Autor Wątek: Mroczne Tajemnice - problemy / pytania  (Przeczytany 284528 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tkoron

• Magnat
  • Reputacja: 440
  • Frideric Gravis
    • Karta postaci

Mroczne Tajemnice - problemy / pytania
« Odpowiedź #60 dnia: 29 Marzec 2007, 09:42:46 »
Mam mały problem- kiedy znalazłem jajo smoka użyłem go żeby się wykluł. Tyle że mały nie idzie za mną. Co zrobić?

Offline Arkhan

• Magnat
  • Reputacja: 25
  • ...
« Odpowiedź #61 dnia: 29 Marzec 2007, 09:52:07 »
Zacznę od początku gdy włączam aplikacje i po przeczytaniu informację dotyczące instalacji modyfikacji Mroczne Tajemnice podczas instalacji wykazuje mi 0% i brak odpowiedzi.
Nie wiem czym jest to spowodowane przy instalacji innych modyfikacji było wszystko OK

Hmmm a zaznaczyłeś miejsce docelowe czyli folder Gothic? Może wyłącz aplikacje pracujące w tle (pasek zadań po prawej stronie) bądź sciągnij z innego serwera instalke, może przy sciąganiu jakiś pliczek się uszkodził, często tak bywa.

Mam mały problem- kiedy znalazłem jajo smoka użyłem go żeby się wykluł. Tyle że mały nie idzie za mną. Co zrobić?

A da się do tego smoka zagadać?  Jak się nie rusza, to widocznie masz buga tak jak ja z jednym gościem wśród ÂŁowców Orków. Wyjdź z jaskini i zaraz do niej wróć, ewentualnie wczytaj poprzedni save,

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #61 dnia: 29 Marzec 2007, 09:52:07 »

Offline Maksous

• Myśliwy
  • Reputacja: 11
« Odpowiedź #62 dnia: 30 Marzec 2007, 15:57:26 »
Dziwne ja nie miałem żadnych problemów z fanatykami. Wykonałem misje i wszystko jest spoks. Jedyny problem mam w tym że chciałem wykonać zadania dla przemytników ale przez przypadek zchrzaniłem zadanie z lewą dostawą rudy, ale jakos to przeżyje. :)

Albo może nie, mam jednak problem z pradawnymi:
Przeczytałem księgę 7 kroków i wykonałem następujące zadania:
Pobił mnie ten gostek (nie pamiętam imienia).
Dałem jednemu z wojowników bimber.
Przeżyłem oba uniesienia tej kobitki, pomogłem jej pupilkom (przyniosłem rośliny)
Pokonałem wrednego czarnego maga
Podmieniłem krew i dałem ją zadrajcy (co prawda zabiłem ogniociernię ale chyba nikogo to nie obchodzi)
Pomogłem temu gostkowi co miał za przyjaciela urizjela (trzeba było go gatką szmatką namówić)
zostałem zmuszony do oddania dotyku beliara (obiłem nim każdego pradawnego ale potem ten gość przy teleporcie do normalnego świata mi go wziął).
dodam jeszcze że wybiłem każdego potwora w zasięgu wzroku i wogóle w tej jaskini.
I nadal nie mogę pogadać z ich przywódcą  .
« Ostatnia zmiana: 31 Marzec 2007, 11:14:55 wysłana przez Maksous »

Offline Molka

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #63 dnia: 31 Marzec 2007, 12:54:00 »
Witam  
Mam problem z misją "Zaginieni kopacze". Według solucji powinnam iść do Melkora i otrzymać zadanie znalezienia klucza do jego kryjówki. Tylko, że wcześniej zabiłam Melkora na polecienie Kruka, miałam odnaleźć osobę odpowiedzialną za przemyt rudy ze starej kopalni i ją zlikwidować... Czy jest jakiś sposób na wykonanie questa "zaginieni kopacze"? może dałoby się jakoś przywołać Melkora z konsoli?
Acha no i mam też problem z alchemikiem...po prostu gdzieś zniknął, i nie mogę oddać mu ziół...
Z góry dzięki za pomoc  

Offline Krasnoludek

• Kret
  • *
« Odpowiedź #64 dnia: 31 Marzec 2007, 15:04:32 »
Witam! Ja mam następujący problem : nie mogę pogadać z Alberto na temat przemytu rudy. Cóż, (nie) chętnie zastosowałbym się do waszych rad i olał to zadanie, gdyby nie to, że Monk nie ma kamienia ogniskującego (nie wiem czy to ma ze sobą jakiś związek, ale chyba tak) i nie mogę wykonać zadania u Saturasa!! Co mam zrobić?! Nie mam wcześniejszego sejwa  .

P.S. Najpierw odpowiedzcie na moje pytanie, a dopiero potem mnie zbanujcie, błagam!

Offline Molka

• Kret
  • *
« Odpowiedź #65 dnia: 31 Marzec 2007, 15:59:53 »
Krasnoludek --> Wpisz w konsoli "insert focus_2", jest to kod na kamień ogniskujący z kanionu troli. Mam nadzieję że pomogłam    Pozdro  

Offline Krasnoludek

• Kret
  • *
« Odpowiedź #66 dnia: 31 Marzec 2007, 16:10:28 »
Ach! Chwała niech będzie... temu czemu ma być!! Uratowałaś mi ży.. to znaczy Gothic'a Mroczne Tajemnice ;)! Dziękuję

P.S. Nie znasz przypadkiem kodu na tę paczkę od alberto? Jeśli jest taki kod? Bo ja lubię pod koniec gry mieć czysty dziennik tzn. jak już wezmę jakieś zadanie to za wszelką cenę staram się go wykonać.
« Ostatnia zmiana: 31 Marzec 2007, 16:29:09 wysłana przez Krasnoludek »

Offline Molka

• Kret
  • *
« Odpowiedź #67 dnia: 31 Marzec 2007, 16:44:03 »
niestety nie znam :( podejrzewam, że jest taki kod, skoro można było "przywołać" kamień ogniskujący to dlaczego nie tą paczkę... no ale tutaj musiałby się wypowiedzieć któryś z twórców moda...

Offline Krasnoludek

• Kret
  • *
« Odpowiedź #68 dnia: 01 Kwiecień 2007, 13:23:51 »
Mam kolejny problem: nie tak wielki ale... znalazłem książkę pt Krypta i  nie mogę jej przeczytać a mam manię czytania wszystkiego co mi w gothicu wpadnie w ręce ;).

Thoro

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: 01 Kwiecień 2007, 13:42:05 »
I chyba jej nie przeczytasz. Książka otwiera się jak pergamin, co najwyraźniej nie działa. Błąd gry.

Offline Krasnoludek

• Kret
  • *
« Odpowiedź #70 dnia: 01 Kwiecień 2007, 16:44:07 »
Aha, dziękuję za odpowiedź. Następny problem : po wejściu do świata pradawnych życie zmniejszyło mi się (maksymalne!) z ok 500 na lekko ponad 200! Czy tak  ma być? Aha i gdzie pobrać pacza/nową wersję bo na forum the modder cały czas mówią, że już poprawili X a u mnie to X dalej nie działa.

EDIT: A może to Narządy Królowej robali mi obniżyły życie... bo... je zjadłem...?? Czy one zmniejszają Pż?
« Ostatnia zmiana: 01 Kwiecień 2007, 19:08:18 wysłana przez Krasnoludek »

Offline shergar

• Kret
  • *
« Odpowiedź #71 dnia: 01 Kwiecień 2007, 19:53:26 »
Zjadłeś narządy :D Pfujjj...

Kod na poczakę: insert orepack

Gdzie jest ta księga krypta? Bo nie jażę :D

Offline Don Kamillo

• Kret
  • *
« Odpowiedź #72 dnia: 01 Kwiecień 2007, 20:29:19 »
Czy mógłby mi ktoś dokładniej podpowiedzieć, gdzie znajdę Gilberta (tego od którego kasę każe mi wyciągnąć przemytnik Monk). W solucji jest mowa, że "na wschodzie obozu" (ale jakiego)? i jakichś skałach, na które można się wspiąć. Proszę o podpowiedź :D

Offline Krasnoludek

• Kret
  • *
« Odpowiedź #73 dnia: 01 Kwiecień 2007, 20:33:32 »
"Gdzie jest ta księga krypta? Bo nie jażę :D"

Na stoliku w zamku Gomeza w komnacie na górze.

A i jeszcze jedno pytanie : jestem w podziemnym swiecie i w z tego ognistego straznika nie wypadł mi żaden kryształ tylko jego serce. Co jest? Aha, jest już jakiś pacz?

Don Kamillo, Gilberta znajdziesz wychodząc z SO przez bramę w zawalonej wieży. Potem skręcasz w prawo i dochodzisz do skał, wchodzisz po nich i po chwili znajdujesz jaskinie, (nie tą z orkami!) - tam jest Gilbert.
« Ostatnia zmiana: 01 Kwiecień 2007, 20:37:09 wysłana przez Krasnoludek »

Offline pewee

• Kret
  • *
« Odpowiedź #74 dnia: 01 Kwiecień 2007, 20:42:12 »
Cytat: Don Kamillo
Czy mógłby mi ktoś dokładniej podpowiedzieć, gdzie znajdę Gilberta

On jest na wschodzie od SO, jak biegniesz przy skalach to powinienes zobaczyc polki skalne i wlasnie na nich ten czubek jest.

A teraz ja mam pytanie.
1. Jestem w 3rozdziale i zastanawiam sie czy moge gdzies sie nauczyc czarow chociaz do 5kregu? Dolaczylem sie do SO, zostalem magiem i mam teraz opanowany 4krag.
2. Czy jesli teraz przypuszczalnie bym sie dolaczyl do obozu przy kopalni [jeszcze nie gadalem z Kazzmirem po zabiciu krolowej pelzaczy] to potem moglbym dolaczyc sie do pradawnych? I czy bede mial mozliwosc zostania jakims magiem?

Offline Maksous

• Myśliwy
  • Reputacja: 11
« Odpowiedź #75 dnia: 01 Kwiecień 2007, 21:43:37 »
A i jeszcze jedno pytanie : jestem w podziemnym swiecie i w z tego ognistego straznika nie wypadł mi żaden kryształ tylko jego serce. Co jest? Aha, jest już jakiś pacz?

Ten kryształ jest obok ognistego golema.

Czy jesli teraz przypuszczalnie bym sie dolaczyl do obozu przy kopalni [jeszcze nie gadalem z Kazzmirem po zabiciu krolowej pelzaczy] to potem moglbym dolaczyc sie do pradawnych? I czy bede mial mozliwosc zostania jakims magiem?

Jak dołączysz do pradawnych to nie możesz być strażnikiem.

A co do moich pytań to są nadal aktualne. Nadal nie mogę sobie poradzić z pradawnymi
« Ostatnia zmiana: 01 Kwiecień 2007, 21:44:57 wysłana przez Maksous »

Offline Thangor

• Kret
  • *
« Odpowiedź #76 dnia: 03 Kwiecień 2007, 16:51:18 »
Wiecie co?!  mnie te MT troche denerwują.Np.jak ide z tym Palermo wybic tych zwiadowcow z sekty to on sobie stoi obok nich i nic nie robi a oni tylko we mnie walą albo jak orkowie napadają na obóz łowców to oni sie zacinają i nic nierobią  Tak ma byc czy to jakies błędy w grze???POZDRO

Offline MeGorT

• Magnat
  • Reputacja: -2
« Odpowiedź #77 dnia: 03 Kwiecień 2007, 17:07:57 »
Są to błędy, ale Poziomki mówili już że poprawią to w patchu.....najlepiej poczytaj sobie parę postów wyżej to się dowiesz o co biega  Pzdr....Jeśli chodzi o Fanatyków to już mówiłem że też miałem z nim problemy, ale chyba i tak większość z nimi je ma. ÂŁO nie atakują gdyż zauważyłem że ÂŁowcy atakują tylko Orków tylko wtedy kiedy sami napadną na Obóz. Jednak kiedy ty ich ściągniesz na obóz to oni nie będą atakować orków, a orkowie nie będą atakować łowców....
« Ostatnia zmiana: 04 Kwiecień 2007, 15:41:24 wysłana przez MeGorT »

Offline Negocj@tor

• Kret
  • *
« Odpowiedź #78 dnia: 03 Kwiecień 2007, 18:35:33 »
A z tym Belecostam tym paladynem-zdrajcom to przesadziliscie, on mnie zabija zanim zkoncze z nim dialog... mam jeszcze 1 problem gra wylacza mi sie jak robie tp do tej wyspy z Urizielem :/ tak to wszystko ok.

Thoro

• Gość
« Odpowiedź #79 dnia: 03 Kwiecień 2007, 19:17:49 »
Cytat: Negocj@tor
A z tym Belecostam tym paladynem-zdrajcom to przesadziliscie, on mnie zabija zanim zkoncze z nim dialog... mam jeszcze 1 problem gra wylacza mi sie jak robie tp do tej wyspy z Urizielem :/ tak to wszystko ok.

Ha, Wy się czepiacie dialogów w MT. To jest ponad wszystko  .
Negocj@tor, napisz normalnie oco Ci chodzi z zachowaniem zasad polskiej pisowni i poprawnej składni bo na prawdę nie każdy jest języko znawcą.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #79 dnia: 03 Kwiecień 2007, 19:17:49 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything