Autor Wątek: Mroczne Tajemnice - problemy / pytania  (Przeczytany 285011 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Falcon

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Mroczne Tajemnice - problemy / pytania
« Odpowiedź #280 dnia: 29 Maj 2007, 07:30:12 »
Miałem to samo. Nie ma innej rady jak zacząć od nowa, bo inaczej traci się później misję z odszukaniem zabójcy Neka.
Oczywiście jak ma się wcześniejszego save'a   .
Diego dorzuca potem te 100 baryłek jak mu się odda.

Offline user4585

• Kret
  • *
« Odpowiedź #281 dnia: 29 Maj 2007, 13:10:46 »
Słyszałem coś o patchu który poprawia resp. Szukałem go i znalazłem ale nie wiedzieć czemu w (wybaczcie jeśli będą błędy) RapidShare nie chce mi się sciągać , a w programie pisze , że nie ma takiego pliku. Mam wielką prośbę o podanie mi dobrego i sprawdzonego linka bo już komputer nie daje rady jak wchodzę do lasu ;/

I zauważyłem jeszcze 1 problem. Brejdak gra od nowa i naprzeciw chaty cavalorna raz wyszły mu zębacze. Chłopak ma 4 level i próbuje grać bez kodów... Tak ma być czy też kolejny błąd??? Dodam jeszcze , że po ich zabiciu (god mode) pojawiają się następne!!!

Proszę o szybką odpowiedź.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #281 dnia: 29 Maj 2007, 13:10:46 »

Offline Jogi92

• Kret
  • *
« Odpowiedź #282 dnia: 29 Maj 2007, 20:17:38 »
Moze mi ktos powiedziec gdzie sie znajduje i jak sie nazywa kucharz w obozie straznikow kopalni?? :D

Offline sevba

• Kret
  • *
« Odpowiedź #283 dnia: 29 Maj 2007, 20:38:45 »
Tez bym chcial wiedziec gdzie jest ten kucharz

Offline Falcon

• Kret
  • *
« Odpowiedź #284 dnia: 30 Maj 2007, 07:34:44 »
Ja kucharza spotkałem w knajpie Siekacza na parterze (to ta z rozwalonym bokiem jak się idzie do wejścia do kopalni). Wygląda identycznie jak Snaf ze starego obozu, natomiast nazwy jego nie pamiętam.

Offline sibou

• Kret
  • *
« Odpowiedź #285 dnia: 30 Maj 2007, 08:14:31 »
jeśli chodzi o grubego butcha to jak juz zrobiłeś zadanie z nowym kucharzem z obozu strażników to możemy go spotkać w karczmie na jeziorze w nowym obozie.

Offline Slomek.16

• Kret
  • *
« Odpowiedź #286 dnia: 30 Maj 2007, 09:57:55 »
Grubego Butcha można spotkać nocą w karczmie
Siekacza lub na dniu przy wejściu do kopalni tam gdzie nie
chce nas przepuścić strażnik kiedy nie nosimy spodni kopacza.

Offline sibou

• Kret
  • *
« Odpowiedź #287 dnia: 30 Maj 2007, 17:48:42 »
witam wszystkich otóż ja mam kilka pytań.
1.Pewnego dnia budze sie rano w chatce eline i pisze ze jestem zaatakowany, mysle sobie jakis bug albo cos a tu nagle koło ognionościów stoi kopacz i nie atakuje mnie tylko stoi i patrzy sie na zwierzaczki.Nieźle sie przy tym uśmiałem.
2.Czy można zabić fanatyków jak nas zaatakują?chodzi mi o odpowiedz od ken udza
3.łuk smierci mozemy znalezc tylko na wsypie uriziela?
4.Czy ktos umie grac w te kosci ???jak tak to niech napisze poradnik:D:D bo mnie trafia.
5.aaa i jeszcze fajne pewnego razu zaatakował mnie gosc o jakimś imienu konczacym sie codename 47?dostałem za niego 400?co to za człek?;))POZDRAWIAM

Offline Nagur

• Kret
  • *
« Odpowiedź #288 dnia: 30 Maj 2007, 20:20:48 »
Witam mam następujący problem z zadaniem u przemytników. Koleś o imieniu Monk każe nam odnaleźć gostka Gilberta, ale nie mogę go znaleźć . W solucji przeczytałem, że jest w jaskini na wschód od obozu. Szukałem bardzo dokładnie i nie mogę go znaleźć i proszę o pomoc. Najlepiej jak najdokładniejsze dojście do niego. Z góry THX.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #289 dnia: 30 Maj 2007, 23:54:26 »
Cytat: Nagur
Witam mam następujący problem z zadaniem u przemytników. Koleś o imieniu Monk każe nam odnaleźć gostka Gilberta, ale nie mogę go znaleźć . W solucji przeczytałem, że jest w jaskini na wschód od obozu. Szukałem bardzo dokładnie i nie mogę go znaleźć i proszę o pomoc. Najlepiej jak najdokładniejsze dojście do niego. Z góry THX.
Zapodam wam taki poradnik, że na pewno traficie...

Obrazek nr 1 - Przedstawia miejsce gdzie musimy się udać (pułki skalne).

Obrazek nr 2 - Przedstawia jak mamy wejść po pułkach skalnych by udać się na górę.

Obrazek nr 3 - Przedstawia od taki widok z góry może co niektórym pomoże w orientacji terenu.

Obrazek nr 4 - Przedstawia Gilberta zamelinowanego w jaskini znajdującej się w skale, na którą się właśnie wspięliśmy.

Offline McAro

• Kret
  • *
« Odpowiedź #290 dnia: 31 Maj 2007, 12:36:27 »
dostałem dodatek do g1 ''Mroczne tajemnice'' ale niestety bez dialogów! wie może ktoś z kąt można ściągnąć???
wszystko jest ok poza napisami z dodatkowymi postaciami.  Proszę o odpowiedz.

Offline Nagur

• Kret
  • *
« Odpowiedź #291 dnia: 31 Maj 2007, 13:13:30 »
Wielkie dzięki, nigdy bym nie pomyślał, że to właśnie tam ma być  

Thoro

• Gość
« Odpowiedź #292 dnia: 31 Maj 2007, 13:34:05 »
W opcjach włącz opcję wyświetlania napisów...

Zamykam, bo już wszystko wyjaśnione. [Arthas]
« Ostatnia zmiana: 02 Czerwiec 2007, 09:55:26 wysłana przez Arthas »

Offline Jogi92

• Kret
  • *
« Odpowiedź #293 dnia: 31 Maj 2007, 21:25:57 »
Mam pytanie.
U kogo mozna nauczyc sie wiecej niz 90 pkt. sily? Dawniej mozna bylo miec 100 a diego i lares nie moga mnie juz uczyc. Widzialem tez ze sa bronie ktore wymagaja wiecej niz 100 sily.

Offline Xav

• Kret
  • *
« Odpowiedź #294 dnia: 31 Maj 2007, 22:41:49 »
No wlasie mam do Was pytanie, o co hodzi z tym bandziorem? Co to jakis wyslanik BEliara, który ma mnie zabic czy zwyczajny bug po przespaniu pisze "zostales zaatakowany !!" ? Wychodze z chaty a on sie na mnie rzuca..

P.S mi to na reke bo expa dostaje nieduzo ale zawsze cos
« Ostatnia zmiana: 03 Czerwiec 2007, 10:23:35 wysłana przez SzlugA »

Offline Falcon

• Kret
  • *
« Odpowiedź #295 dnia: 01 Czerwiec 2007, 07:51:52 »
Cytat: Jogi92
Mam pytanie.
U kogo mozna nauczyc sie wiecej niz 90 pkt. sily? Dawniej mozna bylo miec 100 a diego i lares nie moga mnie juz uczyc. Widzialem tez ze sa bronie ktore wymagaja wiecej niz 100 sily.

Generalnie powyżej 90 pkt można nauczyć się w przybyłych w dodatku obozach:
- w obozie fanatyków uczy Xord,
- w obozie strażników kopalni wydaje mi się że uczy Wyzysk aczkolwiek dokładnie nie pamiętam.

Można też tam nauczyć się walki kuszą i bronią dwuręczną nie zostając najemnikiem, strażnikiem, czy strażnikiem świątynnym.

Offline user4585

• Kret
  • *
« Odpowiedź #296 dnia: 01 Czerwiec 2007, 10:07:27 »
Cytat: Xav
no wlasie mam dowas pytanie o co hodzi z tym bandziorem co to jakis wyslanik BEliara ktury ma mbie zabic czy zwyczajny bug po przespaniu pisze "zostales zaatakowany !!" wychodze z haty a on sie namnie zuca
P.S mi to na reke bo expa dostaje nieduzo ale zawsze cos

Xav a gdzie ty jesteś? To kolnia karna! Sami najgorsi zbiry i bandziory :P. Atakowanie podczas snu mi sie podoba :D wreszcie widać co to za miejsce...

Znalazłem nowe bugi:
1) Kowal z Obozu koło kopalni chce jeść (duuuuzo :D). Dużo żarcie dostaje się od Gorna po napadzie na konwuj więc ze zdobycie jedzenia to nie problem... Jednak jak już przyniesiemy mu żarełko nie ma żadnej opcji. Pojawia się ona tylko wtedy gdy w naszym ekwipunku znajduje się DOKŁADNIE ile on chce. Takie małe uniegodnienie....
2)Jak pokonałem Gor Hansina (wybaczcie za błędy) u Scattego nie ma opcji aby oddał kusze gościa z Obozu Fanatyków ;/
Pojawiły się one u mnie po zainstalowaniu patchu... Ale poza tym gra mnie powaliła,nie tnie się tak co najważniejesze !!! :D

A teraz pytanka:
1)Czy to jest bug czy tak ma być? Jestem szkodnikiem i zostałem strażnikiem kopalni. To oznacza ,że bycie też najemnikiem odpada??
2)150 piw? A gdzie ja tyle tego do cholery wezme?! KOwal za średnią zbroję właśnie chce tyle trunku. Dostane jakąś podpowiedź??
3)Mag w Obozie kopalni sprzedaje nam cenne mikstury. Czy w dalszych postępach w grze możemy dostać od niego inne mikstury niż na początku?
4)Gdzieś czytałem , że nie można przejść zwykłego Gothica bez przejścia Mrocznych Tajemnic. To prawda? Jeśli tak to powiedzcie kiedy napotkam bariere?(kiedy będe musiał wziąść się za dzieło Poziomkarz :D)
« Ostatnia zmiana: 01 Czerwiec 2007, 10:18:08 wysłana przez Mort »

Offline West

• Kret
  • *
« Odpowiedź #297 dnia: 01 Czerwiec 2007, 12:43:33 »
2)150 piw? A gdzie ja tyle tego do cholery wezme?! KOwal za średnią zbroję właśnie chce tyle trunku. Dostane jakąś podpowiedź??

Karczma u Siekacza w obozie przy kopalni.

3)Mag w Obozie kopalni sprzedaje nam cenne mikstury. Czy w dalszych postępach w grze możemy dostać od niego inne mikstury niż na początku?

Jeśli dobrze pamiętam to innych nie będzie.

4)Gdzieś czytałem , że nie można przejść zwykłego Gothica bez przejścia Mrocznych Tajemnic. To prawda? Jeśli tak to powiedzcie kiedy napotkam bariere?(kiedy będe musiał wziąść się za dzieło Poziomkarz :D)

Można przejść "czystego" Gothica bez MT.

A jeśli chodzi o pierwsze pytanie to chyba nie można zostać najemnikiem, ale pewności nie mam.

Offline user4585

• Kret
  • *
« Odpowiedź #298 dnia: 02 Czerwiec 2007, 17:22:06 »
Cholera następny bug.Panowie mam następny problem:
Wypełniłem zadania dla przemytników i biorę przesyłki.Dostaje hasło <lol2>.Idę do Obozu Bandytów. Widzę zębacze. I tu się muszę przyznać ;( użyłem kodu na nieśmiertelność.Zabiłem zębacze i jak chcę pogadać z KOsą ten rzuca się na mnie!
Dziwne bo u kumpla który też gra z god mode (ja tylko w niektórych przypadkach gdy nie chce mi się czekać aż będe silnijeszy :P) Kosa zapytał się o hasło
Kolejny bug który sie ujawnia w niektórych mometach?? Jakie rady?
2 Rozdział: Strażnik Kopalni( średnia zbroja mój skarb...) W tym momecie gram :) to wina  może ,że za wcześnie??;/ Prosze o odp.

I znalazłem kolejny:
Płacę Wilkowi za nauke łuków a potem nie mam opcji <beczy> do cholery a on jest najlepszym łucznikiem chyba
« Ostatnia zmiana: 02 Czerwiec 2007, 17:24:46 wysłana przez Mort »

Offline bauncc

• Kret
  • *
« Odpowiedź #299 dnia: 02 Czerwiec 2007, 18:18:54 »
jakieś instrukcje ?? jak sie tego używa??

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #299 dnia: 02 Czerwiec 2007, 18:18:54 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything