Autor Wątek: Porady  (Przeczytany 58023 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lukasz321

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Porady
« Odpowiedź #20 dnia: 28 Styczeń 2007, 09:14:56 »
Mam małe pytanie z którym poziomem iść do GD ? Mam 7 i orkową zgubę czy to wystarczy ?

Offline Arthas

• Magnat
  • Reputacja: 2
Porady
« Odpowiedź #21 dnia: 28 Styczeń 2007, 10:24:42 »
Hmm.... postać na siódmym poziomie nie jest postacią silną, która da sobie radę z większością potworów. Zapewne trochę się potrudzisz, jednak mając Orkową Zgubę, nie powinno być aż tak źle. Ponadto grasz w zwykłego Gothica II, bez dodatku, więc będzie ci nieco łatwiej. Tak czy inaczej, na twoim miejscu, podszkoliłbym jeszcze trochę twoją postać.

Forum Tawerny Gothic

Porady
« Odpowiedź #21 dnia: 28 Styczeń 2007, 10:24:42 »

Offline Anmarius

• Magnat
  • Reputacja: 2
  • Kanter Strajk
Porady
« Odpowiedź #22 dnia: 26 Marzec 2007, 22:56:27 »
A po co? Ja poszedłem do GD mając 8 poziom i jakoś przeżyłem   Bez obrazy Arthas, ale wystarczy, jak nie chcesz ich załatwiać to starczy kupić parę mikstur szybkości, a jak chcesz zabijać, to atakujesz orka, idziesz na taran, on nic nie robi, a ty napierdzielasz z kuszy albo łuku   Z wyrazami szacunku...

Offline Qulek

• Kret
  • *
Porady
« Odpowiedź #23 dnia: 02 Kwiecień 2007, 13:08:44 »
Cytat: IsentoR
Jeśli masz z czymś problem, chciałbyś o coś zapytać, to jest to do tego odpowiedni temat. Możesz poradzić lub spytać się o wszystko co zwiazane z Gothic II. Nie należy dyskutować na temat zadawanych pytań bądź odpowiedzi, po prostu je zadajemy i odpowiadamy.

eeee.... wiecie moze gdzie ukryl sie pedrono bo ja miakem pojsc po oko innosa i ... pyrokar kazal mi odszukac pedro(on ukradl oko innosa) co ja mam zrobic gdzie szukac pedro?!
POMOCY PLX

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

Porady
« Odpowiedź #24 dnia: 02 Kwiecień 2007, 16:27:17 »
Cytat: Qulek
eeee.... wiecie moze gdzie ukryl sie pedrono bo ja miakem pojsc po oko innosa i ... pyrokar kazal mi odszukac pedro(on ukradl oko innosa) co ja mam zrobic gdzie szukac pedro?!
POMOCY PLX
Pedra już nie znajdziesz ale oko innosa tak, znajduje się ono dosłownie na słonecznym kręgu (coś ala stonehenge). Wystarczy, że wskoczysz do rzeki płynącą obok klasztoru i trochę sobie popłyniesz z jej nurtem następnie wystarczy pytać się napotkanych osób o uciekającego nowicjusza lub iść tam gdzie leżą ich ciała. Poza tym w galerii na mapce jest chyba zaznaczony słoneczny krąg.

P.S.
Zbyt gorliwie się nie pytaj bo czasem rozmówcy może się to nie spodobać.

Offline Icer

• Kret
  • *
Porady
« Odpowiedź #25 dnia: 05 Kwiecień 2007, 19:41:14 »
Mam pytanko.

Czy ktoś wie gdzie w GD znaleść dużo potworów?
Jeśli tak to prosze o podanie linku z zaznaczonymi miejscami.
Gdy poszedłem do kopalni (nie pamiętam imienia tego paladyna) pod miejscem gdzie jest UR-Shak,buło tam pełno orków .Czy to błąd?

Z góry dzięki za pomoc.
Pozdr.Zygi
« Ostatnia zmiana: 05 Kwiecień 2007, 19:43:07 wysłana przez zygi »

Offline Jusit

• Kret
  • *
Porady
« Odpowiedź #26 dnia: 06 Kwiecień 2007, 09:13:11 »
Ja bym prosił o wypisanie najlepszych i najprzydatniejszych czarów dla maga od 2kręgu do 6 .
I czy jak zrobię runę przyzwania demona , to jak przyzwę dwa to też będą sie atakowały jak kamienne golemy?

Offline Celeb

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: -2
Porady
« Odpowiedź #27 dnia: 06 Kwiecień 2007, 10:02:52 »
zygi-Najlepiej pierw wytnij orki przy taranie.Potem możesz iść do kopalni z pełzaczami [jedna z tych na południu]
Jusit-
2 KRÂĄG:Kula Ognia
3 KRÂĄG:Piorun Kulisty +Strach[strach znajdziesz niedaleko kanionu ,gdzie jest Hosh-Pack ,w takiej jaskini ,gdzie są wilki]
4 KRÂĄG:Duża Kula Ognia
5 KRÂĄG:Lodowa fala albo Duża burza ognista
6 KRÂĄG:Deszcz ognia albo ÂŚmiertelna fala+ÂŚwięty pocisk

Mam nadzieję ,że pomogłem  

Offline Celeb

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: -2
Porady
« Odpowiedź #28 dnia: 06 Kwiecień 2007, 21:52:55 »
Eliksir Ducha-stara wieża Xardasa
Mikstura Zręczności-gdzieś niedaleko Marcosa [ten ze skrzyniami rudy].Są tam smocze zębacze ,tam gdzie ten eliksir
Eliksir Życia-gdzieś w tej twierdzy przy kamiennym smoku
Łuk Dębowy[65 ob.]-u wejścia do lodowej krainy
Pierścień Zręczności[+10]-blisko starej wieży Xardasa.Będzie trup ,przy rzeczce ,przy drzewie
Poexpować najlepiej jest w lodowej krainie.Tam na pewno nie mogłeś wszystkiego wyciąć xD.....

P.S.:Nie "Celebie" ,ale "Celeb".Czyli "Celeb ,dawno wyciołem w piach orków i pełzacze .
« Ostatnia zmiana: 06 Kwiecień 2007, 21:54:11 wysłana przez Celeb »

Offline Burzum

• Kret
  • *
Porady
« Odpowiedź #29 dnia: 08 Kwiecień 2007, 12:58:55 »
Jakby ktos mial problem z kasa jest bardzo latwy sposob jej zdobycia wystarczy pobic kartografa z dzielnicy portowej a nastepnie zabrac mu mapy, nastepnie sprzedajemy mu te mapy i tak mozna robic przez bardzo dlugi czas...

Offline Jusit

• Kret
  • *
Porady
« Odpowiedź #30 dnia: 08 Kwiecień 2007, 15:25:41 »
Mógłby ktoś napisać jak się wykonuje poszczególne kombosy (przy paladynie/łowcy smoków) czyli np. w+a+d...=

Offline Arkhan

• Magnat
  • Reputacja: 25
  • ...
Porady
« Odpowiedź #31 dnia: 08 Kwiecień 2007, 15:54:42 »
Mógłby ktoś napisać jak się wykonuje poszczególne kombosy (przy paladynie/łowcy smoków) czyli np. w+a+d...=

Lewy Ctrl + strzałka do przodu + strzałka w lewo + strzałka do przodu + strzałka do przodu + do przodu etc.
Musisz jedynie wyczuć odpowiedni moment.
Działa najlepiej jak masz 60 %.
30% tak nie za ładnie.
Ogółem rzecz biorąc sztuka to banał. Poćwicz.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

Porady
« Odpowiedź #32 dnia: 08 Kwiecień 2007, 18:58:25 »
Atak kombosami to oczywiscie klikanie "w" lub strzałką do przodu, tak jak napisał Arkhan, lepsze kombosy wykonuje sie gdy ma się poziom wojownika bądź mistrza. Wydaje mi sie że używanie strzałek w bok nie ma nic do rzeczy. I oczywiście  (jak napisał Arkhan) " musisz wczuc się w odpowiedni moment", bo czasami bezi sie zacina i można nieźle oberwac.

Pozdro

Offline Lanca

• Kret
  • *
Porady
« Odpowiedź #33 dnia: 17 Kwiecień 2007, 16:27:30 »
Chciałem się spytać gdzie jest chociaż trochę kosztowności(nie licząc wież domów w mieście tylko jaskinie itp.oprócz jaskini ze skarbami gildii złodziejów na morzu.

Offline Boba Fett

• Magnat
  • Reputacja: 13
  • Wolność jest nieśmiertelna
Porady
« Odpowiedź #34 dnia: 17 Kwiecień 2007, 17:14:34 »
Hmm, jest wiele takich jaskiń, jednakże warto zajrzeć do groty obok Słonecznego Kręgu. Zanjduje się tam dosyć potężny miecz (Smocza Zguba), którego pilnuje dwójka nieumarłych Paladynów. Powiem Ci, że jeżeli grasz na Magu (w ,,Noc Kruka" nawet =P), to jeśli się postarasz, to w pierwszym rozdziale uda Ci się ich pokonać.
Mapka: http://img462.imageshack.us/img462/1636/mapajaskiniexz9.jpg

Offline Enzo

• Magnat
  • Reputacja: 4
Porady
« Odpowiedź #35 dnia: 25 Kwiecień 2007, 09:34:14 »
Nie wiem jak ważne dla Ciebie jest zdobycie Oka Innosa, ale możesz go znaleźć w kamiennym kręgu na północy. Wiesz przynajmniej gdzie go szukać? No dobra jak nie wiesz to cytuję
Zagłądanie do galerii nie boli
Jeżeli nie chcę Ci się go szukać i chcesz sobie popsuć zabawę to proszę oto kod
insert itmi_InnosEye_MIS.

P.S Skorzystanie z tego kodu może całkowicie zepsuć zabawę!!!

Offline Merllok

• Kret
  • *
Porady
« Odpowiedź #36 dnia: 02 Maj 2007, 23:24:10 »
Gdzie jeszcze mogę kupić stal? (kupiłem już u czeladnika kowala i u kupca).  Jak dodać składniki (np. bryłę rudy), żeby zrobić lepszy miecz?

Offline Sir_William

• Magnat
  • Reputacja: 3
  • I tak w koło, Macieju...
Porady
« Odpowiedź #37 dnia: 17 Maj 2007, 11:14:42 »
Aby przeobrazić surową stal w oręż trzeba nauczyć się odpowiedniej sztuki. Są bronie, gdzie modyfikuje je się poprzez smoczą krew, smocze łuski czy wymienioną przez Ciebie Bryłkę Rudy. Kowal Bennet, moze nauczyć Cię tej techniki (produkcja broni z rudy), ale pod warunkiem, że będziesz najemnikiem. Kiedy już nauczysz się wybranych umiejętności kowalskich, po prostu podejdź do kowadła, a za chwilę pojawi Ci się lista rodzaju broni, jakie możesz wykóć (zwykłe lub magiczne) Wybierasz odpowiadającą Ci opcję i kujesz. Z tego co dobrze pamietam kowal w Górniczej Dolinie imieniem Jan także może podszkolić Ciebie w sztuce kowalstwa. Stal można kupić od jakichkolwiek handlarzy, którzy mają powiązania kupieckie z przedmiotami militarnymi. Również kowale odstąpią kilka prętów za sakiewke ze złotem.
« Ostatnia zmiana: 17 Maj 2007, 11:16:54 wysłana przez Sir_William »

Offline bum

• Kret
  • *
Porady
« Odpowiedź #38 dnia: 17 Maj 2007, 17:22:09 »
Mam pytanie
W misji którą dostałem od cassi
trzeba znależć krwawe kielichy
GDZIE ONE SÂĄ!!!!!!!!!!!!
Bo nie mogę znaleźć wszystkich

Jeszcze jedno ZA co się dostaje ostrzerzenia?

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

Porady
« Odpowiedź #39 dnia: 17 Maj 2007, 18:06:04 »
"1. Pierwszy kielich znajduje się w kufrze lichwiarza Lehar w jego chacie.

2.Drugi kielich znajduje się w kufrze Gerbranta, jego dom znajduje się w górnym mieście, jest to pierwszy dom po prawej od wejścia do górnego miasta.

3. Trzeci kielich znajduje się w domu Valentina jego dom to drugi dom po prawej, zaraz za domem Gerbranta. Musimy zdobyć klucz od Valentina, są na to dwa sposoby:

1) ukraść mu klucz kradzieżą kieszonkową

2) pobić go jak będzie wychodził z knajpy, Coragona

Następnie musimy otworzyć tajną skrytkę - przekręcamy lampę znajdującą się na piętrze. W tej skrytce jest skrzynia, a w niej kielich.

4. Czwarty kielich jest w ratuszu Khorinis na piętrze w pokoju obok Corneliusa.

5. Piąty kielich jest w kufrze sędziego. Wydobywamy klucz od sędziego podobnie jak od Valentina tylko, że tu musimy mu go ukraść, nie możemy go pobić, otwieramy skrytkę tarczą na piętrze schodzimy na parter otwieramy kufer i mamy kolejny kielich

6. Ostatni kielich znajduje się w chacie obok pracowni alchemika, Salandrina. Kielich jest w kufrze, do którego klucz znajduje się na kominku.

W ten sposób zdobywamy wszystkie sześć kielichów, z którymi udajemy się do Cassi i odbieramy nagrodę."

W cudzysłowiu bo są to informacje skopiowane z tej stronki:
http://gothic.gram.pl/infopage.php?id=101

Mogłeś najpierw poszperać po Tawernie a puźniej się pytać.

(A ostrzeżenia dostaje sie za łamannie regulaminu)
« Ostatnia zmiana: 17 Maj 2007, 18:08:19 wysłana przez Elrond »

Forum Tawerny Gothic

Porady
« Odpowiedź #39 dnia: 17 Maj 2007, 18:06:04 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18