Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

G4 w drodze oraz nowy developer!

<< < (7/12) > >>

Isentor:

--- Cytat: Respev ---Jeśli tak było, JooWooD nie zrezygnowałby z dodatku i należy tu dodać, iż ten był już w jakimś stopniu wykonany. Przypuszczam, że był to po prostu zwykły blef.

--- Koniec cytatu ---
Może i był to blef jeżeli jednak nie, dodatek zawierałby jakieś poprawki, które na pewno usprawniłyby rozgrywkę. Być może JoWood znów nałożył im absurdalne terminy i panowie z PB tym razem sobie odpuścili zamiast zabierać się za coś czego znów nie skończą i oczywiście komu by się wtedy oberwało - im tak jak w przypadku Gothic 3. Widocznie JoWood przejmuje się tylko ilością sprzedawanych gier a nie ich jakością cóż straszne ale prawdziwe nie ma to jak Bizzard, który sam wycofuje mające się ukazać gry z powodu najmniejszego błędu. Oczywiście zawsze coś się przeoczy jednak to jest zachowanie godne wydawcy gier.

--- Cytat: Respev ---Znając zachcianki wydawców, najnowsza część Gothica nie będzie posiadała opcji konfiguracji wstecznej, dzięki której będziemy mogli swobodnie grać na kartach graficznych, które za te kilka lat będą już staruszkami (tutaj gdyby stery przejął Activision, co niestety jest niemożliwe, było by to naprawde bardzo prawdopodobne). Pozostaje kwestia G£ÓWNEJ platformy. Zapewne Gothic 4 zostanie wydany na xboxa, a następnie poddadzą go konwersji na peceta, co nie wróży nic dobrego.

--- Koniec cytatu ---
Podzielam twoje zdanie jeżeli tak się stanie a obecnie nie widzę innej możliwości fani mają przechlapane. Zapewne jeżeli gra zostanie wydana na PeCety to tylko w wersji DX10 a jeżeli coś takiego by się wydarzyło gra automatycznie przywiązana była by do visty a jej wymagania skromnie mówiąc były by "duże". Może ktoś wreszcie wpadnie na cudowny pomysł i w konfiguracji graficznej gry umieści zmianę wersji directx'a.
Tak jak to było w przypadku CoD'a... Albo po prostu stworzy ustawienia do których dostosować mogłoby się więcej osób. Wybór karty graficznej etc. Niektóre mniej komercyjne gry mają takie rzeczy ale oczywiście jeżeli komuś zależy na pieniądzach z utargu gier a nie na grających w gry to mówi się trudno i można sobie pomarzyć.

--- Cytuj ---Jak informuje portal Gram.pl, JoWood w swym ogłoszeniu prasowym obwieścił że prowadzi negocjacje z wieloma studiami developerskimi na temat kontynuacji przygód bezimiennego. Mowa oczywiście o prawa do znanego już Gothica, jak i tworzenia Gothic 4. Co więcej, nowa część przygód bezimiennego bohatera ma zostać wydana również na konsole. Data premiery Gothic 4 ma zostać wkrótce ogłoszona. Tym samym, dotychczasowy developer gry (studio Piranha Bytes) zakończył współpracę z wydawcą (JoWood).
Gothic.gram.pl

--- Koniec cytatu ---
Jeżeli fabuła czwórki będzie kontynuacją poprzedniej to tu w tym miejscu uroczyście rotfla wyłapie. Tego nie da się już dalej na siłę ciągnąć, no ludzie ileż można męczyć tego bezimiennego niech przejdzie sobie na emeryturę jak mówi Gothic 3. Na koniec ostatniej części czasem można było usłyszeć, że na ileś tam lat zapanuje pokój no to może ktoś by pomyślał coś o tym i przedstawił realia czwartej części kilkaset lat później. Wcielili byśmy się wtedy w nowego bohatera (daj boże z imieniem), który powoli zostaje wplątany w wątek fabularny mam nadzieję, że ciekawy i zaskakujący a nie prowadzący nas za rączkę jak to było w poprzednich częściach (prócz 1).

Grison:
Hmm... jako gracza cieszy mnie bardzo fakt, że Gothic 4 wogóle ma ujżeć światło dzienne. Jednak ubolewam nad tym, że ma się nim zajmowac inne studio. Moim zdaniem PB bardzo dobrze robiła poprzednie części Gothic-a i to jest prawadą. Już słyszę głosy sprzeciwu co do poprzedniego zdania napisanego przezmnie. Ale juz to wyjaśniam. PB nie jest ogromnym studiem wykonującym gry. Sądzę, że innymi grami, które można porównać wielkością do G3 zajmowała się o wiele większa liczba ludzi. Chociaż mogę się mylić.
G3 do ogromny obszar, który trzeba było wygenerować pod ciągłym naciskiem fanów, których interesował czas wyjścia gry. Tak wieć proszę sie nie dziwić, że PB nie ustrzegła sie tylu błędów. A właśnie te błędy są jednym z powodów dla których fani nie chcę G4. Sam nie wiem czemu. Jeśli się mylę w mojej wypowiedzi lub wydaje się wam ona absurdalna to nazwijcie mnie szubrawcem i wywieście na latarni lecz takie jest moje zdanie.

Co do wypowiedzi IsentoR-a  

--- Cytuj ---Jeżeli fabuła czwórki będzie kontynuacją poprzedniej to tu w tym miejscu uroczyście rotfla wyłapie. Tego nie da się już dalej na siłę ciągnąć, no ludzie ileż można męczyć tego bezimiennego niech przejdzie sobie na emeryturę jak mówi Gothic 3. Na koniec ostatniej części czasem można było usłyszeć, że na ileś tam lat zapanuje pokój no to może ktoś by pomyślał coś o tym i przedstawił realia czwartej części kilkaset lat później. Wcielili byśmy się wtedy w nowego bohatera (daj boże z imieniem), który powoli zostaje wplątany w wątek fabularny mam nadzieję, że ciekawy i zaskakujący a nie prowadzący nas za rączkę jak to było w poprzednich częściach (prócz 1).
--- Koniec cytatu ---

Tak, tu studio zajmujące się G4 będzie miało nie lada problem. Wymyśleć coś aby nie tylko trzymało się kupy ale i tez dobrze sie prezentowało to nie lada wyczyn. Z jedenj strony oczywistą tandetą byłoby kontynuowanie historii z G3. A to dlaczego? Otóż dlatego(tak jak napisał Isento-R) nie można bez końca ciągnąć danej historii.
G3 kończy się na 3 sposoby, a każdy z nich rzuca inne światło na dalszy los Myrtany, Nordmaru i Varrantu. Tak więc kontynuacja zadawalająca wszystkich graczy byłaby raczej nimożliwa, gdyż każdy ma inne upodobania co do sposobu ukończenia gry. Isento-R rzucił hasłem co do G4, że akcja mogłaby się toczyć kilkaset lat póżniej z inną postacią jako główny bohater. Niby dobry pomysł tylko czy graczom to się spodoba?
Nowy bohater, nowi przyjaciele, inne realia. Nie wiem czy to przeżyłoby krytykę graczy, którzy jak wiadomo są bardzo przyzwyczajeni do bezimiennego i jego paczki.

Pozdrawiam.

Dante:
Mi by się fajnie grało nowym bohaterem. Ale nowy developer powinien zrobić księgi na temat Bezia itd. Wszyscy mówią że G4 będzie na Dx 10 co wiąże się z posiadaniem Visty , GF 8800 i Core Duo. Pomyślmy troche że gra przynjamniej tworzona będzie z 3-4 lata. Więc sprzęt pod DX 10 stanieje.Takie jest moje zdanie.
Ale nie mamy co gdybać puki nie oznajmią nam nazwy developera. Fajnie gdyby projekt wsparło Ubisoft albo Microsoft ( z seri gry pod Windows Vista ) wtedy mamy jakąś pewność że gra będzie dopracowana. A może Blizzard? Czemu nie! A może twórcy Obliviona? Wkońcu będziemy mieli najlepszą okazje do oceniania gier z Serii Gothic'a i Eldera Scrollsa. Bo o ile wiem G3 miał mniejszy budżet i mneijszą ekipe o twórców Obliviona.

Respev:

--- Cytuj --- Wszyscy mówią że G4 będzie na Dx 10 co wiąże się z posiadaniem Visty , GF 8800 i Core Duo.
--- Koniec cytatu ---
Karty graficzne, które sprzętowo obsługują DirectX 9c, potrafią uruchomić grę pod dx10, z tym, że nie ze wszystkimi efektami.

--- Cytuj --- Wiadomo również, że kolejna kontynuacja przygód bezimiennego bohatera w pierwszej kolejności ukaże się na popularne konsole.
--- Koniec cytatu ---
No wiedziałem   Czyli możemy się pożegnać z dobrą rozgrywką na PC'eta, gdyż bedzie to marna konwersja, która pewnie ukaże się rok lub dwa lata później niż na konsole!

Insiderth:
Gothic 4, jeszcze dobrze nie pograłem w G3 już zapowiada się G4, co za życie :)

Moim zdaniem w G4 nowa firma tworząca grę powinna zmniejszyć jej wymagania lub wydać Patcha zmniejszającego je tak jak w Oblivionie. Mam także nadzieję że nie trzeba będzie czekać na niego tyle co na G3 i będzie w nim mniej błędów, bugów i wszystkiego co w pewnym stopniu utrudnia grę i ułatwia ją ponad normę.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej