Autor Wątek: Mroczne Tajemnice - problemy / pytania  (Przeczytany 285126 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Falcon

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Mroczne Tajemnice - problemy / pytania
« Odpowiedź #240 dnia: 17 Maj 2007, 15:15:51 »
Na początek chcę pochwalić POZIOMKI za bardzo udany mod....
Zacząłem grać w gotic I i byłem już w 3 rozdziale gdy zainteresowałem się MT.... więc zacząłem od nowa....  
No i mam pytanie:
- jak odpowiedziałem przemytnikowi że nie mam tyle kasy -300 baryłek (Diego dał mi 200 na te łuki) to trzeba zacząć od nowa ??, bo Diego odpowiada mi że "pogadamy jak będziesz miał łuki", a przemytni gadać już nie chce.... na razie wypełniam misje innych przemytników.
- nie udało mi się wykuć długiego ostrza pomimo że mam kowlstwo i składniki 2 ostrza, 2 rozgrzane stale, 2 rozgrzane ostrza (przepis mówi o 2 prętach + ostrze), mam komunikat "nie posiadasz wszystkich składników", może poszukam innego kowadła bo próbowałem w kuźni SO

Offline momo

• Magnat
  • Reputacja: 87
  • gothiczeQ
« Odpowiedź #241 dnia: 17 Maj 2007, 16:31:32 »
- jak odpowiedziałem przemytnikowi że nie mam tyle kasy -300 baryłek (Diego dał mi 200 na te łuki) to trzeba zacząć od nowa ??, bo Diego odpowiada mi że "pogadamy jak będziesz miał łuki", a przemytni gadać już nie chce.... na razie wypełniam misje innych przemytników.
Z tego co wiem, to jeśli powiesz że nie masz kasy, to na tym kończy sięzadanie z dostarczeniem paczki Diego. Niestety, tak to jest w handlu. Zawsze miej przy sobie pare bryłek więcej. Na wszelki wypadek  
- nie udało mi się wykuć długiego ostrza pomimo że mam kowlstwo i składniki 2 ostrza, 2 rozgrzane stale, 2 rozgrzane ostrza (przepis mówi o 2 prętach + ostrze), mam komunikat "nie posiadasz wszystkich składników", może poszukam innego kowadła bo próbowałem w kuźni SO
Spróbuj zdobyć surową stal i przekuć wszystko od podstaw, może się coś ruszy. Dodatkowo staraj się kuć na kowadłach które zostały dołożone w dodatku (np to koło Argorna). Ze starymi może się czasami coś poplątać i nie zadziałać.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #241 dnia: 17 Maj 2007, 16:31:32 »

Offline Papik

• Kret
  • *
« Odpowiedź #242 dnia: 18 Maj 2007, 18:40:47 »
Szatę mrocznego arcymaga znajdujesz w skrzyni w wieży uriziela (mag, nie miecz) pod koniec dodatku.
Jestem świeżo po skończeniu MT. W skrzyni jest Szata Mrocznego Mistrza

Szatę wielkiego mistrza, to o ile dobrze pamiętam można znaleźć po użyciu runy teleportacyjnej, odebranej od Baeleriatha (czy jak tam temu zdrajcy). Leży pod jedynum drzewem na tym ''płaskowyżu''.
To jest Opoka Ognia. Wydaje mi się wspomnianych w moim poprzednim poście zbroi po prostu nie ma.  

Otrzymamy dwuręczny miecz kosnekrowany ku czci innosa
Mowa o mieczu "Płomień Innosa"??. O ile dobrze widzę zadaje 180obr. a mój "Ostatni  Cios" - 200 :D no chyba że "Płomień Innosa" ma jeszcze jakieś dodatkowe obrażenia.
Tu jeszcze mam pytanie odnośnie w.w. miecza. Jak go przekuć. Założyłem go ("Niosący światło"), poszedłem do kowala i mogę tylko uczyć się walki 1h. Myślałem że sam do mnie zagada ale jakie się do tego nie kwapi :D  

No jasne, chyba nie wyobrażasz sobie uczyć się walki mieczem dwuręcznym trzymając w ręku miecz jednoręczny.
Mając na plecach 2h mogę uczyć się 1h a nie mogę 2h. Zauważyłem że walki 2h mogę uczyć się tylko gdy mam "założony" Ostatni Cios. Z każdym innym 2h nie mam możliwości nauki 2h. Dziwne...

Offline Papik

• Kret
  • *
« Odpowiedź #243 dnia: 20 Maj 2007, 13:42:25 »
mam problem z teleportacja ktora dodebralem gosciaowi jak mu dalem krysztal zwyciescow gdy sie teleportuje gierka mi wychodzi a patcah mam 1.03 i nie wiem co mam zrobic moze mi ktos doradzi
Może reinstall pomoże, jak nie - wcześniejszy save.

Ja mam kolejne pytanko - gdzie sie podziała runa teleportacyjna do Magów Ognia. O ile mnie pamięć nie myli (chociaż nie jestem w 100% pewien :D) powinna się znajdować ona w zatopionej wieży w jednej ze skrzyń ale jej tam nie znalazłem. Kolejny bug????   :/

Offline sibou

• Kret
  • *
« Odpowiedź #244 dnia: 20 Maj 2007, 14:52:03 »
witam wszystkich mam pytanie gdzie mogę znaleźć te nasiona wysokiego dębu?
i jak się gra w te kości no bo Yarpen każe mi usiąść na stołku ja siadam i nic.Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 20 Maj 2007, 14:55:49 wysłana przez sibou »

Offline Boba Fett

• Magnat
  • Reputacja: 13
  • Wolność jest nieśmiertelna
« Odpowiedź #245 dnia: 20 Maj 2007, 16:49:37 »
Mogę Ci udzielić odpowiedzi tylko na pierwsze pytanie.
Masz za zadanie odnaleźć dwa rodzaje nasion wysokiego dębu.
Jedne rosną na korzeniu drzewa, który stoi koło dróżki do obozu na bagnie (ta ścieżka spadająca w dół).
Za to drugi rodzaj można znaleźć w lasku nieopodal starożytnej areny - z tego co pamiętam rosną one niedaleko trolli... Wystarczy, że dokładnie ich poszukasz, a na pewno znajdziesz.

Offline Falcon

• Kret
  • *
« Odpowiedź #246 dnia: 21 Maj 2007, 08:47:05 »
Gdzie mogę znaleźć czarne ziele (zadanie od alchemika), orkowego i kruczego znalazłem już po 10, a tego żadnego.
« Ostatnia zmiana: 21 Maj 2007, 08:48:17 wysłana przez Falcon »

Offline Slomek.16

• Kret
  • *
« Odpowiedź #247 dnia: 21 Maj 2007, 09:13:09 »
Czarne ziele możesz znaleźć w dwóch miejscach:
1. Przed Obozem na Bagnie zaraz jak schodzisz w dół
ścieżką po lewej stronie w ostatniej jaskini ( jest tam jajo smoka )
2. Kiedy idziesz w górę za Radforda i Draxa jest za jednym z korzeni
drzewa (tam gdzie idzie się po kamień ogniskujący do kanionu troli)

Offline Falcon

• Kret
  • *
« Odpowiedź #248 dnia: 21 Maj 2007, 14:40:34 »
Dzięki Slomek...

Mam jeszcze pytanko - czy w pierwszym rozdziale będąc można znaleźć/kupić gdzieś jakąś lepszą zbroję niż skórzaną ?, oczywiście bez przyłączania się do któregoś z obozów.

Offline bum

• Kret
  • *
« Odpowiedź #249 dnia: 21 Maj 2007, 19:28:14 »
No to jakiś nowych gildii niema{oprócz tych co wymieniłeś}
A członkiem przemytników zostaniesz gdy wykonasz wszystkie misje dla nich

Offline Horas

• Kret
  • *
« Odpowiedź #250 dnia: 21 Maj 2007, 20:37:13 »
jakos odpalilem gothica ale bez patcha ale problem sie powtarza i wychodzi z gry i ladowalem tez save wczesniejsze to co jest grane

Offline kozin

• Kret
  • *
« Odpowiedź #251 dnia: 22 Maj 2007, 17:14:44 »
To ja mam taki problem: mam zbadać sprawe premytu rudy, gadalem z Gilbertem, ten doradził mi pogadać z Drakiem(?) , tak zrobilem ale z nikim innym niemam dialogu na ten temat. Samo zadanie zlecił mi szef przemytników.   Jezeli to jakiś błąd to podajcie mi jak macie kod na kamień ogniskujący z doliny troli ten co go miał mieć szef przemytników.

Pozdro.

Offline Xav

• Kret
  • *
« Odpowiedź #252 dnia: 23 Maj 2007, 09:50:04 »
a ja mam taki problem:

-hodzi o to ze po rospakowaniu MT i zainstalowaniu niemoge wloczyc wyskakuje blad nieiwem co zrobic napiscie jak nalezy zaisntalowac by gra hasala

Offline Bubda

• Kret
  • *
« Odpowiedź #253 dnia: 23 Maj 2007, 18:45:42 »
Cytat: Horas
mam pewien problem w 4 rozdziel wybralem droge zla i mam przynies kamien zwycienstwa na arenie tylko w tym problem polega ze ja go mialem w 2 rozdziale i juz go uzylem dostalem sile zrecznosc mane punkty zycia i teraz nie wiem co mam zrobic bo kamienia nie mma moze mi ktos pomoze w tej sprawie alebo poda kod na ten kamnien

wiem ze insert godcristal ale cos mi sie z netem rabie sorry

Offline Xav

• Kret
  • *
« Odpowiedź #254 dnia: 23 Maj 2007, 18:55:47 »
muj problem to brak GothicStarterem brat mi usuna i niemoge grac da sie cos ztym zrobic?jesli tak to co

jesli istnieje mozliwosc przeslania mi tego pliku E-mail

pawlo1689@o2.pl tu wysylac

Offline Horas

• Kret
  • *
« Odpowiedź #255 dnia: 23 Maj 2007, 20:18:34 »
Mam problem z teleportem w 4 rozdziale Papik napisal mi zebym przeinstalowal gothic i tak zrobilem ale to nic nie dalo potem zebym directx zainstalowal i tez nic to co jest grane mozna to jakos omniac czekam na wasza pomoc pomuszcie bardzo prosze moze ktos z was mial taki problem

canis

• Gość
« Odpowiedź #256 dnia: 23 Maj 2007, 21:18:47 »
Xav zainstaluj na nowo gothica I, tylko niezapomnij zapisac sobie gdzies indziej zapisane stany gry. Powinno pomuc :D

Offline West

• Kret
  • *
« Odpowiedź #257 dnia: 24 Maj 2007, 10:50:23 »
Witam,
jakiś czas temu już maiłem zainstalowanego gothica z tym modem. Jednakże miałem formata całego dysku i straciłem wszystko. Postanowiłem więc zainstalować wzystko od nowa (ściągnąłem podstawe gothica, moda, playerkit'a czyli wszystko potrzebne). Zainstalowałem grę, później playerkita, moda i mam problem z uruchomieniem gry, których wcześniej nie było. Np. ten

[img]http://img124.imageshack.us/img124/8493/beztytuudc9.th.jpg\" border=\"0\" alt=\"IPB Image\" /]

Mam albo błąd przy uruchomieniu gry, albo przed samym rozpoczęciem rozgrywki. Proszę o pomoc, gdyż mam wielką ochotę zagrać jeszcze raz :)
« Ostatnia zmiana: 24 Maj 2007, 10:51:14 wysłana przez West »

Offline Falcon

• Kret
  • *
« Odpowiedź #258 dnia: 24 Maj 2007, 12:02:47 »
Ja czasami mam też tego rodzaju błędy, spowodowane są one prawdopodobnie niestabilnością Gothica.
Skrypty i obiekty są ładowane w locie do pamięci i nie są na stałe zasobami więc dlatego zapewne są te błędy.
Jeśli wcześniej nie pojawia się okienko o uszkodzeniu archiwum ZEN, bo wtedy to już tylko reinstall, to stosuję wczytywanie savea z lokalizacji którą sprawdziłem i nigdy mnie nie zawiodła. Potem wczytuję tą która powodowała błąd i o dziwo wtedy jest wszystko ok. Natomiast podczas gry dobrze sprawuje się player-kit i to ten który dostarczany jest z modem, wyłapując błędy które usuwa bezpośrednio z pamięci. Testowałem to wszystko na  dwóch różnych komuterach, jeden z systemem win 98 a drugi z XP i miałem to samo. Czyli bardzo się sprzętem nie ma.

Offline West

• Kret
  • *
« Odpowiedź #259 dnia: 24 Maj 2007, 18:38:04 »
Poradziłem sobie z tym problemem :P choc trochę to zajęło (przynajmniej narazie gra się nie wyłączyla, grałem kilka minut).

Może się komuś przyda to co zrobiłem (rzecz prosta) :)
Mój komputer --> właściwości --> zaawansowane -- > uruchamianie i odzyskiwanie --> na dole jest zapisywanie informacji o debugowaniu --> ustawiłem na zrzut pamięci jądra i gra działa :)

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #259 dnia: 24 Maj 2007, 18:38:04 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18