Mój Boże ile razy odpowiadałem na takie pytania

.
Na początku pytanie do mnie: Czy jestem wierzący? Odpowiedź jest prosta, nie. Jestem ateistą
Może zaczniemy od tego, że jesteś
nie wierzący . Ateista to człowiek, który sam nie wierzy, i próbóje przekonać do swoich racji ludzi o bliskich poglądach.
Nie widziałem Boga, nie byłem świadkiem jego cudów itd.
I tak byś nie uwierzył od razu. Gdybyś widział że ktoś cudownie ozdrowiał - powiedziałbyś że to "mózg tak zrobił" albo byś wymyślił równie durną teorię

. Nie możesz być świadkiem cudów Boga i jego samego - nie wierząc w niego.
Wiara chrześcijańska od dziecka próbuje nam wcisnąć do łba, że ludzie muszą wierzyć, ze Bóg ich stworzył,
Kocham takie stwierdzenia xD. Jaki to katolicyzm zły bo narzuca nam swoją naukę! Gdybyś był członkiem innej wiary, powiedziałbyś to samo. A gdybyś w ogóle nie wierzył - powiedziałbyś że nauczono cię nie wierzyć. Nie ma tutaj akurat żadnych wielkich różnic w zdaniu przytoczonym wyżej.

Więc jak można być pewnym, że ten na górze jest tam?
To jest właśnie doświadczenie, którego na dzień dzisiejszy nie jesteś w stanie doznać więc pytania tego rodzaju są deczko dziwne:P. A no można, bo to daje wiara - przekonanie że ktoś jest tam na górze. I nie trzeba tu wielkich dowodów dla wierzących,, dla wierzących bowiem doskonałym dowodem są cuda. To są dowody, dla którego niewierzącego wydają się być absurdalne.
Jednym słowem kościół wyrządził tyle zła w historii, że nie da sił tego przebaczyć, co mają powiedzieć niewinni ludzie spaleni za to, że myśleli, oraz dzięki którym nauka mogła się posunąć do przodu? Kościół zabił parę milionów ludzi za to, że nie słuchali, a to tylko Chrześcijanie, nie mówiąc już o wyznawcach Islamu...
ÂŁoÂŁ owNeD. To już 500 razy czytam to samo xD. Tylko ta inkwizycja - zacznijmy od tego, że w Kościele były różnie pojmowane teorie dotyczące samego kościoła wśród ich członków - absurd prawda? W samej hiearhi kościenej zasiadali wysocy członkowie loży masońskiej, co doprowadzało do nie małego zamętu. Wiele mi tu osób zarzuci że ten arkhan to tylko słucha radia maryja. xaxaxaa , nie, ja oglądam takie mądre programy jak Discovery etc - Zakon Templariuszy to byli rodowici masoni którzy robili takie przekręty że mała bania, zfałszowanie ksiąg podatkowych, gromadzenie masy złota, i ogólna rozpusta. Jeżeli ktoś interesuję się Masonerią to prosze zobaczyć moment przyjęcia rycerza i masona w dzisiejszych czasach - podobne prawda?
Ja natomiast wierzę w siłę ludzi, wierzę, że stać nas na wiele jak tylko chcemy. Jeśli naprawdę chcemy coś zrobić/dostać to możemy to sobie wziąć.
To jest właśnie największy absurd i takie myślenie powoduje do kompletnego materializmu ludzkich sumień.
ÂŻycie bez Boga, to jest właśnie największa pustka człowieka, życie bez zasad, haaa welcome in home.
Co z tego że wiele sobie weźmiesz? Zabierzesz to do grobu? Twoja potęga materializmu upadnie wraz z tobą*
Właśnie tutaj rodzi się powód wojen, nienawiści oraz rozpusty, bo im więcej weźmiesz, tym więcej będziesz chciał. To jest jak narkotyk, który uzależnia.
* nie zrozum tego dosłownie.
Crisis, nie odbierz tego jako atak w twoją stronę, chce po prostu z bratem w człowieczeństwie porozmawiać

.
Pozdrawiam.
edit:
Rzymskokatoliccy biskupi dopuścili do oskarżenia smerfów o powiązania z masonerią. W kwietniu 2006, gazeta przeznaczona dla kadry watykańskiej, Avvenire opublikowała tekst, w którym stwierdzono, że symbolika filmu dla dzieci propaguje idee masońskie. Smerfy są niebieskie – dlatego już tym przypominają lożę masońską. Autor tekstu, prof. Antonio Soro, twierdzi, że Papa Smerf to nie kto inny, tylko uosobienie wielkiego mistrza loży masońskiej. Liczba smerfów – 99 (nie wliczając Smerfetki), to dokładna liczba stopni wtajemniczenia w jednym z rytów wolnomularskich (Memphis-Misraim). ÂŚmiertelnym wrogiem smerfów (czyli masonów) jest zły i głupi Gargamel. Jest on ubrany w czarny strój, mieszka w domu przypominającym kościół, wyglądem przypominający katolickiego księdza, który próbuje wykraść tajemnice skrzatów. Gazeta przypomniała jednocześnie, że w przeszłości próbowano już doszukiwać się podobieństw dziejów niebieskich krasnali z komunizmem i nazizmem. Poza tym, smerfy noszą czapki frygijskie.
abuhahahahahahhaahhaahhahahahahahahahahahahhahahhahahahahaahhahahaha