Autor Wątek: Mroczne Tajemnice - problemy / pytania  (Przeczytany 285062 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

canis

• Gość
Mroczne Tajemnice - problemy / pytania
« Odpowiedź #220 dnia: 13 Maj 2007, 11:13:31 »
diego ci powie ze ten kamień ktoś ma niepamietam dokmładnie ale thangor przywódca przemytników. Ale powie ci o tym Diego.

Offline Gandalf Biały

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #221 dnia: 13 Maj 2007, 11:32:32 »
Mam taki problem.wlancam moda i dobrze jest bo chodzi.zaczyna sie gadka z diego i jest dobrze narazie wszystko chodzi tylko jest jedna sprawa nie ma nic nowego!!!!!!nie ma zadnych nowych obozow poprostu tak jak w starym gothicu.bardzo prosze o pomoc

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #221 dnia: 13 Maj 2007, 11:32:32 »

Offline Sotek84

• Kret
  • *
« Odpowiedź #222 dnia: 13 Maj 2007, 16:35:43 »
Przechodzę właśnie mroczne tajemnice i mam problem u pradawnych wykonałem zadania dla wszystkich pradawnych
zabiłem tego lorda przed portalem
czytałem drogę siedmiu kroków
zbieranie kluczy(kryształów) dla E'line i ziół do odczynienia rytuału z ostrokłami i ubiłem tego czarnego maga co się pojawia
odbyłem walkę z Sher'Garem
dałem wojownikowi bimber
powiedziałem E'line o tym że B...(nie pamiętam imienia) chce krew ognionoścy a po kilku dialogach skończyło  się daniem fałszywej fiolki krwi
zdobyłem uznanie Flag... (też nie pamiętam)
no i tego gościa z biblioteki a mimo to Ken'Udz nie chce ze mną gadać
a chyba powinien bo nie mam dialogu z żadnym pradawnym ani zadania w dzienniku
nie wiem o co może chodzić bo w dzienniku nic nie pisze czy mogę z nim gadać a bez jego pozwolenia nie przepuści mnie strażnik portalu i się nie wydostanę z podziemi (nie wliczam minięcia strażnika sposobem bo jest taka możliwość ale chciałem wykonać zadania u pradawnych)

No i zaginęła mi księga mianowicie 4 chromanin ze starej wierzy Xsardasa po prostu go tam nie ma a być powinien na środku prawej komnaty a tam nic i zadanie w plecy  („Dziwny Eremita”, i drugie „Nieznajomy”) już wykonywałem to zadanie jak przechodziłem poprzednio grę ale wtedy wszystko było na swoim miejscu.

A co do bugów to są czasem problemy np.:
jestem adeptem kowalstwa wcześniej wziąłem zadanie z jedzeniem dla kowala przed kopalnią a teraz nie mogę go wykonać bo nie mogę zaczepić kowala a jeśli to zrobię to zamiast zakończyć dialog po oddaniu jedzenia gra najzwyczajniej się zawiesza na dialogu i nic nie można zrobić mamy tak jakby rozmowę tylko nie możemy jej zakończyć ani wyciągnąć menu.  

Podobny problem występuje z ludźmi w koloni kiedy kogoś pobijemy albo po prostu taki sobie biega(ucieka) i przypadkiem rozpoczniemy z nim dialog to zamiast dialog się zamknąć to mamy sytuację że nie da się zakończyć dialogu a gość daje nogę i pozostaje reset
czasem jest też problem z dialogami dodanymi kiedy stoi się w większej odległości od npca to wiadomo w dodanym dialogu nie ma strony audio a tekst po prostu się nie pojawia, co najwyżej to co mówi bezimienny.

Offline zziom244

• Kret
  • *
« Odpowiedź #223 dnia: 13 Maj 2007, 19:04:36 »
Siema wszystkim mam pytanie gram sobie juz drugi dzien i mam z 10 lvl i wszystko jest git na bledy nie narzekam :) jedyny problem jaki mam to to ze nie moge znalezc zadnego helmu, jakby ktos mogl mi opisac gdzie znajduja sie helmy ktore dosc latwo zdobyc to bede wdzieczny :)

Offline kozin

• Kret
  • *
« Odpowiedź #224 dnia: 13 Maj 2007, 19:59:38 »
Jeden hełm jest na wyspie gdzie jest Uriziel, jest też korona(?) w świątyni pradawnych.
Ja osobiscie innych nieznalazłem.

Offline zziom244

• Kret
  • *
« Odpowiedź #225 dnia: 13 Maj 2007, 21:37:33 »
kurcze tak dawno gralem w g1 ze niewiem gdzie jest ta wyspa z urizielem :/

Offline Papik

• Kret
  • *
« Odpowiedź #226 dnia: 14 Maj 2007, 14:50:53 »
Witam...
Na początek chciałbym pochwalić autorów Moda za świetną robotę. Mam jednak jak każy w tym temacie pare pytań.
Zaznaczę iż jestem w 2gim rozdziale mam 20lvl. Pokonałem królową pełzaczy jednak jeszcze nie byłem z wizytą powrotną w obozie sekty. Jestem Magnatem w obozie przy kopalni.
1. Poruszany już wielokrotnie wątek z przemytem rudy
Kiedy pokonasz królową pełzaczy, bez względu na to czy rozmawiałeś wcześniej z wężem pojawi ci się dialog w którym wydaje alberta, a powinno się to odbyć całkiem inaczej. Do rzeczy, powinno się to dziać w takim porządku: Najpierw gadasz z Drago - tym strażnikiem przy pierwszym pomocie. On jednak o przemytach nic niewie, więc udajesz się do sprawdzonego informatora - Alepha. Ten za symboliczną sumę 100 bryłek podpowie Ci, że z przemytem musi mieć coś wspólnego Wąż. Kierujesz się do niego. Hutnik zgadza się wydać kupca, jednak tylko pod warunkiem, że pozbędziesz się pełzaczy z kopalni. Po zabiciu królowej wracasz do niego, a wtedy on zdradza Ci że przemytnikiem jest Alberto. Następnie udajesz się do niego i odbierasz paczkę z rudą, lub donosisz Ianowi o delikwencie. Zmówię paciorek za to żebyś miał wcześniejszego save'a. Jeśli nie, zostają kody, nowa gra, lub olać przemytników.
Przed zabiciem królowej niestety nie rozmawiałem z Drago ani z resztą wymienionych w powyższym tekście. Po zabiciu nie mam żadnych dodatkowych dialogów zarówno u "Drago" (nie pamiętam dokładnie imienia) ani u Węża.  Czy przed tymi czynnościami opisanymi w cytacie nie powinienem pogadać z przywódcą przemytników Thangorem (jeszcze nie zdobyłem ich zaufania, nie wyczyściłem ostatniej sali pod wieża mgieł).
2. Druga sprawa. Chodzi mi o to czy będąc wcześniej Najemnikiem a teraz Magnatem mogę przyłączyć się później do każdego innego obozu(fanatycy, przemytnicy)?? Cały czas mam aktywne te zadania więc chyba mogę ale chciałem się upewnić.
3. Zauważyłem wczoraj że w miastach strasznie zaczyna przycinać mi gra. Również w jaskini pod wieżą mgieł nie da się grać. Mam stop klatkę i tyle :/ O co kaman?
4. Jeszcze jedna sprawa ale nie dotycząca już typowo Moda ale całości gry. Czy zręczność ma wpływ na celność z broni 1/2ręcznej. Czasami krew mnie zalewa jak walczę machając lewo/prawo przez prawie min. bo nie mogę trafić potworka :D

Jak narazie to wszystko. To jedyne problemy jakie do tej pory napotkałem i mam nadzieję że ostatnie

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 14 Maj 2007, 15:16:29 wysłana przez Papik »

