Autor Wątek: Wyprawa Hagena  (Przeczytany 38134 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Varikhem

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Wyprawa Hagena
« Odpowiedź #20 dnia: 30 Listopad 2006, 10:22:32 »
A ja nie wiem co mam o tym myśleć ... Oczywiście nie biore pod uwagę tego że bezi pozabijał orków i Ur-Shaka itp. . Według mnie jak już ktoś wspomniał o magach to pomyślmy orków jest ok. 150       , natomiast paladynow , magów i strażników ok.50       , z czego 25 to sami paladyni wyszkoleni w magii (Szkodzenie złu) i walce mieczem . Biorę pod uwagę realia gothic'owe tzn. orkowie maja taki rozum   i bronie jak w GII . Według mnie jednak wygraja ludzie , sądze tak dlatego , gdyż maja oni knechtów ktozy wezma  topory na  siebie   , a magowie z ,,deszczykiem" wysiekaja wojowników orkowych i troche elite orków    , obok nich beda stali paladyni  z czarami i beda strzelali w szamanów . Po chwili knechtów rzecz jasna nie bedzie to palowie rusza do boju , aprzecież mogą się ,,zmieniać" tzn jeden idzie di tylu leczy się czarem a potem drugi sie leczy    .
  Magowie napewno zrobią zapasy many i będą nadal zsyłać deszcze. Nie zapominajmy także o kusznikach mogą przecież wejść na jakieś górki i stamtąd ,,ściągać" szamanów i wojownikow. Myślę jedak ze ludzie by wygrali, jestem optymistą    .
PS: Proszę nie pisać ,,orki" tylko ,,orkowie" ( orki to takie ssaki a nie bestie ze świata fantasy )  , dlatego proszę was abyscie o tym pamiętali.

Zaprzestaj używania tylu emotikon i zacznij zwracać uwagę na błędy w twoich wypowiedziach, bo jeśli nie to zmianie, będę zmuszony wstawić ci warna. [Arthas]
« Ostatnia zmiana: 30 Listopad 2006, 15:23:44 wysłana przez Arthas »

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

Wyprawa Hagena
« Odpowiedź #21 dnia: 30 Listopad 2006, 14:16:52 »
Według mnie poladyni by wygrali, ponieważ:
- wybiłem orków na przełeńczy( nie wiem czy to tak się pisze  )
- gdy otworzyłem brame w zmaku i gdy orkowie tam wpadli to powybijałem ich.
Paladyni wygraliby bez problemu, są wyszkoleni, mają czary, a orkowie to przecierz banda
małp, które machają toporami na prawo i lewo,
Zapmniałem o szamanach, ale oni miotają tylko ognistą strzałą   , wiac za duzo by to nie pomogło.
Myśle że wyglądało by to tak:
Paladyni gdy dochodzą do zamku wybijają pojedynczo orków, szamanów, elite... ,
niszcza palisade (oczywiscie bezi w tym czasie wyżyna orków w Dworze Irdorach, więc orkowie
w GD nie maja znikąd pomocy), i szczęśliwi paladyni cieszą sie z szybkiego zwycięstwa nad wrogiem.
Hagen zażądza odbudowe byłego Starego Obozu i ruda bez jakichkolwiek przeszkód jest
dalej bydobywana na potrzeby armii.

Forum Tawerny Gothic

Wyprawa Hagena
« Odpowiedź #21 dnia: 30 Listopad 2006, 14:16:52 »

Offline Dydu

• Kret
  • *
Wyprawa Hagena
« Odpowiedź #22 dnia: 12 Styczeń 2007, 09:27:41 »
Wyprawa Hagena mogła by się zakonczyć nawet powodzeniem jeśli np:
zaatakowali by podczas świtu i zaskoczyli śpiących orków, musieli by miec porozumienie i wspólny plan ataku z Garondem z zamku. Podkradają się wszyscy i zabijają ich jak naj szybciej i jak naj więcej.
Mogli by także jedni zatakować  od strony mostu orkowie by sie odwrucili i w tedy Garond przychodzi ze swoimi ludzmi na pomoc i atakuja orów od tyłu. Zależy tę czy ci orkowie bedą mieli dużo elitarnych orkó i szamanów. To zależy od wszystkiego. Myśle iż mogłi by zabić orków ale co puzniej. Ilu ich ocaleje mogło by zbyt mału na obronę zamku. Jeśli by niechcieli atakowąć mogli by się po cichu przekraść do zamku, ale to by było trochę bez sęsu . Ponieważ przybyli na odsiecz i nie zabijają wogule orków. Wtedy też może być, że otwierają kratę wysyłają kilku dziesięciu orków do sierotka nie wiedząc o tym że są posiłki w zamku i wtedy.      .
Zaczeła się porażka orków przy zamku. Paladyni i reszta wypada na orków w zaskoćzeniu oni uciekają albo walczą. Saą nie zorganizowani i giną z ręką Ludzi. Ale to jest tylko moja myś tej bitwy.

Offline Anmarius

• Magnat
  • Reputacja: 2
  • Kanter Strajk
Wyprawa Hagena
« Odpowiedź #23 dnia: 01 Kwiecień 2007, 23:05:18 »
Moim zdaniem paladyni by zwyciężyli. Dlaczego? Bo gdyby tam wsadzić Beziego, to by on tak z nimi powymiatał, że hej ! Paladyni idą z bezim! Strzeżcie się orkowie! Nadchodzimy!        

Oczywiście, że by orkowie wygrali, bo  to był żart z mojej strony. Paladyni by przegrali bez beziego.

Ale gdyby paladyni się zakradli w nocy i zabili większość orków, jak śpią, to byłaby duża szansa, na to, że paladyni by wygrali    

Z resztą podsumowując;
- orkowie by wygrali, w otwartej walce;
- a paladyni w cichej i zamkniętej.

Pozdrawiam...
« Ostatnia zmiana: 01 Kwiecień 2007, 23:07:59 wysłana przez Travis »

Offline Celeb

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: -2
Wyprawa Hagena
« Odpowiedź #24 dnia: 02 Kwiecień 2007, 20:51:42 »
Hmm.Powiem tak:
Wszystko zależy co się stało wcześniej.Pomyślmy:
a)Pozabijaliśmy większość orków przy zamku i paladyni wzieli magów:Sprawa jasna ,paladyni i magowie wejda na zamek ,zrobią taktykę i pozabijają niedobitki bez problemu
b)Pozabijaliśmy większość orków przy zamku i paladyni są sami:Tu ,jest wątpliwość co do zwycięstwa.Paladyni by wymyślili taktykę i pozabijali możliwie dużo orków ,ale jak ktoś wspomniał nie wiemy co jest za palisadą ;]
c)Pozabijaliśmy mniejszość orków przy zamku i paladyni są sami:Wyprawa jest na przynajmniej 60% przeznaczona na zgubę  .Orkowie wyrżną połowe paladynów zanim oni wejdą do zamku  .
d)Zostawiliśmy wszystkie orki w spokoju poza paroma i paladyni są sami:Wyprawa jest na 85% skazanac na koniec.Jak paladyni schronią się w zamku to już na 99% leżą.Albo zdechną z głodu ,pozostając w zamku ,albo wychodząc zatłuką ich orkowie.

Pewnie każdy z was zrobił coś w stylu b) lub c) [chodzi o orków] ,ale ja nie wiem.Ja miałem punkt c) bo nie tłukłem orków wogle za pierwszym razem :/.Pozdro :D

Offline siema Innos

• Kret
  • *
Wyprawa Hagena
« Odpowiedź #25 dnia: 02 Kwiecień 2007, 21:27:07 »
Poza tym gdyby tak Lee pogodził sie z Hagenem i staneliby ramię w ramię czyli w końcu armia Palladyno-Najemniko-Mago-ÂŁowców Smoków
Poprawie cie xD
Poza tym gdyby tak Lee pogodził sie z Hagenem i staneliby ramię w ramię czyli w końcu armia Strażniko-Rycerzo-Palladyno-Najemniko-ÂŁowców Smoków-Nowicjuszy-Magów [i obywateli xD] to wtedy by ich rozgromili.
Ale wracajmy:

Orkowie myślą - fakt, a ludzie nawet nie wiedza czy rzekoma "armia orków" za palisadą istnieje, czy tez orkowie są tak inteligentną rasą i poprostu blefują
Odp: Jesli to nie blef, a my się nabraliśmy to juz po naaas  

Gdyby palladyni ustawili jakiś szyk ataku + ekipe zwiadowczą tzn. "żeby lookneli co jest za palisadą" A Xardas by uzył swej magi, i wezwał tysiące demonów to hohohohohO!
odp:ze 100 demonó na orka ciekawe kto wygra...  

Poza tym każdy kto umie obchodzic sie z magią palladyni by ich wysłali ci weszli by z ognistą burzą, lodową fala i ognistym deszczem ( tak z 50 takich naraz) to by uciepieli, wtedy osłabieni zostali by zabici przez palladynów, i gdy przejechali juz dany kawałek, to znowu wychodza tamci z czarami deszczu ognia i palladyni dobijają
Odp:Szanse sa bardzo duze na wygraną

Punkt wyzej plus to ze palladyni z zamku wyjechali uradowani z zamku i poszli ze wszytskimi na orki + jeszcze druga strefa atakująca orków zza palisady ( czyli z kopalń rycerze i palladyni) orkowie sa zgubieni na 100%
Odp: I CO I CO I CO?

Offline Celeb

• Kopacz
  • **
Wyprawa Hagena
« Odpowiedź #26 dnia: 02 Kwiecień 2007, 21:41:20 »
Ty mnie nie poprawiłeś! Ty wiesz co to jest mana?I kto to jest Xardas??
1)Jakim cudem Xardasowi by się chciało iść do Górniczej Doliny [a nawet gdyby to by 100 demonów na orka nigdy nie zrobił] i zrezygnować z pochłonięcia mocy smoka-ożywieńca ,albo ,gdyby pochłonoł to i tak by nie poszedł bo ma ważniejsze rzeczy do roboty.
2)Paladyni nie posiadają tak potężnych czarów jak dużo ognista burza ,bo to dostępne dla magów
3)Nawet ,gdyby nie brać po uwagę punktu drugiego ,50 razy by tego nie rzucili bo tyle buteleczek many oraz samej many nie mają :P
4)Żeby "looknąć co jest za palisadą" trza do niej dojść
« Ostatnia zmiana: 02 Kwiecień 2007, 21:41:44 wysłana przez Celeb »

Offline milten ak

• Kret
  • *
Wyprawa Hagena
« Odpowiedź #27 dnia: 09 Kwiecień 2007, 17:19:16 »
Witam !!!
To mój pierwszy post i chciałbym was wszystkich powitać !!! A wracając do tematu :
   Plusy
             +to prawda że paladynów jest tylko 13 ale czy Lord Andre będzie tak obserwował to z daleka , zapewne przydzieli mu swoich strażników
             + Bogiem paladynów jest INNOS i czy magowie również będą tak bezczynnie siedzieć , przykład : gdy stracili oko to wysłali nowicjuszy pomijając to że wszyscy zginęli to jednak zaryzykowali
             + Gdy grałem najemnikiem to musiałem zanieść ofertę pokoju dla HAGENA i czy tym razem to HAGEN nie mógł by wyciągnąć do nich ręki pokoju i wysłać takiej wiadomości : Drogi Lee !!! Jestem skłonny uniewinnić ciebie i twoich ludzi w zamian za pomoc w odbiciu Górniczej Doliny i wyciągnięciu Moich ludzi  z tej wojennej zawieruchy

A teraz minusy :
             - Gdy paladyni opuścili by Khorinis to najemnicy wykorzystali by zapewne okazję do jego zajęcia , po powrocie z GD Hagena on wielce by się zawiódł

Jak widać przewagę na minusy i plusy wyprawa mogła by się powieść

pozdrawiam MILTEN AK

Offline Celeb

• Kopacz
  • **
Wyprawa Hagena
« Odpowiedź #28 dnia: 09 Kwiecień 2007, 17:26:59 »
1)Magowie "muszą dobrze się zastanowić" zanim coś zrobią.Nie ździwiłbym się jakby obradowaliby to z 3 dni xD.Ale raczej by pomogli
2)Najemnicy raczej by nie pomogli.Przecież chyba byłeś w II rozdziale i gadałeś z Lee?
-A co z paldynami?
-Rozbici.ÂŹdziesiątkowani
-Wspaniale!
XD.
3)Biorąc minus miałeś na mysli co będzie PO wyprawie :D.
4)Witaj ;)

Offline milten ak

• Kret
  • *
Wyprawa Hagena
« Odpowiedź #29 dnia: 09 Kwiecień 2007, 17:45:48 »
Drogi Celeb
1)W sprawie Oka zareagowali natychmiast
2)W tym samym dialogu z Lee pózniej powiedział
- to może przemyślą swoją decyzję ... im bardziej zgłodnieją ... itp
3)ten minus jest po to bo nci innego nie wymyśliłem      
4)Dzięki
5)Hagen mógł powiedzieć : Kto ostatni w GD ten zdechła kura i wszyscy by ruszyli    

pozdro milten ak

Offline Celeb

• Kopacz
  • **
Wyprawa Hagena
« Odpowiedź #30 dnia: 09 Kwiecień 2007, 21:31:26 »
1)Oko to święty artefakt najważniejszy dla magów ognia ;).
2)Nie pamiętam..Ale nieważne...
3)Można naprzykład napisać "Mała liczebność sojuszników" ;]
5)Napisałeś to dla jaj nie? xD

Ale ja i tak stawiam ,że nie wygraliby ,a jeśli już to by było ich tyle ,że już po nich by było ;]
« Ostatnia zmiana: 09 Kwiecień 2007, 21:32:35 wysłana przez Celeb »

Offline laskos

• Kret
  • *
Wyprawa Hagena
« Odpowiedź #31 dnia: 12 Kwiecień 2007, 13:59:29 »
Weź chłopie pod uwagę to co mówił Xardas w jedynce: "Orkowie, rozumem i wiedzą dorównują ludziom" czy jakoś tak. Co prawda ich szamani dysponują jedynie jednym czarem i to nie najlepszym bo kulą ognia ale jest ich dużo poza tym dostją wsparcie od innych orków.  Gdyby paladyni potrafili sie wspinać po górach (dupy mają za ciężkie i chyba im się nie uda myknąć do zamku górami   ) mogliby myknąć do zamku jak już napisałem (cRPG dopuszcza jednak nawet pływanie z ton ekwipunku bez miejsca na schowanie tego i pod pełnym obciążeniem), zorganizować sobie dobre pozycje itp. do ataku, z zaskoczenia wyrżnąć orków i odblokować zamek.

Offline Dark Ulthar

• Kret
  • *
Wyprawa Hagena
« Odpowiedź #32 dnia: 15 Kwiecień 2007, 19:53:45 »
Ja z hagenem doliczyłem sie 13,myśle że mają nikłe szanse jest ich dużo mniej od orków ale są silniejsi nie tylko fizycznie myślę że jakby kilku knechtów wyszło z zamku w GD to paladyni mieliby większe szanse.

Offline Vitnir

• Magnat
  • Reputacja: 395
  • Tylko utraciwszy wszystko można robić wszystko.
Wyprawa Hagena
« Odpowiedź #33 dnia: 16 Kwiecień 2007, 13:14:34 »
Nie wiadomo jak ja sam oczyściłem dolinę z Orków i to z łatwością, jeden paladyn zrobił coś takiego to co może cały oddział, Hagen jest w końcu mistrzem miecza dwuręcznego i wspaniałym przywódcą (tak myślę). No Orków jest sporo, ale tak naprawdę to liczą się elici i szamani.

Offline albin

• Kret
  • *
Wyprawa Hagena
« Odpowiedź #34 dnia: 17 Kwiecień 2007, 21:01:43 »
Spokojnie wygrająludzie dlatego że:
-Mają rozumy nie tak jak banda orków.
-Palladyni są najlepszymi oddziałami króla i posiadają wielką moc oraz mogą puszczać zaklęcia więc są i magami i wojownikami.
-orków jest sporo ale jak wspomniałem wceśniej nie mają mózgu  więck ludzie mogą zastosować  różnne techniki.
-A po zatym są jeszcze ludzie na zamku którzy są w stanie pomóc Hagenowi np. atakując wroga od tułu lub ostrzeliwać z zamku

Offline Astarth

• Kret
  • *
Wyprawa Hagena
« Odpowiedź #35 dnia: 18 Kwiecień 2007, 20:11:34 »
Orkowie, rzecz jasna, Ork-Elita w zwarciu nawet w 5 rozdziale stanowił dla mnie zagrożenie..

Spokojnie wygrająludzie dlatego że:
-Mają rozumy nie tak jak banda orków.
To możemy ssać z palca, prawda jest taka, że orkowie walczą tak samo jak ludzie.

-Palladyni są najlepszymi oddziałami króla i posiadają wielką moc oraz mogą puszczać zaklęcia więc są i magami i wojownikami.
Po pierwsze: nie są w stanie walczyć jednocześnie magią i meczem.
Po drugie: są w stanie uczyć, jednak żaden z nich jej nie używa..

Offline Czaroxxx

• Magnat
  • Reputacja: -4
  • Wóda, dziwki i lasery
Wyprawa Hagena
« Odpowiedź #36 dnia: 24 Kwiecień 2007, 22:33:25 »
Cóż też jestem zdania, że poradzili by sobie z przedarciem się do zamku. Ale gdyby choć połowa tych paladynów walczyła tak jak bezimienny, to pewnie nawet wojny by nie było huhu taka siła rażenia i operowanie bronią. Wystarczyło by dwóch takich by wyciąć cały zamek dookoła. Poza tym Hagen też jest całkiem niezły słyszałem, że ma 200 siły ale sam nie sprawdzałem więc nie jestem pewien. Osobiście stawiam na ludzi bo orkowie są z deczka tępi.

Offline serwisek35

• Kret
  • *
Wyprawa Hagena
« Odpowiedź #37 dnia: 24 Kwiecień 2007, 22:45:06 »
Gdyby bezimienny nie wyrżną smoków to żaden Paladyn nie zwojował by nic. Orkowie + Smoki = martwi Paladyni

Offline Dark

• Myśliwy
  • 3d Moddeler
Wyprawa Hagena
« Odpowiedź #38 dnia: 25 Kwiecień 2007, 17:57:03 »
Wygrali by, i to spokojnie, nie będe się tu rozpisywał, zapraszam do tego działu na themodders, tworze tu własnego moda do G2NK, który to opowie co wydarzyło się z Paladynami. Nie jestem pierwszym, lepszym pyszałkiem-mądralą który wpada i mówi, że coś zrobi, jestem modderem od 1,5 roku i mam za sobą trzy grupy :P Ale nie w tym rzecz oczywiście, zapraszam do czytania i oceny w tym temacie: http://themodders.org/forum/index.php?showtopic=2368

lordhagen

• Gość
Wyprawa Hagena
« Odpowiedź #39 dnia: 19 Maj 2007, 21:25:46 »
Ja uważam że wyprawa Hagena zakończyła by się sukcesem,ponieważ paladyni mają ciężkie zbroje i Harad wytwarza dla nich magiczne miecze.Hagen to dobry wojownik i obmyślał by skuteczną taktykę.No i używają też magii innosa,co jest wielką pomocą w walce z orkami.

Forum Tawerny Gothic

Wyprawa Hagena
« Odpowiedź #39 dnia: 19 Maj 2007, 21:25:46 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything