Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
OOBE - Out of Body experience
Arti:
A jaką metodą się zrelaksowałeś, wyciszyłeś i weszedłeś w trans? Myślę, żę z twoich informacji będą mogły skorzystać osoby które chcą doznać OOBE. Z początku gdy się uda wyjść, to najlepiej daleko od ciała fizycznego nie odchodzić. Gdy już opanujemy poruszanie się w wymiarze astralnym, będziemy mogli pogadać z ISTOTAMI NIEFIZYCZNYMI i dowiedzieć się odpowiedzi na kilka pytań np. jaka jest instrukcja obsługi do dzieczyn lub jakie jest nasze inne zycie. W projekcji astralnej będzie można się porozumieć z zmarłymi osobami które kochaliśmy lub odwiedzić tych których kochamy, którzy żyją. Jednym słowem W PROJEKCJI ASTRALNEJ NIC NAS NIE OGRANICZA. WSZYSTKO MOżNA NAWET UDAć SIę DO 2050R.
Thoro:
--- Cytuj --- A jaką metodą się zrelaksowałeś, wyciszyłeś i weszedłeś w trans?
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem, nie czytałem zbyt wiele o OOBE, nie znam powszechnie używanych terminów. Było to dosyć dawno, poza tym sądzę że każdy umie w jakimś stopniu osiągnąć stan wyciszenia.
Sir_William:
--- Cytuj ---Gdy już opanujemy poruszanie się w wymiarze astralnym, będziemy mogli pogadać z ISTOTAMI NIEFIZYCZNYMI i dowiedzieć się odpowiedzi na kilka pytań np. jaka jest instrukcja obsługi do dzieczyn lub jakie jest nasze inne zycie. W projekcji astralnej będzie można się porozumieć z zmarłymi osobami które kochaliśmy lub odwiedzić tych których kochamy, którzy żyją. Jednym słowem W PROJEKCJI ASTRALNEJ NIC NAS NIE OGRANICZA. WSZYSTKO MOżNA NAWET UDAć SIę DO 2050R.
--- Koniec cytatu ---
Jak dla mnie (jak już wcześniej wspomniałem) to jest "ściema". Nie można porozumiewać się z duchami. Jestem z wyznania Katolikiem i wg. mojej wiary każda dusza idzie do nieba bądź piekła i nie ma możliwości zostania na ziemi, w domu. Z tymi podróżami to nie zmienię swojego zdania! Są to nasze wyobrażenie. Nasłuchamy się / naoglądamy, a następnie odtwarzamy to w naszej głowie myśląc, iż jest to rok 3000. lub wyżej. Cóż, co do Twojej wcześniejszej wypowiedzi, iż "W projekcji astralnej będzie można się porozumieć z zmarłymi osobami które kochaliśmy" i teraz naglę wszyscy się zbiorą do miejsca, w którym zażywasz Body Experience po to, by z Tobą porozmawiać? Eh...
Isentor:
--- Cytat: Sir_William ---Jak dla mnie (jak już wcześniej wspomniałem) to jest "ściema". Nie można porozumiewać się z duchami.
--- Koniec cytatu ---
Ale z bogiem można...to też ściema ?
--- Cytat: Sir_William ---Jestem z wyznania Katolikiem i wg. mojej wiary każda dusza idzie do nieba bądź piekła i nie ma możliwości zostania na ziemi, w domu.
--- Koniec cytatu ---
Wiar jest wiele każda mówi co innego, ktoś inny równie dobrze może powiedzieć, że wierzysz w brednie a jego religia jest jedyną i prawdziwą...
--- Cytat: Sir_William ---Z tymi podróżami to nie zmienię swojego zdania! Są to nasze wyobrażenie. Nasłuchamy się / naoglądamy, a następnie odtwarzamy to w naszej głowie myśląc, iż jest to rok 3000. lub wyżej.
--- Koniec cytatu ---
Podobnie dziele się z ludźmi, którzy twierdzą, że rozmawiają z bogiem lub objawia się im ktoś ze świętych etc. zwyczajne schizy.
--- Cytat: Sir_William --- Cóż, co do Twojej wcześniejszej wypowiedzi, iż "W projekcji astralnej będzie można się porozumieć z zmarłymi osobami które kochaliśmy" i teraz naglę wszyscy się zbiorą do miejsca, w którym zażywasz Body Experience po to, by z Tobą porozmawiać? Eh...
--- Koniec cytatu ---
Wcześniej wspomniałeś o duchach teraz mówisz o tym...tak więc każde medium, nekromanta, ..., oraz (ksiądz) egzorcysta jest po prostu osobą chorą psychicznie, schizofrenikiem, który sobie wszystko ubzdurał ?
--- Cytat: Arti ---W PROJEKCJI ASTRALNEJ NIC NAS NIE OGRANICZA. WSZYSTKO MOżNA NAWET UDAć SIę DO 2050R.
--- Koniec cytatu ---
Dość ciekawa koncepcja, udało ci się to kiedyś bo mnie nie za bardzo po prostu urwał mi się film. A później pamiętałem tylko momenty wyrwane z kontekstu całego udania się w przyszłość, jak by nie patrzeć był to zwyczajny sen ?
Co do samego OOBE kiedyś się w to bawiłem i nawet udawało mi się osiągnąć odpowiedni stan. Na początku to może wydawać się nieco absurdalne ale z czasem staje się dla nas czymś normalnym. W tym wszystkim jest tylko jeden haczyk nie wiemy czy nasza projekcja jest po prostu zwykłym snem z celowo wywołanym wątkiem poprzez wcześniejszą długą medytację, czy jest prawdziwa i naprawdę znajdujemy się poza ciałem.
Tak czy owak śnić bądź znajdować się gdzieś gdzie chcemy jest naprawdę ciekawym przeżyciem nawet jeśli jest to wytwór tylko naszej wyobraźni.
Arkhan:
Sir William - grzeszysz.
--- Cytuj ---Jestem z wyznania Katolikiem i wg. mojej wiary każda dusza idzie do nieba bądź piekła i nie ma możliwości zostania na ziemi, w domu.
--- Koniec cytatu ---
Zapomniałeś o czyśccu, gdzie ci którzy byli nawracającymi się grzesznikami odprawją tam pokutę właściwą jakiej zabrakło im na ziemi.
Wnioskując z wszystkich wypowiedzi, uważam że projekcja Astralna może być uważana przez niektórych za świat Duchowy, bo skoro można pogadać z duchami, to wynika samo z siebie. Jednak dla mnie jako katolika jest to troche irracjonalne, bo tak jak Sir William wspomniał - Dusze idą albo do nieba, albo do piekła, albo do czyścca więc niemożliwym jest, żebyśmy im towarzyszyli bądź rozmawiali w szczególności że my "żyjemy", aczkolwiek najtrafniejszym określeniem OOBE jest stan śmierci klinicznej - tunel a na końcu światło i "wspomnienia".
--- Cytuj ---Podobnie dziele się z ludźmi, którzy twierdzą, że rozmawiają z bogiem lub objawia się im ktoś ze świętych etc. zwyczajne schizy.
--- Koniec cytatu ---
n/c, pewnie też napiszesz, że s.Kowalska, czy Katarzyna Emmerich, czy Ojciec Pio, jarali ganje, i mieli filmy że z Bogiem rozmawiają?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej