Witam...
Na początek chciałbym pochwalić autorów Moda za świetną robotę. Mam jednak jak każy w tym temacie pare pytań.
Zaznaczę iż jestem w 2gim rozdziale mam 20lvl. Pokonałem królową pełzaczy jednak jeszcze nie byłem z wizytą powrotną w obozie sekty. Jestem Magnatem w obozie przy kopalni.
1. Poruszany już wielokrotnie wątek z przemytem rudy
Kiedy pokonasz królową pełzaczy, bez względu na to czy rozmawiałeś wcześniej z wężem pojawi ci się dialog w którym wydaje alberta, a powinno się to odbyć całkiem inaczej. Do rzeczy, powinno się to dziać w takim porządku: Najpierw gadasz z Drago - tym strażnikiem przy pierwszym pomocie. On jednak o przemytach nic niewie, więc udajesz się do sprawdzonego informatora - Alepha. Ten za symboliczną sumę 100 bryłek podpowie Ci, że z przemytem musi mieć coś wspólnego Wąż. Kierujesz się do niego. Hutnik zgadza się wydać kupca, jednak tylko pod warunkiem, że pozbędziesz się pełzaczy z kopalni. Po zabiciu królowej wracasz do niego, a wtedy on zdradza Ci że przemytnikiem jest Alberto. Następnie udajesz się do niego i odbierasz paczkę z rudą, lub donosisz Ianowi o delikwencie. Zmówię paciorek za to żebyś miał wcześniejszego save'a. Jeśli nie, zostają kody, nowa gra, lub olać przemytników.
Przed zabiciem królowej niestety nie rozmawiałem z Drago ani z resztą wymienionych w powyższym tekście. Po zabiciu nie mam żadnych dodatkowych dialogów zarówno u "Drago" (nie pamiętam dokładnie imienia) ani u Węża. Czy przed tymi czynnościami opisanymi w cytacie nie powinienem pogadać z przywódcą przemytników Thangorem (jeszcze nie zdobyłem ich zaufania, nie wyczyściłem ostatniej sali pod wieża mgieł).
2. Druga sprawa. Chodzi mi o to czy będąc wcześniej Najemnikiem a teraz Magnatem mogę przyłączyć się później do każdego innego obozu(fanatycy, przemytnicy)?? Cały czas mam aktywne te zadania więc chyba mogę ale chciałem się upewnić.
3. Zauważyłem wczoraj że w miastach strasznie zaczyna przycinać mi gra. Również w jaskini pod wieżą mgieł nie da się grać. Mam stop klatkę i tyle :/ O co kaman?
4. Jeszcze jedna sprawa ale nie dotycząca już typowo Moda ale całości gry. Czy zręczność ma wpływ na celność z broni 1/2ręcznej. Czasami krew mnie zalewa jak walczę machając lewo/prawo przez prawie min. bo nie mogę trafić potworka

Jak narazie to wszystko. To jedyne problemy jakie do tej pory napotkałem i mam nadzieję że ostatnie
Pozdrawiam