Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Uriziel czy Szpon Beliara?

<< < (6/9) > >>

Zigur:
Dla mnie lepszy jest Szpon Beliara, ponieważ Urizielem może posługiwać się tylko Wojownik umiejący walczyć bronią dwuręczna, a Szponem Beliara może walczyć każdy ponieważ broń sama przystosowuje się do umiejętności właściciela (jeśli lepiej władamy bronią jednoręczną to miecz zmieni się w broń jednoręczną, a jeśli lepiej władamy dwuręczną to miecz będzie bronią dwuręczną) Nawet mag po modlitwie przy kapliczce Beliara może korzystać z tej śmiercionośnej broni pod postacią runy.

Feomathar:

--- Cytat: Syriusz23 ---Szpon Beliara:
- Boża broń
- da się ulepszyć
- zadaje dmg od błyskawic
- dostosowuje się do bohatera
- NIE jest najlepszy w Gothic 2

Urizel
- Orkowa broń
- wykuta z magicznej rudy
- zadaję dmg od ognia
- ma doskonały wygląd
- JEST najlepszy Gothic 1

No cóż... gdyby te oba miecze przenieść do Gothic 3, a Uriziela zrobić 1ręcznym, pokusiłbym się o walkę dwoma mieczami, i żaden z nich by mi nie przeszkadzał, że nie byłby gorszy i nieciekawy :)
--- Koniec cytatu ---
Syriusz23, zgadzam się. Uważam, że i Uriziel, i Szpon Beliara są świetne, a sam myślałem o tym żeby walczyć tymi dwoma mieczami. A więc ja cię popieram z dwoma mieczami.

PS.Przepraszam, że napisałem w złym miejscu, ale jestem z natury bardzo roztrzęsiony.

ÂŁowca dusz:
Ja jestem za Szponem Beliara bo w końcu wykuł ją sam bóg śmierci i zniszczenia. Może i nie jest najlepsza w GIINK ale dostosowywuje się do postaci a Uriziel nie. Poza tym moim zdaniem ma zarąbisty wygląd.

Randall:
Moim zdaniem URIZIELL bo ma lepsze obrażenia i razi ogniem zabija od razu bez wbijania miecza w klatkę piersiową za to Szpon Beliara jest w ręcz  potężny ale nie tak jak URIZIELL błyskaeica Szponu Beliara nie wiadomo kiedy się pojawi a ogień URIZIELA ZAWSZE  

sluga bogow:
Mi było ciężko wybrać. URIZIEL podpala przeciwników, ładnie wygląda. Chociaż Szpon Beliara razi przeciwników błyskawicą, ładnie wygląda i dostosowuje się do naszych umiejętności. Kruk pragnął bardzo zdobyć ten miecz. Szpon wydaje mi się lepszy i wybrałbym go.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej