Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
OOBE - Out of Body experience
Thoro:
--- Cytuj ---chodziłeś po domu, i patrzałeś na swoje własne ciało po czym udałeś się na Hawaje?
--- Koniec cytatu ---
Nie
--- Cytuj ---Hmm, może jestem "inny" jednak kiedy śpię, to raczej nie umiem udać się na chiny czy na hawaje, poprostu spię kamiennym snem, od czasu do czasu przyśni mi się jakaś pierdółka
--- Koniec cytatu ---
Właśnie w tym rzecz, że podczas snu śnią się... sny. Niektóre zapamiętujemy a inne nie
Arti:
--- Cytuj ---
--- Cytuj ---Dięki projekcji astralnej masz nad tym kontrolę i to ty decydujesz co chcesz robić.
--- Koniec cytatu ---
Hmm, może jestem "inny" jednak kiedy śpię, to raczej nie umiem udać się na chiny czy na hawaje, poprostu spię kamiennym snem, od czasu do czasu przyśni mi się jakaś pierdółka, i z pewnością nie mówie sobię "chcę do ciała czy na hawaje". No chyba że to robi mój spaczony umysł a ja nic o tym nie wiem hehe biggrin.gif .
--- Koniec cytatu ---
Przeczytaj jeszcze raz mojego posta którego napisałem na Zangiew93. Wyraźnie piszę, że nieświadomie opuszczasz ciało. Nic z tego nie pamiętasz. Nie masz nad tym kontroli. Twoje ciało usypia, a umysł pokazuje ci obrazy(sny). Ale jeśli uda Ci się utrzymać świadomość długo i nie zasnąć to w końcu twoje ciało zaśnie, a ty będziesz poruszał się ciałem astralnym. Taki stan w którym twoje ciało śpi, a ty się poruszasz ciałem astralnym to OOBE, lub coś podobnego do śmierci klinicznej. Gdy będziesz miał śmierć kliniczną tzn. twoje serce przestanie pracować a umysł tak to wtedy wkraczasz do strefy astralnej. Możesz zobaczyć swe ciało i jak lekarze go reanimują wstrząsami elektrycznymi. Astral jest światem równoległym. Wszystko jest takie samo, tyle, że nikt Cię nie widzi gdy jesteś ciałem astralnym.
Umysł to potężna rzecz. Telekineza i projekcja astralna to nie 100% jego możliwości
--- Cytuj ---Osobiście zainteresowałem się OOBE jakieś pół roku temu. Cóż, na kilku próbach (i 2 udanych) się skończyło głównie przez stan wyjściowy. Czułem się jak po psychotropach.
--- Koniec cytatu ---
Poddałeś się i źle zrobiłeś. Trochę praktyki i byś mógł co noc iść gzie chcesz do czasu pobudki i byś był wyspany. I takie pytanie jaką metodą to robiłeś?
Sir_William:
Sumując wszelkie odpowiedzi i zagadnienia związane z Body Experience, doszedłem do wniosku, iż jest to pewnego rodzaju sen, który wybieramy. Chcemy to zobaczyć. Po niektórych metodach np. 4h snu, 1h "przytomności", piszą tam ludzie, że po wykonaniu tych czynności zasypiamy w niewygodnej pozycji wyobrażając sobie jak to patrzymy na siebie (najlepiej z góry). Po tym, kiedy będziemy już czuli, iż nasze ciało nie może wykonać ruchu wpadamy w trans, który umożliwi nam chodzenie po domu czy przemieszczanie się. Wydaje mi się, że ciągle są to obrazy, które chcemy zobaczyć i pamiętamy, bądź gdzieś już widzieliśmy i to na ich właśnie podstawie wysuwamy w podświadomości sytuacje, gdzie sami przemierzamy te krainy, tereny. Mnie jako katolika śmieszy stwierdzenie, że dusza opuszcza swoje ciało i robi to co chce.
Takie jest moje zdanie i nic tego nie zmieni.
PS
Sam chciałem się przekonać jak to jest, jednak bez opieki jakiegoś fachowca - nie zrobię takiego wyczynu.
Arti:
--- Cytuj --- Sam chciałem się przekonać jak to jest, jednak bez opieki jakiegoś fachowca - nie zrobię takiego wyczynu.
--- Koniec cytatu ---
Nie masz się czego obawiać. OOBE jest bezpieczne dla zdrowia tyle, że podczas projekcji musisz umieć się skupić. Musisz również umieć DOBRZE powrócić do ciała gdyż w przeciwnym wypadku trafisz do niesfojego ciała. Ale bez obaw jeżeli zna się technikę ,,palca,, nie ma się czego obawiać.Ale zanim dokonasz projekcji musisz umieć się zrelaksować, wyciszyć umysł i jakoś zwizualizować się np. za pomocą ,,liny,,
Na stronie www.obe.cba.pl masz wszystko o OOBE. Jak wyjśc, jak się zrelaksować, jak wyciszyć umysł, co to jest ta wizualizacja liny ( nie chodzi o wyobrażenie sobie, że się wieszasz :lol: ) no i co to jest ta technika palucha. Niektórzy błyskawicznie nauczą sie projekcji a niektórym może to zająć dłuższy okres czasu. Wszystko zależy od nadprzyrodzonych zdolności.
Thoro nadal się pytam Ciebie jakimi bądź jaką metodą wyszedłeś?
Thoro:
--- Cytuj --- Thoro nadal się pytam Ciebie jakimi bądź jaką metodą wyszedłeś?
--- Koniec cytatu ---
Próbowałem metody z liną, tunelem i ogólnie wszelakie wizualizacje.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej