginalnego i ciekawego...
Pozdrawiam

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #41 dnia: 20 Czerwiec 2007, 19:20:11 »

Offline Celeb

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: -2
« Odpowiedź #42 dnia: 27 Czerwiec 2007, 18:52:13 »
xmati nawet świetny pomysł masz.Ale moim zdaniem świetnie by wyglądało to ,że na początku gdzieś Xardas pyta się co robiliśmy w przeszłości.Bezimienny odpowiada ,że nie pamięta po tym jak przesiedział 2 miesiące w ciemnicy i fabuła mogłaby polegać na tym ,że Bezimienny "Poszukuje swej przeszłości".Moim zdaniem ciekawa by była fabuła ,a i my byśmy się cuś dowiedzieli o Bezim ,ale to lipny pomysł z tego wzgledu ,że to PB chyba robiło ten klimat ,a bez niego ,sam Joowood by mógł zrobić kiepaską przeszłość choć niezabardzo.Fajno by było jakby znów zaczęli razem pracować.

Offline Arti

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #43 dnia: 28 Czerwiec 2007, 12:39:11 »
Moim zdaniem następne części Gothic'a powinny przestać mówić o przygodach bezi. bo to już monotonne. Gra Gothic nie nazywa się przecierz " Przygody Bezimiennego " więc pod nazwą Gothic może kryć się nawet muminek. Nowa postać to możliwość dania - co najważniejsze - zielonej we wszystkim postaci, bo nie sądzę by zrobili tak, że bezio po przejsiu przez portal do nieznanych krain zapomniał wszystko co umiał.

wiem, ze sie powtarzam, ale dalem nowy argument, dzieki ktoremu nowa postac to o wiele wiekszy + :D
« Ostatnia zmiana: 28 Czerwiec 2007, 12:42:37 wysłana przez Arti »

Offline Rakbar Nasard

• Weteran
  • Reputacja: 4124
  • I will find you anywhere you go.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #44 dnia: 28 Czerwiec 2007, 12:52:07 »
Witam

Hmmm...Arti trochę ma racji. Ale wole żeby bezimienny był w dalszych częściach Gothica. Ja sobie nie wyobrażam jak twórcy gry by przeszli z bezimiennego na innego bohatera. Jaką historie by zrobili żeby wszystko było "ładnie".

Fajno by było jakby znów zaczęli razem pracować.

To było by najlepsze rozwiązanie w tej chwili.

Zobaczymy co JoWood zrobi z Gorthicem 4. ÂŻeby tylko nie spieprzyli  .

Pozdrawiam wszystkich

Offline dark93

• Kret
  • *
« Odpowiedź #45 dnia: 05 Lipiec 2007, 20:40:32 »
Fajnie by bylo gdzyby wyszedl dodatek do gry gothic 3, a nie 4 czesc przygod bezimiennego. To by bylo zdecydowanie za duzo dla trylogii, a dodatek bylby swietnym zwienczeniem trylogii
« Ostatnia zmiana: 05 Lipiec 2007, 20:57:50 wysłana przez dark93 »

Offline Dark Prince

• Myśliwy
  • Reputacja: -2
« Odpowiedź #46 dnia: 08 Lipiec 2007, 19:56:20 »
Do panów @up
Total offtopic

Wracając do tematu jestem nastawiony dosyć sceptycznie (jak do każdej gdy, wyjątek to wiedźmin), ponieważ zapowiedzi twórców to jedno a recki to drugie. Wiadomo, że chcą oni jak najlepiej zareklamować swój produkt, aby zarobić jak najwięcej kasy, a recenzęci potrafią ocalić nam portfel, przed wyszczupleniem, gdyż większość gier to total shit i nie warto zawracać sobie nim głowy. Sam przeglądam sporo recenzji przed kupieniem produktu, gram w demo i długo się zastanawiam. Przykładem jest S.T.A.L.K.E.R. nad którego zakupem zastanawialem się ponad 3 miesiące. Zagalopowałem się trochę i ropie offtop'a, ale już to naprawiam. Warto nadmienić, że nie wiadomo jeszcze (a może wiadomo, tylko ja nic o tym nie słyszałem) kto będzie developerem gothica 4. Są tylko spekulacje. Byłem pewien, że pirania postawi się JoWood, gdyż będą chcieli zakończyć praco nad serią gothic po wydaniu dodatku, a dystrybutor (który ma klopoty finansowe) będzie chciał zarobić na marce. Stanęły (a może nie, tylko ja o tym nie słyszałem) prace nad dodatkiem, gdyż prawa autorskie do Gothica ma JoWood i nie zamierza dalej współpracować z Piranhą. Co więcej nasuwa się pytanie, czy Piranie zerwą wszelką współpracę z Jowood, czy tylko poróżniły ich kwestie w sprawach najpopularniejszego erpega w niemczech. Ciężko jest coś powiedzieć o czwartej cześci przygód bezimiennego (czy aby napewno jego przygód?), oraz co postanowią sobie nowi projektanci. Moga zrobić z gothica erteesa, strzelanke, skradanke, przygodówke, gre logiczną, symulacje życia, czyli mogą zrobić z nim wszystko co tylko zechcą. Ja po cichu, w najgłębszych zakątkach mojej świadomości liczę, że zrobią bardzo dobrą gre akcji ala PoP, sam do końca nie wiem dlaczego.

Offline Elrond15

• Kret
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 10 Lipiec 2007, 09:26:43 »
Jestem za Gothicem 4, a co do fabuły: w Gothic 3 jak byłeś służką Innosa, to tam na końcu było trochu informacji o końcu Beziego, ale twórcy mogą założyć, że wcale Bezi nie pomógł ani Innosowi (który przez cały czas mu coś każe i wystawia na próby), ani Beliara nie wspomógł, bo gdyby nie Beliar Bezi siedziałby w chacie i nie było żadnej wojny. Więc Bezi mógł wybrać Adanosa, czyli... pomóc Xardasowi, bo jak pomożesz Xardasowi, to możesz wybić, albo orków, albo buntowników, jak już się zdobędzie artefakty, Xardas je niszczy i opuszcza z Bezim świat Myrthany  

Offline Arti

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #48 dnia: 10 Lipiec 2007, 11:58:09 »
Nie powiedziałem, że saga Gothic to kompletne dno wymieniłem jej błędy oczywiście poza nimi pierwsza część całkowicie mnie zachwyciła, druga była klapą a trzecia zwyczajną grą z masą bugów, która nie potrafiła zaciekawić czymś szczególnym. Ale chyba taki jest prawdziwy fan, potrafi znaleźć również minusy swojej ulubionej gry. Chwilowo zapatrzone w grę dziecko będzie się tylko podniecać tym jaka to ona nie jest cudna a po kilku miesiącach zapomni, że grało w cokolwiek takiego.

Prawdziwi fani powinni się cieszyć z tego co dostali i w tym szukać frajdy i radości, a nie wyklinać to co jest i denerwować się na to czego nie ma. Gothic to nie jest wszechmogąca gra. PB gonił termin i moim zdaniem powinni go wydać nawet w tym miesiącu dodawając Kuna, poprawiając błędy oraz silnik, a także na pewno poprawić coś w fabule. Ale nie fani, by się wkurzyli bo gra za późno wydana i teraz też się wkurzają bo gra za wcześnie wydana i zbugowana, więc nie wiadomo czy firmy mają wydać grę za wcześnie czy za późno... I tak jest źle i tak. Ja na miejscu PB olał bym tych niecierpliwych graczy i wydał piękna grę, zarabiając więcej pieniędzy oraz zdobywając nowych fanów zauroczonych tą grą, a pewnie Ci nowi sięgnęli by po starsze gry i już PB ma kolejne pieniądze.

W większości to dzięki pseudo-fanom mamy taki świetny produkt jak G3. ( to sarkazm jak coś )

PS IsentoR nie narzucam Ci, że jesteś pseudo-fanem :P żebyś tego źle nie zrozumiał :>
« Ostatnia zmiana: 10 Lipiec 2007, 11:59:38 wysłana przez Arti »

Offline Asch

• Kret
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: 10 Lipiec 2007, 16:41:32 »
Wasza koncepcja jest dobra.Nowa postać, nowe problemy, nowe zadania.Fajnie by było gdyby to wszystko działo się na nowych ziemiach, żeby Myrtana nie była jedynym kontynentem.Oczywiście duży plus miało by podróżowanie.Wyspy południowe do Nowej krainy lub z Nowej krainy do Khorinis.Naszym nowym bohaterem mógł by być jakiś marynarz, a co do Beziego byłby martą lub żywą legendą albo władcą Myrtany.Poprostu musi być nowy pomysł, nowa fabuła i nie koniecznie grafika choć nie powiem, że wolałbym grafike z debiutu PB.

Offline Beleg

• Kret
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: 14 Lipiec 2007, 20:12:37 »
Wydanie kolejnej części sagi Gothic nie ma najmniejszego sensu. Trójka wszystko kończy. Nie ma już Bezimiennego, a nawet gdyby powstała czwórka to fani nie zaakceptowaliby nowego bohatera(przynajmniej ja).
Poza tym z każdą kolejną częścią Gothic traci ten swój klimat i urok dzięki któremu tu jesteśmy.

Podam taki przykład: w jedynce poznajemy przyjaciół i miło wszystkich wspominamy, w dwójce najbardziej przywiązujemy się do starych znajomych i lubimy tylko kilku pozostałych ludzi, w trójce żadna z napotkanych osób nie jest nam bliska , wszyscy są obcy(oprócz dawnych znajomych oczywiście).
Czwarta część nie spodoba się starszym graczom, bo straci całkowicie ten czar.

Offline Onar

• Myśliwy
  • Reputacja: -3
« Odpowiedź #51 dnia: 23 Lipiec 2007, 15:32:57 »
Z punktu widzenia gracza jestem przeciwny.

A ja wręcz przeciwnie. Gothic jest dla mnie najlępszą grą z najlepszych i chciałbym żeby było 4. Ale jeżeli wyjdzie na rynek to jeszcze w tym roku to będzie wiadomo że odwalili lipe. Więc niech sie do tego przyłożą. :)

Offline Diegomir

• Kret
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: 26 Lipiec 2007, 19:45:42 »
Faktem jest że postęp techniczny idzie do przodu i nikt już  nie będzie robił gry na ZenGine z 2001 roku, tylko będzie się starał o jak najlepszą oprawę wizualną. Co do kontynuacji to jestem ZA, sam nie wiem dlaczego. Może dlatego, że przywiązałem się już do tej serii. Jeśli wyjdzie, zagram

Offline Wishmaster

• Kret
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: 10 Sierpień 2007, 23:46:58 »
Nie grałem w gothica III ale uważam że twórcy powinni skończyć wątek bezimiennego. Jestem za wyjściem kolejnej części ale chciałbym żeby rozpoczęto wątek nowej postaci (w tym samym świecie). Mi by pasowało gdyby gracz miało okazję przeżyć wydarzenia z Jarkrndaru naprzykład wcielając się w Quachodrona.

Offline Nero

• Kopacz
  • **
« Odpowiedź #54 dnia: 21 Sierpień 2007, 08:16:42 »
Cały Gothic straci sens jeżeli nie będzie Pirania Bythes!!
Lepszy był by dodatek który zakończył by sagę Gothic.

Trylogia będzie zdecydowanie lepszym posunięciem niż Gothic 4.

I co jeszcze wymyslili!! Gothic na konsole!! Ich porypało<za przeproszeniem> Gothic jest grą stworzoną na PC. Nie wyobrażam sobie Gothica na konsole.    

Cóż krutko muwiąc nowy developer to złe posunięcie tak samo jak Gothic na Konsole

Thoro

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: 25 Sierpień 2007, 22:22:02 »
Jak już wiadomo ze strony głównej nowym developerem został....... Spellbound. Z tego co wiem to mają oni na konci między innym Robin Hooda. Co o tym sądzicie? Jak dla mnie TRAGEDIA.

Gdyż? Robin Hood był całkiem niezłą grą, do tego jedną z nielicznych które posiadam w oryginale. Studio ma również na swoim koncie doskonałą serię Commandos i kilka innych świetnych i mniej świetnych tytułów.

Jak wynika z założeń G4 ma przestawiać całkiem nową historię (brak bezimiennego) tak więc nie rozumiem tego zażenowania. Nowy deweloper to bardzo dobre posunięcie a sam Gothic potrzebuje innowacji i odświeżenia. Trzy gry oparte praktycznie na tym samym designie z niemalże nie różniącym się systemem i kilkoma innowacjami to za mało.

Offline keanu

• Kret
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: 25 Sierpień 2007, 23:55:13 »
Nowy developer zapowiada że czwarta część Gothica będzie najlepsza, zostanie zachowany klimat gry itp. Szczerze w to wątpię, według mnie Gothic III już zatracił cały klimat a co powiedzieć o kolejnej części, którą stworzy studio nie mające niczego wspólnego z tego typu grami. ..Mam nadzieje, że się mylę.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #56 dnia: 25 Sierpień 2007, 23:55:13 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18