Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Zjawiska Niewyjaśnione

<< < (9/13) > >>

Zombik625:

--- Cytuj ---Kościół potwierdzał również istnienie wiedźm, palił je na stosie. A czy to oznacza, że wiedźmy naprawdę istnieją?
--- Koniec cytatu ---
Tak wiedźmy istnieją.
A co do tzn. mimiki twarzy, mowy ciała masz rację człowiek potrafi za pomocą tych rzeczy poznac uczucia innych ludzi, ale czy to nie dowód że posiadasz moc??? Pomyśl z ruchem ciała jest jak z językiem obcym. Jak go nie umiesz to go nie rozumiesz, musisz się go pierw nauczyć aby móc go czytać. Sądzisz pewnie że to nie ma ze sobą nic wspólnego, ale to moc jaką daje Empatia pozwala czytać z ruchu ciał. To empatia jest translatorem a mimika twarzy językiem obcym. Nigdy cię nie dziwiło, że mimo iż się tego nie uczyłeś to potrafiłeś odróżnić człowieka wściekłego a rozmarzonego po samej twarzy? Pewnie nie, a wiesz dlaczego bo magia jest wśród nas tylko jej nie dostrzegamy i uważamy ją za rzecz naturalną, co znaczy że nawet jak ją zobaczymy przejdziemy obok bo "to nic dziwnego, jak latarnie nagle gasną za jedną osobą pewnie awaria elektrowni".   

Patty:
Nie no, przesadzasz. Wiedźmy... po prostu nie istnieją. Tak było, jest i będzie.
Ja nie widzę absolutnie żadnej magii w patrzeniu na ludzi, na mimikę twarzy. Przykład. Idzie na mnie dres. Z mowy ciała potrafię odgadnąć, że chce mi przemodelować facjatę. Widzę, jak ustawia ręce, dłonie, lekko pochyla się, zmienia mu się wyraz twarzy. I to jest całkowicie naturalne. Tak nas wykształtowała ewolucja i z całą pewnością nie brała w tym udziału żadna magia.
Czemu mam się dziwić, że potrafię odróżnić człowieka rozmarzonego od wściekłego? Co w tym magicznego? Bo rozmarzony ma błogi uśmiech, rozluźnione mięśnie. A wściekły często sztywnieje, twarz ma wykrzywioną, źle mu z oczu patrzy. I jaka w tym magia?

P.S: Twoje spojrzenie jest nieco dziwne. To tak, jakby mówić, że samochód to magia, bo jeździ bez koni.

Zombik625:
I o tym mówię biorąc twój przykład
--- Cytuj ---Idzie na mnie dres. Z mowy ciała potrafię odgadnąć, że chce mi przemodelować facjatę. Widzę, jak ustawia ręce, dłonie, lekko pochyla się, zmienia mu się wyraz twarzy. I to jest całkowicie naturalne.
--- Koniec cytatu ---
Skąd wiesz że będzie tak a nie inaczej? Kto cię nauczył tak postrzegać świat? No właśnie nikt dla ciebie to naturalne ty to wiesz i już a to jest właśnie magia

stefan666:

--- Cytuj ---Skąd wiesz że będzie tak a nie inaczej? Kto cię nauczył tak postrzegać świat? No właśnie nikt dla ciebie to naturalne ty to wiesz i już a to jest właśnie magia
--- Koniec cytatu ---

Pff pewnie dostane warna no ale co tam. Więc tak po prosi swojego arcymaga( Ojca)  żeby poszedł z tobą do naczelnego Voodoo (Lekarz psychiatra) i dał Ci magiczne medaliony ( Psychotropy) wyglądają mniej więcej tak

A teraz mnie posłuchaj: CZYTANIE JEBANEJ MOWY CIAÂŁA TO NIE JEST KURWA ÂŻADNA MAGIA! To jest coś co mamy od urodzenia tzn. Instynkt ma go nawet twój Pies..i można ją polepszać po przez czytanie np. Książek o komunikacji nie werbalnej. Więc do chuja jasnego nie gadaj, że jak widzę gościa który ma palkę idzie w moją stronę to kurwa za pomocą magi odczytuje jego zamiary. I powiedz mi tak (Dam bardzo prymitywny przykład) Jak się zesram i wszyscy uciekają bo śmierdzi to dlatego, że zastosowałem anty zaklęcie? Na prawdę polecam przed każdym napisaniem posta włożyć głowę do akwarium z zimną wodą i będzie lepiej.

Zombik625:

--- Cytuj ---Instynkt ma go nawet twój Pies
--- Koniec cytatu ---
Psa nie mam, a co do instynktu skąd wiesz co to jest? Ja na przykład uważam że ty za pomocą magii wyczuwasz niebezpieczeństwo i to jest instynkt. A teraz zadam pytanie, bo czytając wasze posty sądzę że dla was magia to latające "Fireballe" itp. mam rację?       

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej