Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Komunizm

<< < (7/32) > >>

Respev:

--- Cytuj --- Dlaczego wielki niepodległościowiec był protestantem, a kiedy chciał się ożenić z katoliczką, zmienił sobie wiarę tylko po to?
--- Koniec cytatu ---
Przepraszam bardzo, a co ma do tego wiara? Każdy wierzy w to co chce.Pozatym te wiary nie różnią się aż tak bardzo.

--- Cytuj ---Co innego kochać zbrodniarza, a co innego kochać męża stanu...
--- Koniec cytatu ---
Oj, bardzo ciekawe. Zapewne zabicie górników w 81' w kopalni Wujek, to był przypadek? Może sami się zastrzelili?

--- Cytuj ---- Dlaczego tak mało mówi się o wyzysku murzynów w pięknym demokratycznym USA?
--- Koniec cytatu ---
A możesz podać jakiś przykład?

--- Cytuj ---Właśnie po roku 56 odbywała się w Polsce i innych państwach socjalistycznych destalinizacja
--- Koniec cytatu ---
No wiem, i co w związku z tym?

--- Cytuj ---- Dlaczego mówi się o 10 mln ofiar komunizmu, a nie mówi się o kilkuset milionach ofiar monarchii na przestrzeni dziejów?
--- Koniec cytatu ---
No właśnie, na przestrzeni dziejów, a nie 40 lat :]

Riddle.:
Rozumiem do czego zmierzasz z tym, że ja już pisałem o komuniźmie z człowiekiem prawym na czele - nie jest realny. Przykładem jest komunista Che Guevara który postępując według reguł marksistowskich dobrowadził to rozpadu gospodarki w państwie. Lenin i Stalin to przykłady ludzi którzy nie zasługują nawet na to by mieć swój grób. Co oni wyprawiali z czasów swojego panowania jest dla mnie niezrozumiałe. Dlatego komunizm jest zły - bo każdemu się kojarzy z tym pieprzonym Stalinem i Leninem. Za nasze poglądy w tym temacie Kozłow możesz obwiniać tylko tych dwóch ludzi którzy się za komunistów uważali. W dodatku osobiście twierdze też, że Polak nie może ani nie powinien przejawiać jakichkolwiek zamiłowań komunistycznych jak i faszystowskich. Przez faszystów i komuchów jesteśmy teraz takim państwem jakim jesteśmy. Faszyści zabijali nas jak kaczki a komuniści ograniczali przez pięćdziesiąt lat jakbyśmy byli ich własnością. Dlatego jestem przeciwny wszelkim formą komunizmu. Nawet jeśli miałoby być teraz lepiej w Polsce komunistycznej to i tak mówie stanowczo nie. Nie można przyjmować systemu państwa który tak skrzywdził Polske. Bycie Polakiem to znajomośc naszej histori i świadomość tego co przeszliśmy przez Panów Hitlera i Stalina. Teraz kumacie Panowie Komuchy?  

A co do tych wymienionych przez Ciebie przykładów. Czemu się o tym nie mówi? Bo to nie ten temat  
A tak serialnie:

Kazimierz Wielki pomógł Polsce jak chyba żaden z jej królów. Dlatego te zbrodnie są przez historyków omijane. Z tym, że powiedz mi też jaki król na świecie był prawy i dobry w 100%?

J. Piłsudzki był człowiekiem który wykonał zamach stanu w celu uratowania Polski. Gdy przybył do kraju i zastał Polske biedną z sejmem który ciągle się tylko kłóci musiał działać. Dzięki niemu Polska stanęła na nogi. Prowadził równiez działalność antyrosyjską która miała na celu doprowadzenie do niepodległości kraju.

USA leży w zupełnie innym kontynencie niz Polska. Nie dotyczy w ogóle naszego kraju. Amerykanie nic Polakom nie zrobili. ÂŻeby nie było niedomówień - mam żal do Amerykanów z tego powodu. A jeśli Ty się tak bardzo wszystkim przejmujesz to Greenpeace stoi otworem.

Bo komunizm był prowadzony przez złego człowieka który nie widział żadnej tragedi w ludzkiej śmierci.

Z wyrazami szacunku...

ojciec redaktor:

--- Cytuj ---- Dlaczego tak mało mówi się o wyzysku murzynów w pięknym demokratycznym USA?
--- Koniec cytatu ---

--- Cytuj ---USA leży w zupełnie innym kontynencie niz Polska. Nie dotyczy w ogóle naszego kraju
--- Koniec cytatu ---
No, ale wszyscy ślipią na amerykę jako na ostoję demokracji, wolności, równości, bla, bla ,bla, a skoro piszą o Ameryce w podręcznikach szkolnych (u mnie np. piszą) to niech piszą o wszystkim

--- Cytuj ---dobrowadził to rozpadu gospodarki w państwie
--- Koniec cytatu ---
A jak się to ma do komunizmu w Chinach?

--- Cytuj ---bo każdemu się kojarzy z tym pieprzonym Stalinem i Leninem
--- Koniec cytatu ---
No niestety :(

--- Cytuj ---Polak nie może ani nie powinien przejawiać jakichkolwiek zamiłowań komunistycznych jak i faszystowskich.
--- Koniec cytatu ---
To drugie - jak najbardziej

--- Cytuj ---Przez faszystów i komuchów jesteśmy teraz takim państwem jakim jesteśmy
--- Koniec cytatu ---
A jełopy w rządzie nie maja z tym nic wspólnego

--- Cytuj ---Matko, ale brednie. To ja w takim razie pokocham Hitlera
--- Koniec cytatu ---
No comments

P.s.

--- Cytuj ---- J. Piłsudski jest przedstawiany, jako dobry twórca legionów i wyzwoliciel polski, podczas, gdy na kilkanaście lat rządził państwem jak dyktator?
--- Koniec cytatu ---
uuu... z tym podpadasz kozłow...
Wg. Mnie rządy autorytarne to najlepsze rządy w historii Polski, stawiam je wyżej nawet nad komunizm (a ten ostatni nad demokrację itp.)

--- Cytuj ---Dlaczego sprzymierzył się z zaborcą?
--- Koniec cytatu ---
Bo wiedział, że Niemcy pokonają Rosję, a Francja pokona Niemcy. Więc, żeby zyskać trochę na wschodzie sprzymierzył się z państwami centralnymi, a potem dał im kopa gdy przegrywali :)

--- Cytuj ---Dlaczego wielki niepodległościowiec był protestantem, a kiedy chciał się ożenić z katoliczką, zmienił sobie wiarę tylko po to?
--- Koniec cytatu ---
Bo ją kochał

Drakus:
Nie chcę nikogo urazić, ale jestem raczej prawicowy. Nienawidze ustroju komunistycznego. Tak zwany komunizm na papierze po prostu nie istnieje i nie ma prawa bytu jak anarchia. Wierzenie w nią to tak jak wiara, że z nieba spadnie pół miliona euro. A najbardziej denerwują mnie ludzie noszący czerwone gwiazdy lub morde Che (zbrodniarza) na koszulkach. Straszne niedouczenie z ich strony...

ojciec redaktor:

--- Cytuj ---Tak zwany komunizm na papierze po prostu nie istnieje i nie ma prawa bytu jak anarchia
--- Koniec cytatu ---
A komunizm w Chinach - trzeciego mocarstwa na  świecie w którym panuje komunizm (wolnorynkowy, ale komunizm)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej