Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Zjawiska Niewyjaśnione
Patty:
Uwierz mi, nie tylko fireballe, ale między innymi. Chociaż dla mnie magia to nie tylko ogniste kule.
Zombik625:
Powiem ci jak ja rozumiem magię: Zacznijmy od początku, istnieje 5 żywiołów woda, powietrze, ziemia, ogień i eter zaś człowiek ma 6 zmysłów węch, smak, zapach, dotyk, wzrok i energie(magie). I to magia pozwala człowiekowi kontrolować żywioły i wzmacniać zmysły, i rzucać czary.
Patty:
Sprostowanie: Człowiek ma 5 zmysłów. Węch, słuch, smak, wzrok i dotyk. Jest jeszcze inny podział, ale energii w nim nie ma:
- wzrok
- słuch
- węch
- smak
- dotyk
- propriocepcja
- czucie bólu
- zmysł równowagi
- zmysł temperatury
- echolokacja
- zmysł kinestetyczny
- linia boczna
Nie wszystkie wymienione mamy (echolokacja).
Dalej. Są 4 elementy, popularnie nazywane żywiołami. A eter? Chodzi Ci o ten eter? CH3CH2OCH2CH3 (Ciecz bezbarwna, ruchliwa, o przyjemnym zapachu, słabo rozpuszczalna w wodzie, bardzo dobrze rozpuszczalna w rozpuszczalnikach organicznych (np.: aceton, etanol, benzen)? A może o boga greckiego? Albo proroka?
W każdym razie, zmysłów jest 5, a elementów 4. I jak klarownie.
Zombik625:
szósty zmysł energia, magia, umysł niekiedy też zwany trzecim okiem. Pozwala na odczuwanie pozazmysłowe tzn. widzenie duchów dostrzeganie magii każdy go ma, ale nie każdy go używa.
A co do żywiołu to eter ma też inne nazwy zależne od regionu w chinach jest to metal, w Japonii piorun, a w europie kwintesencja.
stefan666:
--- Cytuj ---szósty zmysł energia, magia, umysł niekiedy też zwany trzecim okiem. Pozwala na odczuwanie pozazmysłowe tzn. widzenie duchów dostrzeganie magii każdy go ma, ale nie każdy go używa.
A co do żywiołu to eter ma też inne nazwy zależne od regionu w chinach jest to metal, w Japonii piorun, a w europie kwintesencja.
--- Koniec cytatu ---
Dobra, a więc tak jeżeli jesteś chrześcijaninem to popełniasz dość poważny grzech wierząc w magie bo dla ciebie jedyna siłą nad przyrodzoną ma być Bóg, nie kurwa magia, czakra(Nie wiem jak to się pisze) duchy, nekromanci, chupacabra, czy inne gówna. Po 2 wyłączam się od dyskusji bo twoje poglądy są tak zatwardziałe i tak nie da się ich ruszyć że to praktycznie nie ma sensu. Dla ciebie zwykły instynkt to magia więc sory..
P.s Nifrenithil powodzenia bo widzę że będzie Ci potrzebne ;]
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej