Autor Wątek: Porady  (Przeczytany 58052 razy)

Description:

Offline Halina Kiepska

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 0
Porady
« Odpowiedź #40 dnia: 17 Maj 2007, 18:07:23 »
25. Znalezienie Krwawych Kielichów
Zleca: Cassia

Drugim i zarazem ostatnim zadaniem w tej gildii jest zdobycie sześciu kielichów, które niegdyś należały do Rhobara II-go. Oto opis, gdzie można znaleźć każdy z nich:
a) Pierwszy kielich znajduje się na pierwszym piętrze w domu Gertranda – Górne Miasto
b) Drugi znajduje się w ratuszu, w pokoju Lariusa – Górne Miasto
c) Kolejny znajduje się w domu kupca Salandrila. Klucz do kufra znajduje się na kominku w budynku, gdzie handlarz prowadzi interesy – Górne Miasto
d) Czwarty kielich znajduje się w domu sędziego. By go zdobyć, musisz najpierw ukraść klucz sędziemu, a potem za pomocą tarczy na piętrze otworzyć przejście do tajemnego pokoju. Tam znajduje się obiekt naszych poszukiwań – Górne Miasto
e) Piąty kielich znajduje się w posiadaniu Valentina. Najpierw musisz mu ukraść klucz (patrz: zad. 20), a potem udać się do jego domu. Aby otworzyć tajemny pokoik, gdzie znajduje się kielich, musisz pociągnąć za lampę, która znajduje się na piętrze – Górne Miasto
f) Szósty i zarazem ostatni kielich leży sobie w kufrze lichwiarza Lehmara.

Czasami warto poszukać czegoś na stronie głównej, albo wśród starszych tematów na forum. Mi zajęło to zaledwie 5 minut, więc i Ty mogłeś się trochę pomęczyć.

Jeszcze jedno ZA co się dostaje ostrzerzenia?

To już zależy od tego, o jakie ostrzeżenia Ci chodzi. Jeśli o te forumowe, to dostaje się je zazwyczaj za niewinność. Moderator to wredne stworzenie, uwierz mi na słowo, jak już się kogoś przyczepi, to nie ma zmiłuj.  

Offline czopu666

• Kret
  • *
Porady
« Odpowiedź #41 dnia: 04 Lipiec 2007, 17:10:43 »
obok wieży xardasa jest lester pogadaj z nim on ci da list i klucz do kufra xardasa przeczytaj go jest tam napisane ze za farma sekoba (właściwie w jego chacie) znajduje się święta księga dwór irdorath jest ona w jednym z kufrów ale uwazaj bo w jego chacie jest tez kilku poszukiwaczy wez ta ksiege i zanies ja pyrokarowi i on sie wtedy zgodzi  mam nadzieje ze pomogłem

Forum Tawerny Gothic

Porady
« Odpowiedź #41 dnia: 04 Lipiec 2007, 17:10:43 »

Offline mogiel

• Kret
  • *
Porady
« Odpowiedź #42 dnia: 06 Sierpień 2007, 22:14:23 »
jak pokonać czarnego trolla w pierwszym roździale?
należy udać się do trolla i bić go normalnie mieczem,lub pięściami,i gdy troll zacznie atak to należy przejść mu pod ramieniem.

Jak zdobyć łatwo szczaw królewski?
jeden okaz jest w grocie czarnego trolla.
drugi jest koło pnia na drodze na farme Akila.(szczaw jest po prawej stronie za pniem)

jak zdobyć skórę cieniostwora(by sprzedać ja albo łuczażowi albo komuś innemu, ale łuczaż daje dobrą cene) w pierwszym roździale?

należy udać się z bartokiem na polowanie i on sobie poradzi.(bartok jest na placu wisielców)

jak zdobyć broń orka?

należy iść z bartokiem dalej (gdy pokonaliście cieniostwora) i ork zacznie was atakować.
trzeba się na niego rzucić,i bartok będzie strzelał z łuku.
gdy bartok wyjmie broń należy biegać tak,by ork biegał za tobą.
gdy odwróci się do bartoka,należy bić go od tylu i tak wkońcu zginie i bierzesz broń.

jak zdobyć pareset sz ?
gdy zostanie się strażnikiem,nowicjuszem lub najemnikiem,należy wyzwać alrika w dzielnicy portowej na parę pojedynków.
..
..
kożystne jest przyłączenie się do gildii złodzieji i nauczyć się skradania,kradzierzy kieszonkowej i otwierania
zamków.

najleprzy jest czeladnik harad lub constantino.
..
..
bugi:
1 gdy atakuje cię jakieś slabe zwierze,pij wtedy mikstury na stale zwiększające współczynniki gdyż butelka zostanie ci wybita  przez tą istotę ale współczynnik zostanie zwiększony i tak można robić ciągle.

2 niekture pierścienie mają tak że gdy je ściągniesz dzialanie pozostanie i można zakladać pierścienie i ściągać w kółko.

jeśli ktoś zna jakiś ciekawy bug lub sposób na zarobienie pieniędzy niech pisze.

Offline Thorbjørn

• Obywatel
  • Reputacja: 32
    • Karta postaci

Porady
« Odpowiedź #43 dnia: 07 Sierpień 2007, 10:31:44 »
Drogi mogiel szczaw królewski zdobyłem lasach ... hmmm zapomniałem zapytaj Zurisa na targowisku.

Ja też mam problem Jak Zrobić Próbę Ognia!!?? Dali mi jakiś klucz i co i ZONK nie wiem co otwiera!!

Offline Lucas Paladin

• Starszy redaktor
  • Reputacja: 2876
  • Believer & Traveler
    • Karta postaci

Porady
« Odpowiedź #44 dnia: 07 Sierpień 2007, 10:44:04 »
Bo trzeba trochę pomyśleć :) Pyrokar coś mówił Ci o podążaniu ścieżkami Innosa, czy coś w tym rodzaju prawda? I tu zaczyna się problem, co to za "ścieżki Innosa"? A tu bęc... musisz tylko podążać za kapliczkami, a znajdziesz coś, co ten klucz otwiera. Więcej nie mówię, musisz się trochę pomęczyć.

Izrael

• Gość
Porady
« Odpowiedź #45 dnia: 27 Sierpień 2007, 17:08:28 »
Da się usiąść, poprostu musisz nakierować beziego na krzesło tak żeby sie podświetliło i naciskasz LPM. A trenować mieczem np. jak strażnicy się chyba nie da.
« Ostatnia zmiana: 27 Sierpień 2007, 17:09:59 wysłana przez Izrael »

Offline Farvan

• Kret
  • *
Porady
« Odpowiedź #46 dnia: 27 Sierpień 2007, 17:09:52 »
Cytat: Izrael
Da się usiąść, poprostu musisz nakierować beziego na krzesło tak żeby sie podświetliło i naciskasz LPM.
Ale mu chyba chodzi  siadanie np. przy ognisku na ziemi itp.

Offline Kozłow

• Magnat
  • Reputacja: 382
  • Acid Rain!
Porady
« Odpowiedź #47 dnia: 27 Sierpień 2007, 17:17:54 »
ÂŻeby Bezimienny usiadł na stołku czy też przy ognisku trzeba nakierowac myszą na żądaną rzecz. Potem wcisnąć LPM.... I to jest ta wielka filozofia tej czynności.

Offline Scati23S

• Kret
  • *
Porady
« Odpowiedź #48 dnia: 27 Sierpień 2007, 18:07:02 »
Nie da rady usiąść przy ognisku tylko kiwa głową.A na krześle to każdy chyba umi usiąść. Widzałem na YouToBe jak gościu siada gdze popadnie.

Mam jeszcze jedno pytanie czy da sie żeby zwłoki ciał ludzi nie znikały.Bo ustawiłem sobie że krew leje się litrami i jeszcze przydało by sie zrobić żeby ciała nie znikały.Mam ochotę zrobić w Khorinis małą rozrubę i pokazać koledze ale ciała znikają.

Izrael

• Gość
Porady
« Odpowiedź #49 dnia: 27 Sierpień 2007, 18:09:18 »
Nie jestem pewien ale chyba nie da sie tak zrobić. Przynajmniej ja nic takiego nie znalazłem.

Offline .:KERTH:.

• Magnat
  • Reputacja: -2
Porady
« Odpowiedź #50 dnia: 27 Sierpień 2007, 18:09:41 »
nie bardzo cie rozumiem. ciała ZAWSZE będą znikać po zabiciu. inaczej się nie da. nawet kodem tego nie zrobisz, by ciała NIE znikały. mam nadzieje że ci pomogłem  

PZDR.:KERTH:.

Offline Cheatos01

• Kret
  • *
Porady
« Odpowiedź #51 dnia: 02 Październik 2007, 01:42:13 »
Mam problem ze znalezieniem w Górniczej Dolinie nauczyciela Gestatha, to ten od zdobywania trofeów, niestety muszę o to zpytać bo w galerii nie znalazłem mapy z zaznaczonym miejscem.

Offline Bela

• Magnat
  • Reputacja: 14
  • where my bitches?
Porady
« Odpowiedź #52 dnia: 02 Październik 2007, 07:40:45 »
Gestatha znajdziesz razem z Gornem. Idąc po kamiennego smoka w górskiej fortecy w pewnym momencie musisz wejść na taką ścieżkę biegnącą do góry zaraz przy ścianie góry (dalej po skręceniu w lewo masz most, serpentynę i kamienną fortecę). Nie wchodź na ścieżkę tylko omiń ją z prawej strony, za "parawanem" z desek stoi Getsath, zaraz obok przy ognisku siedzi Gorn, pomoże ci przejść przez jaszczuroludzi.

Offline Dorians

• Kret
  • *
Porady
« Odpowiedź #53 dnia: 15 Październik 2007, 23:46:28 »
Mam mały problem.
Chce zostać najemnikiem. Zdobyłem szacunek wszystkich najemników oprócz Santenza (nie pamiętam jak to sie pisze, wiem że to jest ten najemnik, któremu trzeba dać 50 sztuk złota "myta"), ponieważ zamiast mu dać kasę po prostu go pobiłem. Teraz mam takie opcje:
Jak idą interesy? (gada mi coś o tym że wszyscy mu płacili tylko ja nie)
Mogę liczyć na twój głos? (mniej wiecej jakoś tak, mówi mi, że nie zagłosuje na mnie bo muszę zapłacić i takie tam...)
Jakieś wyzwisko typu "to z przodu to ryj czy d*pa" itp... (po czym mnie atakuje).
KONIEC
Kiedy go pokonam nic się nie dzieje, dalej gada że na mnie nie zagłosuje.
Czy popełniłem jakiś błąd czy po prostu źle coś robię.
Proszę o szybką odpowiedź..
« Ostatnia zmiana: 15 Październik 2007, 23:47:03 wysłana przez Dorians »

Offline Bela

• Magnat
  • Reputacja: 14
  • where my bitches?
Porady
« Odpowiedź #54 dnia: 16 Październik 2007, 07:37:30 »
Jeżeli nie płaciłeś myta Sentenzy - nie zagłosuje on na ciebie, idź do Torlofa, skoro masz szacunek i uznanie reszty najemników przyjmie cię bez problemu. No chyba że masz za mało reputacji to odnajdź paczkę ziela dla Ciphera i pogadaj z Jarvisem - każe on ci pobić wszystkich ludzi Sylvia, w tym Sentenze, którego masz już z głowy.

Offline HuBerTo

• Kret
  • *
Porady
« Odpowiedź #55 dnia: 04 Listopad 2007, 17:11:39 »
Pewne pytanko ;] "Na tym Kluczu wyryte jest imię Gomez" - klucz który znalzlem na stolku. Wiem kto to Gomez przeszlem Gothica I , ale co on otwiera w GII bo nie moge jakos dojść tego ? :/

Offline Vlades

• Myśliwy
Porady
« Odpowiedź #56 dnia: 04 Listopad 2007, 17:24:03 »
Nie pamiętam dokładnie gdzie, ale w tym zamku. Musisz trochę poszukać. Po prostu "zapukaj" do wszystkich drzwi...

Offline DomoN

• Kret
  • *
Porady
« Odpowiedź #57 dnia: 05 Listopad 2007, 18:49:33 »
Gdzie są klucze do innych wież w mieście Khorinis oprócz tej pomiędzy portowom dzielnicą a Hardem i co tam znajdę? (jestem strażnikiem)

Izrael

• Gość
Porady
« Odpowiedź #58 dnia: 06 Listopad 2007, 14:47:32 »
No co on otwiera pomocy ;d

Jeśli jest to klucz pierwszy otworzy drzwi w zamku na piętrze. Są to drzwi do komnaty Gomeza. A jeśli drugi klucz otwiera drzwi, które są w jego komnacie. A dokładnie to musisz wejść do zamku i skręcasz w prawo na te  "schody". Gdy wejdziesz skręcasz w lewo i masz te drzwi. Można to też tak wytłumaczyć. Stajesz za rycerzem co stoi u góry i odwracasz się w lewo. Mam nadzieję, że pomogłem.

Offline ivan

• Kret
  • *
Porady
« Odpowiedź #59 dnia: 25 Grudzień 2007, 09:22:14 »
czesc mam taki problem

robie misje z paczka ziela i nie moge jej przejsc...

wszystko zrobilem dobrze krok po kroku tak jak mialem chodzic do ludzi zagadalem z mortisem potem z kardifem potem na farme onara bo kardif mowil o najemniku zagadalem na farmie z cipherem pozniej on zlal "Dar'a" pozniej ja zagadalem z Dar'em wyciagnelem od niego info ze ukradl ziele i sprzedal w porcie niedaleko gdzie buduja statki czyli napewno jest to "Borka z czerwonej latarni" ale wlasnie tu problem bo nie moge nic z nim zrobic clay czas ten standardowy teks

moze cos pominalem?moze juz spalilem misje i trzeba od razu do magazynu isc?

prosze o szybka odpowiedz i z gory thx za info

PS mialem zepsutego kompa i dlugo nie korzystalem z niego moze to dlatego juz zapomnialem jak sie robilo ta misje...

Forum Tawerny Gothic

Porady
« Odpowiedź #59 dnia: 25 Grudzień 2007, 09:22:14 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18