Autor Wątek: Mroczne Tajemnice - problemy / pytania  (Przeczytany 285138 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline qw12

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Mroczne Tajemnice - problemy / pytania
« Odpowiedź #160 dnia: 22 Kwiecień 2007, 10:56:40 »
Kurcze znow mam problem bo tak. Chcialem dolaczyc do Starego Obozu ale zaczeli sie nawalac wiec zeby przejsc do drugiego rozdzialu postanowilem dolaczyc do Nowego Obozu i tu pojawia sie problem. Zrobilem wszystkie zadania dla Laresa jednak i nadal pisze ze wymagany poziom 5 zeby dolaczyc do Szkodnikow w Nowym Obozie. Podejrzewam ze chodzi o ta liste ktora dostalem od Iana w kopalni po ktora wyslal mnie Diego, lecz ja jej juz nie mam bo oddalem ja wlasnie Diego. Macie jakies pomysly??Nie wiedzialem ze tan bug az tak uprzykszy mi zycie;/

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #161 dnia: 22 Kwiecień 2007, 11:01:32 »
Cytat: qw12
Podejrzewam ze chodzi o ta liste ktora dostalem od Iana w kopalni po ktora wyslal mnie Diego, lecz ja jej juz nie mam bo oddalem ja wlasnie Diego. Macie jakies pomysly??Nie wiedzialem ze tan bug az tak uprzykszy mi zycie;/
Jeżeli oddałeś listę Diego nie będziesz miał już możliwości dołączenia do szkodników. Nawet odebranie jej Diegu nic nie da ponieważ musisz mu wręczyć poprawioną listę na której poprawki nanosi Lares. Jeżeli posiadasz wcześniejszy save, proponuje go wczytać...

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #161 dnia: 22 Kwiecień 2007, 11:01:32 »

Offline qw12

• Kret
  • *
« Odpowiedź #162 dnia: 22 Kwiecień 2007, 11:22:36 »
Dzieki za odpowiedz. Na szczescie mam wczesniejszego save;) Wczytalem no i teraz zobaczymy.

Offline Faust2

• Kret
  • *
« Odpowiedź #163 dnia: 22 Kwiecień 2007, 15:02:52 »
Mam pewien problem. Otóż zainstalowałem Mroczne Tajemnice jak jeszcze nie było patch'ów i sobie grałem. Wszystko było ok, żadnych bugów. Niechcący przeszedłem grę drogą Beliara (wybrałem złą opcje w dialogu z Eli'Ne) i zacząłem grać od nowa. Zainstalowałem Patch.01 i 02.
Podczas grania, po zabiciu Mordraga w SO zauważyłem, że wszyscy ludzie na placu handlarzy wyciągnęli bronie i zaczęli biegać na wszystkie strony krzycząc: ,,wracaj tchórzu!", ,,wracaj do mamusi" itp. Następnie po przejściu Areny Wiecznego Ognia Skrzypek do mnie dołączył i spytał Beziego, czy zabił Kruka, a on powiedział, że tak (podczas poprzedniego grania bez patchów tego pytania nie było, tym bardziej, że nie zabijałem wtedy Kruka). Oczywiście wcale go nie zabiłem   . Potem zainstalowałem trzeciego patch'a. Dla pewności kodami dostałem się do Zamku w SO i zobaczyłem... Kaszanę. Wszyscy wszystkich tłukli mieczami i czarami - magowie ognia, magnaci, strażnicy, kobiety magnatów... Wszyscy. Szala zwycięstwa przechylała się na stronę nieśmiertelnych. Kruk był śmiertelny   . Najwyraźniej zabili go wcześniej, bo nie było go wśród walczących i trupów. W siedzibie magnatów zastałem martwego Bliznę i chwilę później zaatakował mnie Gomez razem z Arto. Poza zamkiem wszystko było normalnie.
Czy wie ktoś jak to się stało i jak temu zaradzić? Chciałem dołączyć do SO, a teraz to mogę już tylko do Bractwa, bo zabiłem Mordraga (o ile tam nie będą się nawzajem tłuc).

P.S.
Sorry za tak długiego posta i za sprawozdanie z bitwy  

Offline shergar

• Kret
  • *
« Odpowiedź #164 dnia: 22 Kwiecień 2007, 17:55:22 »
Faust --> Dzięki tobie już wiem co powoduje ten błąd z atakami :D Wina leży po stronie areny i pewnego nieszczęśliwego triggera...

Niestety bez kolejnego patcha się nie obędzie :D

mam tylko pytanie: czy w ogóle walczyłeś na arenie w SO? Nie tylko z Kirgo, ale także czy obstawiałeś walki i czy sam w nich uczestniczyłeś?

Offline qw12

• Kret
  • *
« Odpowiedź #165 dnia: 22 Kwiecień 2007, 18:10:06 »
Ja walczylem na arenie SO ale nie obstawialem walk. Walczylem z Kirgo i kims tam jeszcze ale nie pamietam z kim. Ogolnie stoczylem dwie walki na arenie. A odnosnie Skrzypka - u mnie jest ten sam motyw co u Fausta. Koles gada do mnie ze zabilem Kruka, a ja go nawet nie drasnalem. No coz.... Przyjalem sie do Nowego Obozu - tam na szczescie jest wszystko OK. Jestem teraz w rozdziale i jak narazie elegancko. Na koniec mam tylko jedno pytanie. Do czego sluzy ten miecz kolo areny tam gdzie jest Skrzypek?? Pokonalem wszystkich i dostalem ta nagrode ale miecza nie moge ruszyc i tego czegos obok tez.

Jeszcze jedno. Odnosnie tego ze wszyscy sie bija to sprawdzalem to w taki sposob ze wczytalem wczesniejszego save`a ( przed walka na arenie SO) i bylo to samo tez sie tam bili. Jednak gdy wlaczylem nowa gre i pobieglem szybko do zamku sprawdzic czy bedzie to samo, odziwo nikt sie nie bil i wszystko bylo tak jak powinno. Wiec teraz doszedlem do wniosku ze to tez jest chyba wina tej areny bo jak pamietam to wlasnie od momentu mojej walki z Kirgo juz cos tam slyszalem jak bylem kolo Thorusa ze ktos sie ze soba nawala ale myslalem ze to po prostu normalka w kolonii karnej;) Pozniej jednak okazalo sie ze nie;) Jestem w drugim rozdziale jak pisalem wyzej ale jesli wyjdzie nastepny patch to chetnie zagram jeszcze raz :)

Offline Faust2

• Kret
  • *
« Odpowiedź #166 dnia: 23 Kwiecień 2007, 09:09:28 »
mam tylko pytanie: czy w ogóle walczyłeś na arenie w SO? Nie tylko z Kirgo, ale także czy obstawiałeś walki i czy sam w nich uczestniczyłeś?
Tak, walczyłem z Kirgo i Kharimem (sam ich wyzwałem, nie przez Scatty'ego). Chyba walczyłem też z Rufusem i Kirgo (przez Scatty'ego). Na pewno obstawiłem walkę Rufus vs. Harek i wygrałem zakład (1000 bryłek rudy na Rufusa).
Na koniec mam tylko jedno pytanie. Do czego sluzy ten miecz kolo areny tam gdzie jest Skrzypek?? Pokonalem wszystkich i dostalem ta nagrode ale miecza nie moge ruszyc i tego czegos obok tez.
Z tego co wiem to tylko dekoracja, jak wiele innych tego typu przedmiotów w grze. Nie można tego podnieść, ani w żaden sposób użyć.
Dzięki tobie już wiem co powoduje ten błąd z atakami :D Wina leży po stronie areny i pewnego nieszczęśliwego triggera...
Cieszę się, że pomogłem  

Offline shergar

• Kret
  • *
« Odpowiedź #167 dnia: 23 Kwiecień 2007, 09:23:27 »
Ja też się cieszę :D

Tylko Fenix niezbyt się ucieszy bo po wyłączeniu triggera arena raczej nie będzie zbyt dobrze działać, ale coś za coś.

Patcha dam najwcześniej jutro bo Bruce poprawia dialogi i jest szansa, że w końcu mod będzie pozbawiony literówek.

Offline KiTpOp

• Kret
  • *
« Odpowiedź #168 dnia: 28 Kwiecień 2007, 19:48:32 »
Siema

Robie misje dla tego całego przywodcy Pradawanych on nazywa sie "Dowody" . Jeden z magow wody powiedział mi ze Saturas Poszukuje jakigos pisma czy cos  i powidział mi zebym przynisł to pismo od maga ognia , ktory mieszka w jakiejs jakini kolo zpomnianej wirzy Xardasa. I tu nasuwa sie pytanie gdzie jest ta jaskinia?? moze ktos mi to wyjasni bardziej szczegułowo gdzie jest ?? Albo posunie  jakąs mape z zanaczonym miejscem popytu Maga.

MarioPL  

Mam problem przywudca pradawnych pozwolil mi juz wyjsc na zew uzywam teleportu jestem juz w opuszczonej kompalni i tu mam problem jak sie z niej wydostac jest tylko 1 teleport prowadzacy do swiatyni ;/

Opowiedz

Jak sie przeteleportujesz do opuszczonej kopalni to odwruć sie o 180 stopni i idz to samego końca to tej siciany i wtedy bedzie wczytywanie i wyjdziesz na powieszchnie i teleportujsie do obozu przed starą kopalnią.

Offline Maksous

• Myśliwy
  • Reputacja: 11
« Odpowiedź #169 dnia: 28 Kwiecień 2007, 23:21:51 »
Arkhanie ja wybrałem drogę dobra.

Powiedziałem co chce zrobić ten ziomek i eline mnie pochwaliła. Potem podmieniłem krew i oddałem fałszywkę.

I o to chodzi że właśnie wszystko dobrze zrobiłem i nadal nie mogę być jednym z pradawnych.
Więc jeśli możesz to mi pomóż!!!!
« Ostatnia zmiana: 28 Kwiecień 2007, 23:23:37 wysłana przez Maksous »

Offline Arkhan

• Magnat
  • Reputacja: 25
  • ...
« Odpowiedź #170 dnia: 28 Kwiecień 2007, 23:38:13 »
Arkhanie ja wybrałem drogę dobra.

Powiedziałem co chce zrobić ten ziomek i eline mnie pochwaliła. Potem podmieniłem krew i oddałem fałszywkę.

I o to chodzi że właśnie wszystko dobrze zrobiłem i nadal nie mogę być jednym z pradawnych.
Więc jeśli możesz to mi pomóż!!!!

Ahaa...wybacz więc że tobie źle podpowiedziałem.

No cóż ja nie przechodziłem dotąd dobrą drogą jednak myślę że Solucja może okazać się niezwykle przydatna KLIK!

Pozdrawiam i mam nadzieje że to pomoże

Offline Maksous

• Myśliwy
« Odpowiedź #171 dnia: 29 Kwiecień 2007, 18:05:39 »
No i tu się robi problem.
wykonałem zadania bez solucji, ale ponieważ nie wiem dlaczego nie mogłem zostać jednym z nich wydrukowałem sobie solucje. Zrobiłem wszystko na 100% procent (zresztą wypisałem co zrobiłem dwa posty wcześniej).
Możliwe że to przez to iż pobiłem każdego pradawnego albo przez to że zabiłem ognionośnię (podczas oddania krwi miałem dwa wyjścia oddać dobrą lub złą). Może to właśnie przez to bo najpierw wybiłem wszystkie potwory a dopiero potem zacząłem wykonywać zadania. Jednak wybrałem drogę dobra.
Ale możliwe że to przez to iż pobiłem każdego pradawnego. Nie wiem po prostu nie wiem, jak ktoś może to niech mi pomoże albo da mi kod na Ken udza. POMOCYYYY!!!!!!!

Offline Arkhan

• Magnat
  • Reputacja: 25
  • ...
« Odpowiedź #172 dnia: 29 Kwiecień 2007, 18:11:07 »
Nie miałeś zabijać tego potwora. W żadnym wypadku, gdyż to już zadecydowało chyba o twojej drodze. Nie wiem, może to bug, jednak mnie się wydaję że do pradawnych to ty ziomek już nie dołączysz. Zapytaj się na forum themodders, co jest nie tak. Pozdro.

Offline Maksous

• Myśliwy
« Odpowiedź #173 dnia: 29 Kwiecień 2007, 22:45:59 »
No cóż zabiłem potworka ale jakoś pradawni nie są na mnie zdenerwowani. Jedyne co było inne to to że w dialogu ze zdrajcą miałem 2 wybory i tyle.

canis

• Gość
« Odpowiedź #174 dnia: 30 Kwiecień 2007, 22:39:56 »
Mam pewien problem ... próbuję zostać przyjęty przez Przemytników do gildii (przeszyłem już moda z kodami po najniższej linii oporu (gdzie szło to przez ściany i kody na przedmioty jakieś aloesy i inne takie leciały tak często że trudno zliczyć ile ich pisało się na sekundę ;D ) ale teraz przechodzę wszystkie zadania których nie znam i te zmodyfikowane (Chromanin został jakoś pozmieniany ...) no nieważne ... i próbując zostać przyjęty do obozu nie mogę znaleźć jakiegoś Gilberta ... byłbym wdzięczny gdyby ktoś określił dokładne położenie togo głu ... znaczy kopacza ;)

Pozdrawiam Canis

Offline Arthas

• Magnat
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #175 dnia: 30 Kwiecień 2007, 23:10:16 »
nie mogę znaleźć jakiegoś Gilberta ... byłbym wdzięczny gdyby ktoś określił dokładne położenie togo głu ... znaczy kopacza ;)
Gilbert znajduje się w swojej jaskini na półce skalnej niedaleko Starego Obozu. Wychodząc bramą przy zawalonej wieży powinieneś kierować się w prawo i iść dalej przy grocie z ciałem Neka. Podążając blisko przy wysokim urwisku w kierunku dwóch strażników pilnujących wejścia na orkowe tereny, powinieneś dostrzec wzniesienia, po których można się wspiąć wyżej. Po wyjściu na samą górę twym oczom ukarze się kopacz Gilbert.

Offline sibou

• Kret
  • *
« Odpowiedź #176 dnia: 01 Maj 2007, 09:35:28 »
Witam bardzo fajny jest ten mod.Mam kilka pytań dotyczących tego moda:
1.Głupie pytanie ale kto pyta nie błądzi gdzie znajdę to czarne ziele?
2.Czy jeśli zrobię to zadanie z jaskinią melklora a co za tym idzie zabiję tego ogromnego gada to nie będzie mi potem przeszkadzało w następnym rozdziale dołączyc do obozu strażników kopalni?
3.Gdzie dokładnie leży pierścień Kortha?trzeba przebijać się przez te wszystkie szkielety?
4.Co się stało z Grubym Butchem można go jeszcze gdzieś znaleźć?

Offline Arthas

• Magnat
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #177 dnia: 01 Maj 2007, 09:59:33 »
1.Głupie pytanie ale kto pyta nie błądzi gdzie znajdę to czarne ziele?
Czarne ziele rośnie wszędzie tam, gdzie jest ciemno i nie ma światła, stąd też pewnie twoje problemy ze znalezieniem rośliny. Na pewno spora ilość czrnego ziela znajduje się w Starej Kopalni oraz na Cmentarzysku Orków.

2.Czy jeśli zrobię to zadanie z jaskinią melklora a co za tym idzie zabiję tego ogromnego gada to nie będzie mi potem przeszkadzało w następnym rozdziale dołączyc do obozu strażników kopalni?
Nie jestem pewien, o jakiego gada ci chodzi, ale przypuszczam, że nie będzie z tym problemów.

4.Co się stało z Grubym Butchem można go jeszcze gdzieś znaleźć?
Po wygnaniu z obozu Strażników, Butch uda się do Nowego Obozu i będzie przebywał w karczmie na jeziorze.

Offline sibou

• Kret
  • *
« Odpowiedź #178 dnia: 01 Maj 2007, 17:05:03 »
hm... ale grubego butcha tam nie ma ale jeszcze spróbuję.A i mam kolejne pytania i proszę odpowiedź i jeszcze bardzo dziękuje za tamte odpowiedzi:)
1.O co chodzi z tym tajnym levelem stworzonym przez poziomkaz?
2.Czy można zostać przemytnikiem i magnatem?
3.i powtarzam pytanie z pierscieniem kortha;gdzie on dokładnie leży czy trzeba ubijać te wszytkie szkielety?
4.Czy w pierwszym rozdziale ten mieczo który nas prosi kowal arghorn czy on napewno jest u thorgana bo mi się wydaje że go tam nie było.
Serdecznie pozdrawiam i proszę o odpowiedź

Offline Boba Fett

• Magnat
  • Reputacja: 13
  • Wolność jest nieśmiertelna
« Odpowiedź #179 dnia: 02 Maj 2007, 09:51:39 »
Mogę Ci udzielić odpowiedzi tylko na dwa pytania.

2.Czy można zostać przemytnikiem i magnatem?
Tak, można zostać i tym i tym. Pierwszym zostajemy wykonując zadania szefa Przemytników, za to drugim zostajemy po zabiciu Melkora (tym samym zostając przywódcą obozu przed kopalnią). Pancerz tego drugiego dostajesz po zadaniu Zaginieni Kopacze (ale nie jestem pewny na 100%).

3.i powtarzam pytanie z pierscieniem kortha;gdzie on dokładnie leży czy trzeba ubijać te wszytkie szkielety?
Niestety, ale tak. Ów pierścień znajduje się w sali głównej (dokładniej, to w skrzyni), gdzie jest właśnie największa chmara nieumarłych (szkielety, mag, ożywiony cieniostwór, itd.)

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #179 dnia: 02 Maj 2007, 09:51:39 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything