Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Zjawiska Niewyjaśnione

(1/13) > >>

tH.:
Na samym początku, aby nie było wątpliwości powiem że chodzi o tzw. “Zjawiska Paranromalne”. Ja wole używać zwrotu “niewyjaśnione”.

Tak więc co o tym sądzicie? Temat bez wątpienia ciekawy a zarazem trudny, a na podstawie kilku głupich incydentów nie można ukierunkować swoich poglądów na te tematy, tak więc prosiłbym o obiektywną dyskusje na różne warianty.

Osobiście wieże w takie typu zdarzenia, jednak jest to tylko mały procent. Uważam, że wiele z tego to zwykłe wymysły, manipulacje i kłamstwa. Nie będę pisał w co wierze a w co nie, gdyż to narazie nie ma sensu.

Uwaga: Zapewne wielu ten temat kojarzy się z UFO. Dyskusji o tym tu nie będzie. Do tego powstał inny temat, ÂŻycie Pozaziemskie

Isentor:
Jeśli chodzi o zjawiska paranormalne to również podchodzę do nich z dystansu. By do czegoś mnie przekonać trzeba się porządnie namęczyć. Zazwyczaj muszę zobaczyć coś na własne oczy by uznać że jest to prawdziwe.
Co do zjawsik niektóre z nich wydają się realne i sądzę że takimi są oczywiście mówią o tym dowody. Ale wiekszość z nich jest po prostu manipulacją, kłamstwem tylko nieliczny procent z publikacji o tz. zjawsiakch paranormalnych zawiera w sobię trochę prawdy.

DeadFish:
To tylko wyobraźnia ludzi, którzy myślą, że jeżeli coś zobaczą to będą sławni, więc wpajają sobie na maxa coś nadzwyczajnego, aż w końcu ich wyobraźnia zrobi fiku miku i ludzi Ci stwierdzą że coś zobaczyli...jak dla mnie to wogóle nieprawdopodobne, niemożliwe...jeżeli niektórzy myślą że Bóg stworzył coś niewyjaśnionego to z mojego punktu widzenia to też odpada ponieważ jestem ateistą...nie może tak po prostu powstać sobie coś nadzwyczajnego...tutaj chciałbym zachaczyć o UFO, ale to nie jest temat od tego, więc kończę.

Metztli:
Ja w większość zjawisk paranormalnych nie wierze... Np. jasnowidzenie, przepowiednie, jakieś nadprzyrodzone moce np. telekineza itp. Ale zato wierze w duchy... Sama nie wiem czemu... może to urojenia ale jak jestem sama w starym domu babci w którym od lat nikt nie mieszka to czuje jej obecność... Ale jak czytam w gazetach lub internecie o duchach to raczej w to nie wierze, moim zdaniem duchy nie pojawiwją się ot tak, bez powodu...

tH.:

--- Cytuj ---jakieś nadprzyrodzone moce np. telekineza
--- Koniec cytatu ---

Nie wiem czemu nadal jest to brane "na górke", skoro poważne instytuty prowadzą nad tym badania. to chyba o czymś świadczy i w pewnym stopniu podbudowuje wiarygodność tego zjawiska. Przecież gdyby to było nie dorzeczne, wręcz absurdalne to na pewno ze środowiska uczonych nikt nie podjął by się konkretnych badań nad tym fenomenem

Turing, jak sam powiedziałeś jesteś ateistą a patrzysz na to z chrześcijańskiego punktu widzenia, jakoby te zjawiska musiały by być "dziełem bożym". Bez przesady, nie patrzcie na wszystko przez pryzmat boga i wiary bo to głupie. Swoje przeżyłem a wątpię, abym nagle popadł w urojenia.

--- Cytuj ---jak dla mnie to wogóle nieprawdopodobne, niemożliwe
--- Koniec cytatu ---

Niby czemu? Bo tego nie doświadczyłeś? A może zostałeś wychowany na całkiem innych zasadach i owe zasady blokują nowy tok myślenia, przez co wręcz nie chcesz w to uwierzyć bo to sprzeczne z ogólno przyjętym rozumowaniem.

Dodam jeszcze jako ciekawostkę, że niekiedy takie urojenia mają nawet setki osób podczas rzekomej obserwacji... zjawisk dziwnych. Oczywiście wszyscy albo są w zmowie, albo mieli zbiorowe urojenia. W ten sposób możemy negować wszystko nie podając żadnego uzasadnienia.

Btw owa piramida Japońcyzków była budowana w skali 1:109 za pomocą nowoczenisych dziwgów, technologii itd. Ponadto, zbudowali schodkową bo nie potrafili skopiować sposobu budowania Piramidy Cheopsa. To już o czymś świadczy, a na dzień dzisiejszy ta ich żałosna piramida powoli się rozsypuje - to też o czymś świadczy i na podstawie tego możesz sobie wywnioskować jak było 6000tys. lat temu? Wiesz ile to jest? Zdajesz sobie z tego sprawe? "Zbudowali" wspaniałą piramidę za pomocą prymitywnych technologii, która stoji po dzień dzisiejszy a my za pomocą nowoczesnej technologii nie umiemy nawet zrobić marnej kopii w sklai 1:109.

Wnioskuje, że egipt, ciekawostki Piramidy Cheopsa, jej wielkość, masywność i doskonałość są Tobie obce więc przemilcz kwestie budowy, bo nie jesteś pod tym wzgędem w ogóle przygotowany a ja nie zamieżam dyskutować z osobą, dla której własne przypuszczenia są bardziej wiarygodne niż nierzeczalne fakty.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej