Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

OOBE - Out of Body experience

(1/7) > >>

Arti:
Pewnie wielu z was ciekawi co to jest. A więc po krotce jest to wyjście ciała astralnego z ciała fizycznego. Czyli będziecie łazić po pokoju i widzieć wasze ciało na łóżku. W Astralu można spotkać również inne duchy. Jeśli umiecie się bardzo skupić i nie bójcie się np. demonów (co można spotkać w Astralu) to warto się tego nauczyć. Jak wiecie człowiek wykorzystuje 30 % mocy swojego umysłu. Pozostałe to Telekineza (Psychokineza) projekcja astralna itp. Ale nie odłączam się od tematu. Jeżeli chcieli byście sami np. wyjść z ciała i dzięki umysłowi polecieć na Hawaje to tu macie link. http://obe.cba.pl/index.html

Sam mam zamiar dziś zrobić metodę 4x1. Ciekawe czy wyjdę z ciała. Zapraszam do dyskusji na ten temat.

Ja mam fioła chyba. Wczoraj telekinezę robiłem ( rzucałem tyle oczek kostki ile chciałem ) , a dziś chce wyjść z siebie.... heheheh. W sumie to niezła zabawa jak możecie cały czas mieć 6 oczek w grach planszowych czy podglądać nocą sąsiadów latając po ich pokoju... :D

Wychodzenie z ciała jest potwierdzone naukowo. Mnóstwo osób to umie i to robią nawet tacy forumowicze czy zwykli ludzie.

Przed chwilką wyczytałem, że gdy się przeniknie do Astralu , to można teleportnąć się gdzie się chce. np. na księżyc. Czy to prawda? Trzeba spróbować... Ja tam trochę w to wierzę i trochę nie. Ale co szkodzi spróbować bo jeśli to prawda to o 1 w nocy myślisz o  klubie striptizerskim... :D

Arkhan:
Jest to z pewnością wielka tajemnica, dla ciekawskich, i tych którzy będą wychodzić z ciała po raz pierwszy. Czytałem na ten temat, z różnych źródeł, i niby to jest całkiem fajne, lecz...przytoczę tutaj kawałek twojej wypowiedzi :

--- Cytuj ---W Astralu można spotkać również inne duchy.
--- Koniec cytatu ---

Wszystko fajnie, tylko co się stanie jak taki "duch" wejdzie w nasze ciało, a my pozostaniemy w astralu, i ten duch, wogóle z naszego ciała nie wyjdzie? Bo nie wiesz, co się może stać.

--- Cytuj ---Jak wiecie człowiek wykorzystuje 30 % mocy swojego umysłu.
--- Koniec cytatu ---

Ja wiem że 10 %. 11 % używał Einstein. No chyba że na Discovery kłamią    .

--- Cytuj ---Wychodzenie z ciała jest potwierdzone naukowo. Mnóstwo osób to umie i to robią nawet tacy forumowicze czy zwykli ludzie.
--- Koniec cytatu ---

Popieram, kwestia siły "wewnętrznej" i siły woli    

--- Cytuj ---Przed chwilką wyczytałem, że gdy się przeniknie do Astralu , to można teleportnąć się gdzie się chce. np. na księżyc. Czy to prawda?
--- Koniec cytatu ---

No wiesz, po jakiejś 100 próbie może i tak:P.

Osobiście wolę nie praktykować takich metod. Jest to sprzeczne z moimi poglądami, i nawet dla ciekawości bądź poznania, wolę tego nie ruszać, jednak uszanowanie dla tych co próboją:P
Ej Arti, jak ci się uda, to napisz co widziałeś:P

Thoro:

--- Cytuj --- Wychodzenie z ciała jest potwierdzone naukowo.
--- Koniec cytatu ---

Chyba nieoficjalnie, bynajmniej przedstawiciele wielu dziedzin nauki mają podzielone zdanie na temat tzw. OOBE. Nie wykluczone, iż jest to odpowiedni stan umysłu powodujący osobiste projekcie "rzeczywistości" a nie jak wielu uważa - stan w którym opuszczamy ciało materialne.

--- Cytuj ---Wszystko fajnie, tylko co się stanie jak taki "duch" wejdzie w nasze ciało, a my pozostaniemy w astralu, i ten duch, wogóle z naszego ciała nie wyjdzie? Bo nie wiesz, co się może stać.
--- Koniec cytatu ---

Teoretycznie jest to nie możliwe.

Osobiście zainteresowałem się OOBE jakieś pół roku temu. Cóż, na kilku próbach (i 2 udanych) się skończyło głównie przez stan wyjściowy. Czułem się jak po psychotropach.

Zangiew93:

--- Cytuj ---Osobiście wolę nie praktykować takich metod. Jest to sprzeczne z moimi poglądami, i nawet dla ciekawości bądź poznania, wolę tego nie ruszać, jednak uszanowanie dla tych co próboją:P
--- Koniec cytatu ---

I Cię muszę zdziwić. Każdej nocy gdy usypiasz opuszczas ciało nieśfiadomie. Dięki projekcji astralnej masz nad tym kontrolę i to ty decydujesz co chcesz robić. Czy na księżyc, słońce, do chin , na chawaje. Gdziekolwiek. A gdy chcesz do ciała to poprostu myślisz ,, chcę do ciała,, i jesteś spowrotem.

--- Cytuj ---Wszystko fajnie, tylko co się stanie jak taki "duch" wejdzie w nasze ciało, a my pozostaniemy w astralu, i ten duch, wogóle z naszego ciała nie wyjdzie? Bo nie wiesz, co się może stać.
--- Koniec cytatu ---

To jest niemożliwe. PRzynajmniej nikomu się to jeszcze nie zdażyło.

--- Cytuj ---Ja wiem że 10 %. 11 % używał Einstein. No chyba że na Discovery kłamią
--- Koniec cytatu ---

Ja się załamie! Niektótzy mówią, że 10% inni że 30%. Ja z początku myślałem, że 10% a mi qmpel powiedział, że 30% bo małpy wykorzystują 20% swojego umysłu. No ale jaki mózg mają małpy, a jaki ludzie.

--- Cytuj ---Ej Arti, jak ci się uda, to napisz co widziałeś:P
--- Koniec cytatu ---

Dzisejsza próba mi cosik nie wyszła. Będę próbował każdą metodą z http://obe.cba.pl/techniki.html . Naprawdę warto tego doświadczyć. Jak piszą inni to jest zayebiste.

No nie! Napisałem tego posta na koncie kolegi. AAAA ale loool. nie mylić to Arti napisał....

Arkhan:

--- Cytuj ---Dięki projekcji astralnej masz nad tym kontrolę i to ty decydujesz co chcesz robić.
--- Koniec cytatu ---

Hmm, może jestem "inny" jednak kiedy śpię, to raczej nie umiem udać się na chiny czy na hawaje, poprostu spię kamiennym snem, od czasu do czasu przyśni mi się jakaś pierdółka, i z pewnością nie mówie sobię "chcę do ciała czy na hawaje". No chyba że to robi mój spaczony umysł a ja nic o tym nie wiem hehe  .

--- Cytuj ---się skończyło głównie przez stan wyjściowy. Czułem się jak po psychotropach.
--- Koniec cytatu ---

Niewiem, jak czuje się ktoś po psychotropach, jednak tak jak Arti mówił, chodziłeś po domu, i patrzałeś na swoje własne ciało po czym udałeś się na Hawaje?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej