Autor Wątek: Mroczne Tajemnice - problemy / pytania  (Przeczytany 285146 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rosso

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Mroczne Tajemnice - problemy / pytania
« Odpowiedź #140 dnia: 19 Kwiecień 2007, 08:14:03 »
2 pytania :
1Gdzie się moge nauczyc 220 siły oprocz pradawnych bo z nimi sie poklucilem;/??
2Gdzie jest kryjowka tego pradawnego co nam daje klucz??

Thoro

• Gość
« Odpowiedź #141 dnia: 19 Kwiecień 2007, 11:49:56 »
2Gdzie jest kryjowka tego pradawnego co nam daje klucz??

Tam gdzie w Gothicu 2 siedział Diego.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #141 dnia: 19 Kwiecień 2007, 11:49:56 »

Offline qw12

• Kret
  • *
« Odpowiedź #142 dnia: 20 Kwiecień 2007, 13:06:03 »
Ludzie pomocy!! Prosze. Mam taki blad (gram na patchu 1.02 Mroczne Tajamnice): wracam sobie z kopalnie z lista od Iana, gadam z Diego pozniej z Thorusem wszystko ladnie ok i pieknie. Schody natomiast zaczynaja sie gdy wchodze na plac zamkowy, tam gdzie sie idzie do Gomeza. Gdy tam wchodze wszyscy ale to doslownie wszyscy zaczynaja sie bic i nic nie da sie zrobic co najwyzej dostac po buzce.... ;/ Prosze o pomoc. Dodam jeszcze ze nie wpisywalem zadnych kodow ani innych takich. Prosze o odpowiedz.

Thoro

• Gość
« Odpowiedź #143 dnia: 20 Kwiecień 2007, 15:56:20 »
Zapewne jest to błąd modyfikacji. Sprawdź czy na pewno masz gildie "Cien", oraz zadania z dziennika dot. przyłączenia do obozu zostały wykreślone.

Offline qw12

• Kret
  • *
« Odpowiedź #144 dnia: 20 Kwiecień 2007, 16:13:39 »
Wiec tak nie mam zadnej gildii bo wlasnie mam zamiar isc na audiencje do Gomeza.Wszytkie zadanie sa wykonane i traz wlasnie pozostaje mi porozmawiac z Gomezem. Gdy przekraczam brame przed ktora stoi Thorus, wszyscy zaczynaja sie nagle bic..... Odinstalowalem i zainstalowalem jeszcze raz moda ale nadal dzieje sie to samo;/

Offline shergar

• Kret
  • *
« Odpowiedź #145 dnia: 20 Kwiecień 2007, 20:38:21 »
To na 100% jest błąd patcha 1.01. I jak mam być szczery to nie do końca wiem skąd się on wziął.

Niestety trochę potrwa zanim to naprawimy.

Offline qw12

• Kret
  • *
« Odpowiedź #146 dnia: 20 Kwiecień 2007, 21:02:52 »
No to mnie pocieszyliscie:( ale i tak dzieki za pomoc i odpowiedzi.Sproboje nie instalowac patcha 1.01 i tutaj mam jedno pytanie.Jesli nie zainstaluje 1.01 to czy bede mogl zainstalowac 1.02? bo bez tego patcha troszke wkurzajacy jest resown potworow.

Offline shergar

• Kret
  • *
« Odpowiedź #147 dnia: 20 Kwiecień 2007, 21:11:44 »
Nas tez to wnerwia. Nie wiem skąd ten błąd się wziął. No i nie ma osoby, która może coś na ten temat wiedzieć.

Do tego jesteś chyba 2 osoba z takim problemem, nie wiem co prawda na ile pozostali grają w ver. 102.

Opisz dokładnie: który rozdział, jaka goldia, jakie zadania robiłeś wcześniej, czy wyciągnąłeś miecz próbując przejść między strażnikami, czy już byłeś w zamku wcześniej, kot dokładnie z kim się nawala, kto zaczyna walkę, etc.

Offline qw12

• Kret
  • *
« Odpowiedź #148 dnia: 20 Kwiecień 2007, 21:22:56 »
OK. Wiec tak jestem nadal w pierwszym rozdziale. Nie probowalem wchodzic z wyviagnietym mieczem obok straznikow w ogole nie probowalem wejsc na teren zamkowy (czyli ten za plecami Thorusa). Narazie nie mam zadnej gildii zamierzalem zostac Cieniem i dlatego chcialem isc na audiencje do Gomeza. Zrobilem wszystkie zadanie dotyczace Przylaczenia do Starego Obozu. Przynioslem List od Iana (Test Zaufania), pokazalem Diego, a on powiedzial ze mam pogadac z Thorusem i po rozmowie moge juz isc na audiencje do Gomza. Zrobilem tak wszytsko OK i nagle zauwazylem ze na placu zamkowym wszyscy doslownie wszyscy sie bija. Za chwile przestali ale tylko na moment. Ze srodka wylecialo chyba dwoch kucharzy. Gdy spojrzalem w lewo zobaczylem Miltena ciskajacego kule ognia na lewo i na prawo. Stwierdzilem wiec ze to oleje i pobieglem do srodka tam gdzie jest Gomez. Gdy wszedlem do sali w ktorej siedzi na swoim tronie, podszedlem do niego i chcialem z nim pogadac ale on wyjal miecz najzwyczajniej mnie zaatakowal a pozniej zabil. To by bylo na tyle. Nigdzie indziej sie tak nie dzieje.

Offline piki1990

• Kret
  • *
« Odpowiedź #149 dnia: 21 Kwiecień 2007, 08:59:49 »
Cytat: qw12
OK. Wiec tak jestem nadal w pierwszym rozdziale. Nie probowalem wchodzic z wyviagnietym mieczem obok straznikow w ogole nie probowalem wejsc na teren zamkowy (czyli ten za plecami Thorusa). Narazie nie mam zadnej gildii zamierzalem zostac Cieniem i dlatego chcialem isc na audiencje do Gomeza. Zrobilem wszystkie zadanie dotyczace Przylaczenia do Starego Obozu. Przynioslem List od Iana (Test Zaufania), pokazalem Diego, a on powiedzial ze mam pogadac z Thorusem i po rozmowie moge juz isc na audiencje do Gomza. Zrobilem tak wszytsko OK i nagle zauwazylem ze na placu zamkowym wszyscy doslownie wszyscy sie bija. Za chwile przestali ale tylko na moment. Ze srodka wylecialo chyba dwoch kucharzy. Gdy spojrzalem w lewo zobaczylem Miltena ciskajacego kule ognia na lewo i na prawo. Stwierdzilem wiec ze to oleje i pobieglem do srodka tam gdzie jest Gomez. Gdy wszedlem do sali w ktorej siedzi na swoim tronie, podszedlem do niego i chcialem z nim pogadac ale on wyjal miecz najzwyczajniej mnie zaatakowal a pozniej zabil. To by bylo na tyle. Nigdzie indziej sie tak nie dzieje.

Mam niestety taki sam problem ( a na dodatek wsród magnatów nie ma kruka :) )

Offline qw12

• Kret
  • *
« Odpowiedź #150 dnia: 21 Kwiecień 2007, 09:40:36 »
Mam jeszcze jedno pytanie czy mozna posunac dalej fabule i przejsc do drugiego rozdzialu bez rozmowy z Gomezem?? Zaznaczam ze z Miltenem tez sie nie da pogadac bo sie nawala z innymi ;/

Offline momo

• Magnat
  • Reputacja: 87
  • gothiczeQ
« Odpowiedź #151 dnia: 21 Kwiecień 2007, 11:07:25 »
ÂŻeby przejść do drugiego rozdziału możesz się przyłączyć do obozu sekty lub do nowego obozu. Jak wykonasz parę zadań w innym obozie to zajżyj jeszcze raz na zamek, a może akurat się coś ''odblokuje'' i przestaną się nawalać. W razie czego możesz poprostu przejść inną gildią.

Offline qw12

• Kret
  • *
« Odpowiedź #152 dnia: 21 Kwiecień 2007, 12:19:32 »
Dzieki. Chyba tak zrobie. Oby tylko w Nowym Obozie nie zaczelo sie to samo ;)

Offline albin

• Kret
  • *
« Odpowiedź #153 dnia: 21 Kwiecień 2007, 12:46:03 »
Mam problem a mianowicie chodzi mi o las przez który można przejśc do sekty lub przemytników wszystkie zwierzęta w tym lesie są zabite nie wgrywałem patha. Przez to nie moge nabić expa dodam jeszcze że jestem w 1 rozdziale i nie należe do żadnej gildji.

Offline qw12

• Kret
  • *
« Odpowiedź #154 dnia: 21 Kwiecień 2007, 12:57:19 »
Wydaje mi sie ze jdnak bedziesz musial wgrac patcha bo on poprawia respown potworo, i moze dlatego wlasnie wszytskie nie zyja lub po prostu wczesniej je moze zabiles?? Dziwna sprawa.Jesli mowisz ze nie masz patcha to proponuje dokladne "przeczesanie" lasu poniewaz potwory moga znajdowac sie w miejscach dosc nie spodziewanych bym powiedzial.To samo mialem z goblinami w pewnej jaskinii, po zainstalowaniu patcha problem zniknal ale pojawil sie ten o ktorym pisalem wyzej.

Offline momo

• Magnat
  • Reputacja: 87
  • gothiczeQ
« Odpowiedź #155 dnia: 21 Kwiecień 2007, 13:02:43 »
I takie rzeczy się zdarzają. Skoro w starym obozie się pobili, to czemu zwierzaki nie miałyby się zagryzać.;)
Pewnie Ci się jakiś fajny nowy system włączył :P
Jeśli jesteś w pierwszym rozdziale to najłatwiej rozpocząć grę od nowa. Jeśli Ci się nie chce, to narazie możesz poexpić gdzie indziej, a kiedy przejdziesz do drugiego rozdziału, w lesie pojawią się nowe potwory.
Przy grze w moda najlepiej jest mieć z 7/8 savów, i za każdym razem zapisywać na innym. Jak coś się zwali zawze można się cofnąć kawałek zamiast do początku gry.

Offline shergar

• Kret
  • *
« Odpowiedź #156 dnia: 21 Kwiecień 2007, 18:17:21 »
Patch już jest nowy.

Nie będzie już problemu z respawnem i kolizjami (czasami w 1 miejscu mogło się nazbierać tyle potworków, że wywalało do windy, np. za dużo poly).

Co do atakowania to testowałem kilka razy na wcześniejszej wersji i na 1.03 i nigdy tego nie miałem...

Poprawiłem 2 rzeczy, ale nie wiem czy to akurat one odp. za ten błąd. Nie mam pomysłu dlaczego tak się dzieje. W sumie jest jeszcze jedna możliwość, ale akurat nie ma osoby odp. za arenę bo może to być powodowane walką na arenie.

Offline qw12

• Kret
  • *
« Odpowiedź #157 dnia: 21 Kwiecień 2007, 21:45:38 »
Wielkie dzieki:) Sciagam patcha;)

Mam tylko jedno pytanie.Bo nie zrozumialem za bardzo byc moze za duzo piwa dzis wypilem;) Jesli mam zainstalowanego patcha 1.01 to nic mam nie zmieniac tylko po prostu zainstalowac 1.03? Tak?

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #158 dnia: 21 Kwiecień 2007, 22:28:44 »
Cytat: qw12
Jesli mam zainstalowanego patcha 1.01 to nic mam nie zmieniac tylko po prostu zainstalowac 1.03? Tak?
Musisz zmienić wpis w pliku dm.ini, linijka:
vdf=dm.mod patch.mod  patch3.mod
na
vdf=dm.mod  patch3.mod

Najlepiej skopiuj to co tutaj dałem gdyż po pliku dm.mod muszą być dwie spacje.

Offline qw12

• Kret
  • *
« Odpowiedź #159 dnia: 21 Kwiecień 2007, 23:23:30 »
Wiec tak. Sciagnalem zaisnatalowalem na wersje 1.01 i jak zmienilem ta linijka w pliku INI to Mod sie nie uruchomil wiec odinatalowalem wszytsko, nastepnie zainstalowalem Mroczne Tajemnice nastepnie patch 1.01 a na koncu 1.03 i nic nie zmienialem w pliku INI no i MT sie uruchomily. Odnosnie tego problemu jaki mam to jest juz troszke lepiej bo:) z Miltenem pogadalem, natomiast z Gomezem nadal nie moge bo jak mu sie pokaze to wyciaga miecz, 2 strzaly i po mnie;/ Dzieki za Patcha. Sproboje pozniej wrocic do Gomeza jak dolacze do jakiejs gildii np w Nowym Obozie.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #159 dnia: 21 Kwiecień 2007, 23:23:30 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18