Offline momo

• Magnat
  • Reputacja: 87
  • gothiczeQ
« Odpowiedź #227 dnia: 14 Maj 2007, 16:15:55 »
Przed zabiciem królowej niestety nie rozmawiałem z Drago ani z resztą wymienionych w powyższym tekście. Po zabiciu nie mam żadnych dodatkowych dialogów zarówno u "Drago" (nie pamiętam dokładnie imienia) ani u Węża. Czy przed tymi czynnościami opisanymi w cytacie nie powinienem pogadać z przywódcą przemytników Thangorem (jeszcze nie zdobyłem ich zaufania, nie wyczyściłem ostatniej sali pod wieża mgieł).
Jeżeli w ogóle nie gadałeś z Thangorem, to znaczy, że nawet tego zadania nie zaczołeś. Jeżeli zabiłeś królową pełzaczy wcześniej to poprostu musisz pogadać na ten temat kolejno z: Thangor (rozpoczęcie zadania) --> możesz zagadać do Ratforda (szkodnika polującego na ścierwojady przy starym obozie) --> Drago (powie nam co prawda, że o przemycie nic nie wie, ale warto zagadać)  --> Aleph (sprzedaje Węża) -->Wąż (dwa dialogi na ten temat) --> Alberto (to do niego skieruje Cię wąż). Od Alberto dostajesz paczkę. Możesz ją zanieść Thangorowi (ukończenie zadania), lub do magów wody (zarabiasz sporo kasy, ale u przemytników nie będziesz zbyt mile widziany.

2. Druga sprawa. Chodzi mi o to czy będąc wcześniej Najemnikiem a teraz Magnatem mogę przyłączyć się później do każdego innego obozu(fanatycy, przemytnicy)?? Cały czas mam aktywne te zadania więc chyba mogę ale chciałem się upewnić.
Strażnicy koło kopalni, przemytnicy i fanatycy to gildie poboczne, tak jak piraci w NK. Dostajesz tylko zbroję i poprostu jesteś z nimi.
3. Zauważyłem wczoraj że w miastach strasznie zaczyna przycinać mi gra. Również w jaskini pod wieżą mgieł nie da się grać. Mam stop klatkę i tyle :/ O co kaman?
Nie powiem Ci dokładnie jak to wygląda od technicznego punktu widzenia, ale poprostu w okolicy znajduje się za dużo potworów, NPC'ów i gra (lub komp) nie wydala.
4. Jeszcze jedna sprawa ale nie dotycząca już typowo Moda ale całości gry. Czy zręczność ma wpływ na celność z broni 1/2ręcznej. Czasami krew mnie zalewa jak walczę machając lewo/prawo przez prawie min. bo nie mogę trafić potworka :D
To zależy od tego, jak dobrze potrafisz się tą bronią posługiwać (procenty).

Offline Papik

• Kret
  • *
« Odpowiedź #228 dnia: 14 Maj 2007, 16:41:17 »
Myślałem że to zadanie z przemytem zaczyna się od rozmowy z Gilbertem(wynika to wg. solucji). Mam je w dzienniku zadań, więc myślałem że rozmowa z Drakiem "pociągnie" dalej to zadanie. No ale ok, spróbuje pogadać jeszcze z przywódcą przemytników.

Nie powiem Ci dokładnie jak to wygląda od technicznego punktu widzenia, ale poprostu w okolicy znajduje się za dużo potworów, NPC'ów i gra (lub komp) nie wydala.
Może wyjaśnie od czego to się zaczęło... Wszystko było ok (zapewniam ze kompa mam dobrego),do momentu gdy próbowałem oczyścić ostatnią komnatę pod wieżą mgieł. Odciągałem po kolei szkielety, i co chwilka oczywiście save. Po wczytaniu gry nagle stop klatka - teleport do obozu przy kopalni trwał chyba z 2 min. W kopalni jak i w pozostałych miastach zaczęły się delikatne przycinki, wróciłem do wieży i jak tylko zacząłem schodzić w dół - znów to samo - "pokaz slajdów".
Sprawdziłem jeszcze jak to wszystko działa przed napisaniem tego posta i problem dalej jest.
Dziwne bo wcześniej przechodziłem gothica chyba z 6 razy i nie miałem takiego problemu.  
Cóż może re-install pomoże

Hm... znalazłem wcześniejszego save'a (zrobiony pod feralną wieżą, zanim zaczynałem czyścić wspominaną komnatę) i co?? wszystko działa poprawnie... No to ja już nie wiem co sie stało... Save się zbugował czy co? strasznie dziwne. Trochę już przeszedłem od tego momentu wiec chyba pozostaje mi męczyć się na zbugowanym save.  Jeszcze jedno pytanie: Czy jest kod na pierścień Korth'a bo wo obecnym stanie się do niego po prostu nie dostane
« Ostatnia zmiana: 14 Maj 2007, 19:14:05 wysłana przez Papik »

Offline krzanek

• Kret
  • *
« Odpowiedź #229 dnia: 15 Maj 2007, 13:27:45 »
MAm wielki problem!!!!
przynioslem el'line te rosliny i ona jakby przywolala tego wrednego maga! ja go zabilem a ona ma w opcji dilaogowej tylko KONIEC!!!!!! przez to nie moge zdobyc jej zaufania!!! tworcy moda i inni , pomuzcie!!!!!!!!

Offline Horas

• Kret
  • *
« Odpowiedź #230 dnia: 15 Maj 2007, 18:46:09 »
witajcie mma pewien problem z punktami zycia mam poziom 37 a punktow zycia 190 a powinienem miec 1190 i co teraz mam zrobic co lepsze stwory mnie zabijaja

Offline Sotek84

• Kret
  • *
« Odpowiedź #231 dnia: 15 Maj 2007, 19:46:12 »
Musisz mieć jakiś błąd sprawdź czy masz najnowszy patch może to jakiś błąd zpoprzedniej wersji moda ja mam patch 1.03 i wszystko jest wpożądku w tej kwesti.

Jeśli chodzi o chełmy jeden dostaje się od przywódcy przemytników następny jest obok krulowej pajęczaków w jaskiniach prowadzących do pradawnych nastepna jest korona o pradawnych a dalej nie doszedłem do poprzednim razem nie miałem teleportu na wyspę a teraz nie mogę wykonać zadania z szacumkiem pradawnych mam podobny problem jeśli chodzi o E'line lub z innym pradawnym ale wykonałem wszystkie zadania więc nie wiem o co może chodzić jakby ktoś miał jakiś pomysł to będę wdzię.

Zniknęłami też księga ze starej wieży Xardasa jak ktoś ma kod na nią to będę wdzięczny bo w wierzy jej po prostu nie ma.

lordhagen

• Gość
« Odpowiedź #232 dnia: 15 Maj 2007, 19:48:44 »
Przywódca obozu orków zlecił mi zadanie,w którym musze dowiedzieć sie co stoi za pojawieniem sie Orków-Elit w górniczej dolinie.Wyczyściłem całe miasto orków zabiłem Wrednego Orcwarriora i gdy ide do przywódcy obozu orków nie ma żadnych opcji dialogowych związanych z tym zadaniem..PomóżciE!!!!

Offline Arthas

• Magnat
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #233 dnia: 15 Maj 2007, 20:01:32 »
O ile dobrze pamiętam, zadanie to polega na udaniu się do tajemniczego teleportu orków, który znajduje się w jaskini tuż przy wieży Xardasa. Elity powinieneś z łatwością dostrzec, gdyż bardzo łatwo je znaleźć. Skieruj się tam i wybij wszystkich przeciwników, zadanie powinno zostać zaliczone.

Btw. przenoszę temat do ogólnego tematu dotyczącego problemów z MT.

Offline Horas

• Kret
  • *
« Odpowiedź #234 dnia: 16 Maj 2007, 00:44:50 »
Moze mi ktos wyjasnic gdzie jest ten mroczny szczaw interesejuje mnie dokladne miejsce tej rosliny

Offline Slomek.16

• Kret
  • *
« Odpowiedź #235 dnia: 16 Maj 2007, 18:54:22 »
Co do tego że "koleś daje nogę" to mogę ci coś poradzić Sotek84. Jeśli zdarzy ci się coś takiego możesz wpisać
na klawiaturze b marvin b i po tym naciśnij klawisz F8. Mnie to pomagało bo z wieloma NPC ami tak się
dzieje.

Co do pradawnych to chyba raczej ci nic nie poradzę. Ja miałem to zadanie zrobione bez problemu, ale miałem
podobny problem z misją 'Dostawca rudy". Kolesie też nie chcieli ze mną gadać.

Mroczny Szczaw jest bardzo blisko Elin'e wystarczy przejść przez na drugą stronę zamarzniętego
jeziora naprzeciw jej namiotu. Szczaw rośnie gdzies pod drzewami.
« Ostatnia zmiana: 16 Maj 2007, 18:51:57 wysłana przez Slomek.16 »

Offline kozin

• Kret
  • *
« Odpowiedź #236 dnia: 16 Maj 2007, 19:28:42 »
To ja mam taki problem: Jeden z przemytnikóz zlecił mi żebym znalazł jakiegoiś kopacza i odebrał od niego rude ale probem w tym że niemoge znaleźć tego kopacza. Wie ktoiś gdzie on jest ???

Mówie odrazu że czytałem solucje i coś tam o tym było ale nie za bardzo łapie o co chodzi.

Pozdro.
« Ostatnia zmiana: 16 Maj 2007, 19:28:57 wysłana przez kozin »

Offline Boba Fett

• Magnat
  • Reputacja: 13
  • Wolność jest nieśmiertelna
« Odpowiedź #237 dnia: 16 Maj 2007, 19:33:38 »
Pewnie chodzi Ci o Gilberta. Otóż niedaleko bramy, której strzeże dwóch strażników (a za nią są tereny orków) jest mała jaskinia. Jeszcze trochę dalej jest grupka ścierwojadów (cztery lub pięć). To właśnie koło nich są półki skalne, po których musisz się wspinać, by dotrzeć do groty, w której ukrył się poszukiwany przez Ciebie kopacz.
Jeżeli dalej nie wiesz, gdzie to jest, to powiem Ci, że jak prowadzi Cię Mordrag (do Nowego Obozu), to wychodzicie południową bramą Starego Obozu - to właśnie tam napotykacie te ścierwojady i to tam znajdują się te półki skalne.

Offline kozin

• Kret
  • *
« Odpowiedź #238 dnia: 17 Maj 2007, 13:40:46 »
No to ja mam kolejny problem: Znalazłem Gilberta(?) i powiedzialem ze zaloże za niego tą rude, wracam do obozu przemytników, a tam NIEMA Monka. Wie ktoś czy to może jakiś błąd czy poprostu tak ma być , a jeżeli tak ma być to powiedzcie mi gdzie znajde Monka.

Pozdro.

Offline momo

• Magnat
  • Reputacja: 87
  • gothiczeQ
« Odpowiedź #239 dnia: 17 Maj 2007, 13:47:31 »
No  to ja mam kolejny problem: Znalazłem Gilberta(?) i powiedzialem ze  zaloże za niego tą rude, wracam do obozu przemytników, a tam NIEMA  Monka. Wie ktoś czy to może jakiś błąd czy poprostu tak ma być , a  jeżeli tak ma być to powiedzcie mi gdzie znajde Monka.
Poprostu Monk znika wcześniej niż powinien. Zostało to poprawione w patchu, a jeśli grasz bez niego to Monk znajduje się w jaskini pod wodospadem rzeki przepływającej koło starego obozu. Dokładniej prawie przy jednej z bram do obozu strażników kopalni.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #239 dnia: 17 Maj 2007, 13:47:31 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything