Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Zjawiska Niewyjaśnione

<< < (11/13) > >>

Zombik625:

--- Cytuj ---Dobra, a więc tak jeżeli jesteś chrześcijaninem to popełniasz dość poważny grzech wierząc w magie bo dla ciebie jedyna siłą nad przyrodzoną ma być Bóg, nie cholera magia, czakra(Nie wiem jak to się pisze) duchy, nekromanci, chupacabra, czy inne gówna.
--- Koniec cytatu ---
Dlaczego uważasz że bóg jest przeciwny magii? Przecież sam ją nam dał. A jeżeli uważacie że magia nie istnieje podajcie adres, opłaćcie koszt podróży i zobaczcie magie w moim wykonaniu. 

MooN:
Zombik, załamuję ręce. Jestem Chrześcijaninem, owszem. Ale magia? Jeżeli chcesz wiedzieć, to magia praktykowana jest przez satanistów. W średniowieczu palono "wiedźmy", gdyż poprostu bano się ich, a dalej szatana. Czarownica bowiem była uznawana za służkę szatana. Rozmumiesz? Tak więc magia pochodzi nie od Boga (przy okazji, pisz z duzej litery Bóg, bos podobno Chrzescijanin) a od diabła. I to w sensie nadprzyrodzonych, demonicznych zdolności czy zabobonnych, satanistycznych rytuałów. Tak więc nie chcę nic Ci wmawiać, ale narażasz się na "wpływy" szatana. Czyli uważaj, bo to Ciebie może odiwedzić egzorcysta...

PS. Magia, w którą wierzysz przypomina nieco moc w SW. Inspiracja?

Zombik625:
Może to tak wygląda ale pomyślmy do kościoła chodzę, Eucharystie przyjmuję odprawiam wieczorny paciorek, więc uważam że magia to dar od Boga którego używają nawet księża. Jeżeli wygląda to inaczej, to nic na to nie poradzę i zakończę tę dyskusję bo do niczego nie prowadzi i tworzy fałszywy obraz ludzi.

MooN:
Ręce mi opadają. Człwieku! Wiara to nie odmawianie "pacieża", czy chodzenie do kościoła. Ksiądz wcale nie czaruje. Gdybyś tak powiedział przy jakimkolwiek kapłanie to chyba by Cię ekskomunikowano. Ale tak, zakończmy tą dyskusję.

Czaroxxx:
Co się porobiło z tą dzisiejszą młodzieżą. Jak ja miałem 5 lat wierzyłem w mikołaja i te sprawy. A tutaj wyskakuje taki młody mistrz i klepie o magii w kościele. Pewno Papież to 20 lvlowy kapłan który potrafi wskrzeszać... Proszę jak ma ktoś mówić takie rzeczy to niech przemyśli to 10 razy po skacze na jednej nodze przez minutę a potem dopiero piszę posta.

--- Cytat: MooN w 27 Styczeń 2009, 16:03:35 ---Ręce mi opadają. Człwieku! Wiara to nie odmawianie "pacieża", czy chodzenie do kościoła. Ksiądz wcale nie czaruje. Gdybyś tak powiedział przy jakimkolwiek kapłanie to chyba by Cię ekskomunikowano. Ale tak, zakończmy tą dyskusję.

--- Koniec cytatu ---

Z resztą zgadzam się z MooNem to, że się modlisz, chodzisz do kościoła nie wiem odmawiasz różaniec wcale nie świadczy o twojej wierze. Wiara idzie zupełnie innymi ścieżkami, jest w głębi człowieka, kościół może cie jedynie na kierować na wiarę...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej