Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Uriziel czy Szpon Beliara?

<< < (5/9) > >>

Canis:
Jak wszyscy dobrze wiecie... Szpon beliara występuje tylko w Gothicu II Noc kruka. Miecz jakim jest uriziel występuje w obu częściach gry. w I jak i w II. W drugiej części gry jest on nazwany... Durze magiczne ostrze na smok i jeżeli dobrze pamietam. wykuć go można jedynie gdy się podąża drogą Najemnika, drogą łowcy smoków. niemniej jednak to urizjel pod inną nazwą, no i bez kryształu naładowanego rudą. ja uważam że to Duże magiczne ostrze na smoki jest leprze niż szpon beliara. jedynym atutem według mnie szponu beliara jest to, że może być jednoręczny jak i dwu. no i to ze sam beliar go wykuł. według mnie, a przynjamniej z tego co ja pamiętam w moim przypadku duże magiczne ostrze na smoki było leprze od szponu. więc takie ejst moje zdanie...

Gal Anonim:
Duże magiczne ostrze na smoki ma po prostu taki sam wygląd jak URIZIEL i jest to najlepsza broń w G2.
A jeszcze co do Szponu. Ma też tą zaletę że nie trzeba mieć dużo siły żeby z niego korzystać, ja na przykład byłem dość słabym paladynem, ale ze szponem wygrywałem walkę z maksymalnie trzema orkami naraz (z każdą inną bronią jeden ork mnie kładł bez problemu).

kakarott:
oczywiście że Uriziel bo to śwoięta broń Innosa prawdziwego władcy pozatym zadaje wspaniałe obrażenia a ten efekt ognia bardzo przypadł mi do gustu druga żecz to to że można z niego zrobic wykochajist... rune oczywiście fala śmierci  najlepsza runa z jaką sie do tej pory spotkałem  

Chwałą Innosowi

z poważaniem kakarott

mag kręgu płomyczka:
Ja wole osobiście Uriziel, ponieważ jeston idealną bronią dla maga, można z klejnotu, który jest w mieczu zrobić potężną runę i ma przytuliaszczy wygląd.

Paddy:
Ja bym wybrał Uriziel, ponieważ:

ładnie wygląda,
nie trzeba dobijać,
ma obrażenia od ognia,
nie marnujesz na niego punktów życia i nie musisz chodzić do kapliczki żeby go ulepszyć,
z runą zadaje 110 obrażeń + obrażenia od ognia więc to daje dosyć sporo

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej