Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
No Stress!
KrokusM:
Jedyne, co jest mnie w stanie zestresować to szkoła i... dentysta. Dla mnie najlepszym lekiem na stres jest, jak to wspomniał Riddle. pogawędka z kumplami zakrapiana alkoholem. Jednak gdy nie ma takiej możliwości, wkładam do odtwarzacza sprawdzone płyty np. Impresions in blood- Vadera itp. Wtedy zamykam oczy, wczuwam się w muzykę i myślę jak rozwiązać problem który mnie męczy.
zaj:
Dla mnie najlepszy jest trening karate z dużą ilością sparingów , uderzaniem w tarcze czy z workiem. W zaciszu domowym tez posiadam worek więc często mogę sobie w niego kopać, uderzać :P Słowo daje sparing z kimś pozwala się wyżyć i wyciszyć. Chyba że dostaniesz w krocze (rzadko, ale zdarza się :D )
Kapi Pogromca:
Sposobów jest kilka, a jak upodobałem sobie takie:
- muzyka - ostry hip-hop lub coś wolnego
- wysiłek fizyczny - siłownia lub wyjść się wybiegać gdzieś po łąkach ( no ci, którzy mieszkają w dużych miastach nie mają chyba łąk blisko domu )
- wyjść gdzieś, gdzie nie ma nikogo i sobie pokrzyczeć
- gra z dużą ilością krwi
To by było na tyle.
Szarleǰ:
Stres, ostatnio jest moim częstym gościem, dlatego musiałem znaleźć sobie dobrą wymówkę, aby się go pozbyć. Czyli inaczej mówiąc, jakiś sposób, który może mnie zrelaksować i pomóc rozwiązać istniejący problem. I w każdym przypadku, moim wybawicielem jest muzyka. Wystarczy włączyć, zamknąć oczy.
Jeżeli natomiast jest taka sytuacja, że nie mam możliwości jej posłuchać, a zdarzają się takie chwile, muszę zająć się czym innym i w tym przypadku nie może to być ani film, ani komputer, ale jedynie sport lub spotkanie ze znajomymi. na tych spotkaniach zawsze jest bardzo wiele humoru itp. więc nasz stan się poprawia.
A jak każdy z nas wie, kiedy mamy dobry humor, o wiele łatwiej jest nam rozwiązać problem, który jeszcze niedawno wydawał nam się nie do rozwiązania. Oczywiście, gorąca kąpiel również zawsze pomaga, dlatego często tę również metodę stosuję .
Pozdrawiam.
lukkasszz:
ja pozbywam się stresu na wiele sposobów:
spodkanie z przyjaciółmi- omówienie problemów i nie tylko
pograć w brutalną gierke z dużą ilością krwi lub jakąś bijatyke (może być tekken )
pograć w piłke na dworze z kolegami/przyjaciółmi- troche sportu niezaszkodzi
posłuchac dobrej muzyki-naprawde uspokaja
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej