Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Pedro

<< < (2/6) > >>

_Snopek_:
Też mnie zawsze zastanawiały te słowa wypowiedziane przez Pyrokara. Moje zdanie jest dość proste.
W chwili gry Pedro jest Nowicjuszem który dobrze rokuje na przyszłość, jest ulubieńcem arcymagów dlatego ci widzą w nim w przyszłości ich godnego następce. Dostał odpowiedzialne zadanie od Magów aby mógł się wykazać i pewnie jego historia potoczyła by się inaczej gdyby Beliar nie potrzebował kogoś kto musi wykraść Oko Innosa. Nowicjusz znajdujący się poza klasztorem był do tego celu idealny dlatego właśnie Pedro został opętany i wykorzystany przez Beliara.
Te wydarzenia skreśliły jego karierę szkoda tylko że nie spotykamy go w G3 gdzie np mógłby odbywać pokutę w klasztorze.

Niro:
Przecież to napewno nie gafa... Ja uważam, że tekst ten został umieszczony, ze względu na to iż Arcymag Ognia to naprawdę zaszczytny tytuł. I tylko tyle. Poza tym niektórzy zapominają, że Gothic to świat wirtualny. Jakieś teorie dotyczące rodzinnych powiązań między Pedrem i Pyrokarem są śmieszne.

Ret Sam:
Kolejny ciekawy temat Arkhan :P. Co ty jeszcze wymyślisz...
Powracając do tematu... Myślę, iż gdy wyruszyliśmy do Górniczej Doliny, naszego drogiego Pedra opętali poszukiwacze. W końcu był za murami klasztoru, więc był to łatwy punkt do zdobycia. Coś tam mu powiedzieli aby został magiem ognia itp. On zaś ze wszystkich sił prosił Pyrokara, żeby mógł dostąpić tego zaszczytu jakim jest "Próba Ognia". Słudzy Beliara pomogli mu ją przejść. Później udawał naprawdę pokornego, i gdy Pyrokar to dostrzegł, chciał aby Pedro był arcymagiem. Gdy miał dostąpić tego zaszczytu, wdarł się do najświętszych komnat, i ukradł Oko Innosa. Gdy uciekał, powalił wszystkich nowicjuszy, i skoczył do wody. Popłynął do "Kamiennego Kręgu" gdzie poszukiwacze odprawili rytuał. Ale to tylko moje skromne zdanie.
Pedro musiał zrobić coś naprawdę ważnego aby mieć szanse dostąpić tego zaszczytu...

Pzdr.

Enzo:
Rzeczywiście ciekawy temat. Też się nad tym zastanawiałem. Poźniej gdy jeszcze raz przechodziłem Gothica to zostałem Magiem Ognia i bardzo się zdziwiłem, po tym jak Pyrokar powiedział cytuję
--- Cytuj ---(... Innos wskazał trzech nowicjuszy, którzy wraz z tobą będą przechodzić Próbę Ognia, a są nimi Igaraz, Ulf i Agon...)
--- Koniec cytatu ---
I zdziwiłem się po tych słowach Pyrokara ponieważ w tych imionach nie było Pedra.

milten ak:
Witam !!!
Czytając te ciekawe pomysły na ten temat doszedłem do wniosku :
W pożniejszym dialogu z pyrokarem on informuje nas iż " Był za długo poddawany złej mocy wroga " i może to miała być dla niego próba jeśli wytrzyma to mógłby zostać arcymagiem . Pamiętam jak się go pytałem o zasady i on mówił że jest w klasztorze już 13 lat . Przez ten cały czas był odzwiernym i to było jego najwieksze zadanie .

pozdro milten ak

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej