Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Uriziel czy Szpon Beliara?

<< < (4/9) > >>

Enzo:
Oby dwie są niezłe, ale osobiscie wybrał bym Uriziela. Pzrechodząc Gothic I bardzo mi się spodobał i grając w Gothic II chciałem go znaleźć, ale oczywiście w II nie ma go.

Valar:
Syriusz23 - od kiedy to Urizel jest "orkową bronią" - Z tego co pamiętam to jest to miecz pewnego rycerza który został zabity na "wojnie z orkami"... No ale żeby nie było OT to:

Wybieram Szpon... Bo:
- Miecz wykuty przez Beliara (Spójż na moje dane znajdujące się po lewej)
- Pioruny (Da się wyćwiczyć aby szpon za każdym razem zadawał obrażenia od pioruna więć często orkowie nawet nie zdążą podbiec jak już gryzą zeimię... Tak jak wspomniałem da się to wyćwiczyć [tzreba zrobić kombinacje ciosów [nie koniecznie cios mówsi trafic we wroga] jakoś prawo, przód, lewo... no nie wiem nie pamiętam dokładnie bo już dawno nie grałem w NK ale radze popróbować bo wtedy szpon staje się naprawdę potężną bronią   ])
- Fany wygląd choć może troche zbyt bajkowy (anime)
No to mniej więcej tyle - oczywiście znalazło by się jeszcze kilka powodów ale nie chce mi się już ich wymieniać a pozatym podałem już najważniejsze... Czemu nie Urizel? Hmm... Chyba nie potrafie odpowiedzieć na to pytanie albo daltego że Urizela mnieliśmy strasznie krótko - wporównaniu ze Szponem... A Szpon dostosowuje się dodatkowo do nas... Co pozwala bardziej zżyć się z tą bronią...

XAR_DAS:
Uriziel czy szpon  Beliara ?  No ,  raczer szpon Beliara  bo  po pierwsze  : Wychodzi z niego więcej run kiedy jest śię magiem  , a  po drugie   o ile się nie mylę to da się go ulepszać .    Tylko  że  takie miecze  jak  szpon beliara  czy  w G3 Miecz Demona  które  cały  czas  się  czymś  świecą  to  mi śię  gra   tnie  bo nie mam  najlepszej  karty graficznej .  A Uriziel  daje ogień  tylko przy  ataku!

Farvan:
Szpon czy Urizel dobre pytanie. Urizel jest prawie tak samo dobry jak szpon ale ni mamy wolnego wyboru co do klasy jednoręcznej czy dwuręcznej. Szpon można ulepszać a drugiego nie. Co jeszcze Szpon Beliara moim zdaniem super wygląd a Urizel też jest niczgo sobie w wyglądzie. Tak że wole ataki z góry jakie zadaje wytwór Beliara. A co naważniejsze można już go mieć w 2 rodziale a w GI dopiero w 5 . Więc szpon Beliara jest lepszy przynajmniej ja tak uważam. A i mogą sie nim cieszyć magowie w przeciwieństwie do Uriziela ( sorry za błedy )

Bela:
Ja wybieram szpon Beliara - podoba mi się jego wygląd, kształt ostrza, klinga, ta czacha na nim i obłoczki ciemnego dymu wokół tego miecza - aż kipi czarną magią. Jest chyba potężniejszy od Uriziela - potrafi ściągać pioruny na przeciwnika, a gdy to wyćwiczymy to prawie za każdym razem orka trafi pierun :P Szpon w przeciwieństwie do Uriziela sam się przystosowuje do naszych umiejętności,i to od nich zależy czy miecz będzie jedno czy dwuręczny - całkiem to fajne. Poza tym Uriziela nie wykuł żaden bóg tylko jakiś tam kowal, który napewno w mocy Beliarowi nie dorównuje - Szpon rulez jak go dorwę to już gram nim do końca, rzadko kiedy przerzucę się na topór berserkera.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej