Autor Wątek: Mroczne Tajemnice - problemy / pytania  (Przeczytany 285537 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Arthas

• Magnat
  • Reputacja: 2
Mroczne Tajemnice - problemy / pytania
« Odpowiedź #100 dnia: 07 Kwiecień 2007, 21:21:47 »
Zostałem Strażnikiem w obozie przy kopalni, mam już ciężką zbroję i dostałem od Kruka dwa zadania. Jedno z nich dotyczy zaginionych kopaczy i ma związek z możliwością zostania Magnatem, zaś drugie nosi nazwę "Przemyt Rudy" i tutaj pojawia się moje pytanie - jak wykonać tego questa?
Kruk wspomina coś o Strażnikach z obozu, którzy powinni coś wiedzieć o przemycie rudy, jednak z nikim nie mogę nawiązać żadnej opcji dialogowej na temat tego zadania, a chciałbym mieć je już z głowy...

Thoro

• Gość
« Odpowiedź #101 dnia: 07 Kwiecień 2007, 22:47:01 »
Dołączam się do pytania, również nie mogę go zakończyć a nie chcę mi się truć Sheregarowi dupy na gg  .
Możesz porozmawiać jeszcze z szefem przemytników, i bodajże kilkoma osobami w kopalnii bo z tego co pamiętam oni coś o tym mówią ale to raczej nic szczególnego.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #101 dnia: 07 Kwiecień 2007, 22:47:01 »

Offline West

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #102 dnia: 07 Kwiecień 2007, 23:01:44 »
Jeszcze jedno pytanie mi się nasuwa :

Gdzie znajdę Ciernistą Paproć?? Chodzę po całym podziemiu, wybiłem większość zwierzaków, a tego chwasta znaleźć nie potrafię.

Thoro

• Gość
« Odpowiedź #103 dnia: 07 Kwiecień 2007, 23:13:33 »
Też miałem z tym problem. Na przeciwko Eline i jej namiotu jest taki jakby kamienny mostek, na przeciwko niego są drzewa i kilka w tych krzaków. W tych krzakach znajdziesz co najmniej 3 cierniste paprocie. Zrobiłbym Ci screena ale nie chce mi sie odpalać gry tylko dla tego. Liczę że sobie poradzisz.

Offline West

• Kret
  • *
« Odpowiedź #104 dnia: 08 Kwiecień 2007, 14:41:08 »
Wyżej Arthas pisze, że aby móc zostać magnatem to trzeba wykonać zadanie z zaginionymi kopaczami. Teoretycznie wykonałem to zadanie, ale Melkorowi oddałem klucz wcześniej niż powinienem. I tutaj moje pytanie czy można zostać w inny sposób magnatem ?? Czy już nie mam na to wpływu ??

Offline MeGorT

• Magnat
  • Reputacja: -2
« Odpowiedź #105 dnia: 08 Kwiecień 2007, 15:07:52 »
Mam takie pytanie....
Można się przyłączyć do (Najemników, SO albo do Obozu na Bangnie) i Strażników tych co są koło kopalni? jednocześnie, chodzi mi o to że np. jak dołącze się do NO i będzie pisało Gildia: Szkodnik to czy będe mógł się przyłączyć później do Strażników koło kopalni?...i zostać dowódcą obozu.

Offline Siekacz

• Kret
  • *
« Odpowiedź #106 dnia: 08 Kwiecień 2007, 15:13:29 »
Wyżej Arthas pisze, że aby móc zostać magnatem to trzeba wykonać zadanie z zaginionymi kopaczami. Teoretycznie wykonałem to zadanie, ale Melkorowi oddałem klucz wcześniej niż powinienem. I tutaj moje pytanie czy można zostać w inny sposób magnatem ?? Czy już nie mam na to wpływu ??

No cóż, jest tylko jeden sposób. Pobij Melkora i zabierz mu klucz (Tylko go nie zabij!)

Mam takie pytanie....
Można się przyłączyć do (Najemników, SO albo do Obozu na Bangnie) i Strażników tych co są koło kopalni? jednocześnie, chodzi mi o to że np. jak dołącze się do NO i będzie pisało Gildia: Szkodnik to czy będe mógł się przyłączyć później do Strażników koło kopalni?...i zostać dowódcą obozu

Możesz być najemnikiem przed przyłączeniem sie do kopalni
« Ostatnia zmiana: 08 Kwiecień 2007, 15:13:40 wysłana przez Siekacz »

Offline West

• Kret
  • *
« Odpowiedź #107 dnia: 08 Kwiecień 2007, 15:18:09 »
Jeszcze jedno mógłby mi ktoś przejść jaskinie, która jest koło przemytników i odzyskać pierścień ?? Próbuje u mnie, ale nici z tego, gra się wiesza nawet po ponownym zainstalowaniu :( W przeciwnym wypadku będzie to koniec gry, nie odzyskam pierścienia, nie pogadam z Thangorem i nie odzyskam kamienia ogniskującego. Chętnemu prześle save'a (mam nadzieje, że będzie jakiś chętny).

EDIT

Jakoś sobie dałem radę. Po raz pierwszy kody się przydały :) i oby ostatni.
« Ostatnia zmiana: 08 Kwiecień 2007, 16:00:27 wysłana przez West »

Offline Arkhan

• Magnat
  • Reputacja: 25
  • ...
« Odpowiedź #108 dnia: 08 Kwiecień 2007, 18:25:56 »
MT ostatnio lubią sprawiać problemy...

Chciałem sobie włączyć Gothic I bez Mrocznych Tajemnic, zwykła normalna podstawka. I kiedy włączam, pojawia mi sie Gothic Starter. Ok. Pierwsze okno poszło ale nagle... pojawia sie statek z MT mimo ze wlaczalem podstawową wersję! Biore nowa gra, niby ok ale spotykam tego gościa co gada o tym porwaniu! BA, zadnych efektów modyfikacji nawet nie widać. I najbardziej wk*rwiająca rzecz, ide na ziemie orków i wyskakuje mi błąd że coś tam 3DMAX coś tam.
Co jest?
« Ostatnia zmiana: 08 Kwiecień 2007, 18:26:34 wysłana przez Arkhan »

Offline West

• Kret
  • *
« Odpowiedź #109 dnia: 08 Kwiecień 2007, 19:16:20 »
Mógłby mi ktoś podać kod na miecz Chwała Strażnika ?? Takie zadanie mam, a zbrojownie już dawno splądrowałem i nie pamiętam gdzie ten miecz teraz jest.

I jeszcze 1 pytanie :
Jakie umiejętności trzeba posiadać, aby wykuć własny miecz dwuręczny ??
« Ostatnia zmiana: 08 Kwiecień 2007, 20:02:38 wysłana przez West »

Offline albin

• Kret
  • *
« Odpowiedź #110 dnia: 08 Kwiecień 2007, 19:44:01 »
Mam problem dotyczący sciągnięcia MT gdy mi się zakończylo sciągać to nie pokazał mi się żaden plik i prubowalem jeszcze ze 2 razy ale mi sie wyłączał nae . A teraz z żądnego serwera nie chce mi się sciągnąć pomocy czy ktoś może mi pomuc

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #111 dnia: 08 Kwiecień 2007, 21:42:53 »
Cytat: Elrond
Ja mam chyba najśmieszniejsze pytanie, otóż nie mogę ściągnąc Mrocznych Tajemnic przez 3 pierwsze linki stron,tam gdzie możemy je ściągnąc... i zastaje tyko Rapidshare, i moje pytanie czy za to się płaci?
Nie no ludzie dobijacie mnie to nasi redaktorzy, moderatorzy oraz admini molestują swoje łącza internetowe poświęcając się dla was, wrzucają pliki a wam nawet nie chce wejść się w download.
http://gothic.gram.pl/download/index.php?act=view&id=21
Proszę o bardzo szybko i bez problemów wystarczy jeden klik...

Offline Kizi

• Kret
  • *
« Odpowiedź #112 dnia: 08 Kwiecień 2007, 22:20:38 »
West, najlepiej pójdź do tego kowala nad jeziorkiem w (NO), wystarczy że przyniesiesz mu Mściwą Stal i zaczyna Cię uczyć kowalstwa, później przynosisz mu posążek Innosa, 10 płytek pełzaczy i umiesz już robić jednoręczny miecz/topór, dwuręczny miecz/topór. Mam pytanie: gdzie można znaleść tą Czarną Rudę (?), bo chciałbym się nauczyć robić swoją osobistą broń.

Aha, jest pewna śmieszna rzecz: jestem Magnatem, ale gdy wyciągnę broń przy kopaczu, atakuje mnie, a strażnicy zamiast się na niego rzucić atakują mnie... to co ich szefem jest kopacz czy ja? :P

PS. Extremo Rulezz!
« Ostatnia zmiana: 08 Kwiecień 2007, 22:23:25 wysłana przez Kizi »

Offline Arthas

• Magnat
« Odpowiedź #113 dnia: 08 Kwiecień 2007, 22:30:14 »
Mam pytanie: gdzie można znaleść tą Czarną Rudę (?), bo chciałbym się nauczyć robić swoją osobistą broń.
Jeśli dobrze kojarzę, rudę można znaleźć w zatopionej wieży Xardasa. Z solucji wyczytałem również, że kruszec znajduje się także w opuszczonej kopalni.
« Ostatnia zmiana: 08 Kwiecień 2007, 22:30:46 wysłana przez Arthas »

Offline West

• Kret
  • *
« Odpowiedź #114 dnia: 08 Kwiecień 2007, 22:45:01 »
Kizi akurat to wiem. Chodzi o to, że jak chce wykuć jakiś miecz to pisze, że brakuje mi umiejętności. Co tu należy wykonać ?? Podnieść zręczność ??

Co zrobić, żeby Anghar wykuł dla mnie magiczny miecz ?? Mam już Niosące Światło.

Czarną rudę można także znaleźć w wieży Uriziela :) (nawet 25 kawałków).

Jak zakończyć spotkanie na które zaprowadził mnie Diego ?? Byłem tam od 20 do 6 i nic się po tym nie stało.
« Ostatnia zmiana: 09 Kwiecień 2007, 13:36:14 wysłana przez West »

Offline Arthas

• Magnat
« Odpowiedź #115 dnia: 09 Kwiecień 2007, 16:08:58 »
Mam pytanie jestem magnatem i muszę odzyskać gacie Siekacza, które według solucji są w komnacie Gomeza, a więc skąd wziąć klucz do skrzyni, bo wytrychem za bardzo ich się otworzyć nie da.
Także mam z tym problem i jak na razie nie wykonałem do końca tego questa. Wydaje mi się jednak, że będzie trzeba sprawić Gomezowi lanie...

Przy okazji chciałbym zapytać, czy można otrzymać legalnie zbroję Gomeza, bo do tej pory udało mi się jedynie uzyskać zwykłą zbroję magnata.
Moje drugie pytanie tyczy się Valeayi - kobiety znajdującej się w zamku SO. Czy będzie/jest związany z nią jakiś wątek fabularny?

Offline Kizi

• Kret
  • *
« Odpowiedź #116 dnia: 09 Kwiecień 2007, 16:38:41 »
Właśnie pobiłem Diego i to nie żadną super bronią tylko Ostrzem Chwały (miecz lorda Beowulfa), trochę czasochłonna czynność, ale opłaca się 999 albo 9999 expa.

Odkryłem (chyba) bug, gdy musisz odzyskać kuszę od Shrata, gadasz ze Scattym, który zleca ci pobić Gor Hanis'a, lecz nie miałem z nim opcji walki więc go pobiłem, podchodzę do Scattiego i nie chciał oddać tej kuszy, więc musiałem go pobić.

Offline Arkhan

• Magnat
  • Reputacja: 25
  • ...
« Odpowiedź #117 dnia: 09 Kwiecień 2007, 17:36:29 »
Dobra oto kolejny irytujący błąd.

Zacznijmy od tego że dostałem zadanie od Xorda po przyłączeniu się do fanatyków że musze zabić dwa patrole strażników świątynnych z Bractwa. Chwalebny Palermo okazuje chęć do walki i idzie ze mną na polowanie. I tu się euforia kończy kiedy znajduję się dosłownie obok 1 grupki zwiadowców a Palermo podbiega na środek ich mini obozu i chwalebnie mówi "Pierwsza grupa zgładzona", a trzech strażników stoi z mieczami gotowymi do walki. Podobnie ma się z drugą grupką, i jeszcze tekst Bezia "dzięki ci stary" a tekst Palerma kompletny rotfl "niema za co". No tak faktycznie, niema za co...
Ogółem prosiłbym aby to było poprawione w patch'u, bo dla słabo levelowych graczy może być to problem. btw, byłem byłem ostro zdeterminowany na tych $@#@$#$%^%%^&, więc se jakoś poradziłem:D.
No chyba że to było zamierzone      .
« Ostatnia zmiana: 09 Kwiecień 2007, 17:39:37 wysłana przez Arkhan »

Offline West

• Kret
  • *
« Odpowiedź #118 dnia: 09 Kwiecień 2007, 17:45:27 »
Pytanie : :)
Aby dostać zadanie z zamiarem wyczyszczenia wolnej kopalni muszę zakończyć Spotkanie czy odnaleźć Xardasa ?? Jeśli to pierwsze to jak to zrobić ??

Offline Tkoron

• Magnat
  • Reputacja: 440
  • Frideric Gravis
    • Karta postaci

« Odpowiedź #119 dnia: 09 Kwiecień 2007, 18:22:32 »
Spotkanie nie jest konieczne. To jest tylko zadanie dodatkowe.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #119 dnia: 09 Kwiecień 2007, 18:22:32 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18