Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

No Stress!

(1/4) > >>

Metztli:
W pewnym temacie koledzy poruszyli problem rozładowywania stresu. ÂŻycie jest dość stresujące, więc może macie jakieś niezawodne, sprawdzone sposoby aby pozbyć się tego `` problemu``?
Ja jako wiecznie zestresowana(nauka, spięcia z rodzinką) 16-latka mam swoje sposoby np.:
- Czekolada jest dobra na wszystko, nie ważne że zjesz całą tabliczkę, ale to naprawdę pomaga...
- Dobra komedia, śmiech wyzwala jakieś tam chormony dzięki którym jesteśmy szczęśliwsi i wtedy wszystkie problem łatwiej rozwiązać
- Spotkanie z przyjaciółmi, nieważne czy deszcz czy słońce czy śnieg, oni zawsze potrafią poprawić nastrój  
- Sport, najlepiej niezbyt męczący np. rower, basen i najlepiej ze znajomymi  

Takie bardziej ``babskie`` ale sprawdzone sposoby:
- Gorąca kompiel z dużą ilością piany i pachnącego mydełka, no niema nic przyjemniejszego....
- Zakupy,nieważne czy bluzka, kosmetyk, może dla was bardziej gra lub płyta z muzyką ale nastrój poprawia(jest minus, trzeba mieć kase)
- Zmiana wyglądu, wieżcie mi zmiana fryzury może wiele zmienić ,wiem coś o tym

Crisis:
Każdy nas się stresuje, ale pewnie większość z nas ma inne sposoby na odstresowanie się. Ja mam kilka takich sposobów, ale moim ulubionym i najlepiej działającym jest pójście na siłownie. Wierzcie mi dobre ćwiczenia mogą nas naprawdę dobrze wyciszyć. Wystarczy nawet kupić sobie do domu jakieś zwykłe hantle i ćwiczyć w pokoju, też może odstresować. Oczywiście są też inne sposoby, np. ćwiczenie jakiegoś sportu, może to być nawet Curling xD Ale ja ze sportów na odstresowanie polecam Tenis Ziemny, jest naprawdę dobry w wyciszaniu. Ja kiedyś jak byłem w stresie to chodziłem na lekcje sztuk walki. Tutaj nie mam swojego faworyta, wszystkie są dobre, ale ja chodziłem na Karate. Poza tymi sposobami, które wymieniłem mam też parę innych, a są to: Słuchanie Metalliki, Iron Maiden i Red Hot Chili Peppers, praca :D, uczenie się :D i jazda na rowerze lub pojechanie na wycieczkę samochodem. Ja jednak szczerze polecam siłownię. Gry komputerowe nie są najlepszą metodą na odstresowanie.

Pozdrawiam

Arkhan:
Zazwyczaj kiedy jestem zestresowany, włączam sobie mp3 i słucham ulubionej muzyki co mnie osobiście relaksuje zapominając o swoich problemach. Innym rozwiązaniem jest zasięgnięcie rady na dany problem u kogoś starszego, najczęściej rówieśnika/przyjaciela/przyjaciółkę ;). Ewentualnie pozostaje opcja Soldata i HK-MP5.

Z wyrazami szacunku...

Riddle.:
Stres łapie nas wszystkich bardzo często. Mnie ogólnie najbardziej chyba stresują: szkoła, "spinki" z rodzicami lub kumplami oraz bezsilność w niektórych momentach. Moim ulubionym lekarstwem jest oczywiście muzyka. Ostatnio najczęściej pomagają mi w tym: The Doors, Nirvana, Red Hot Chili Peppers i Dżem. Ze względu na to, że jestem palaczem to również i ta kupa tytoniu powoduje lekki spadek stresu. W szczególności w szkole. Jest też jedna metoda która jest przeważnie stosowana w weekendy. Jest to popijawa z kumplami. Nie istnieje wtedy nic innego, tylko ja, alkohol i kumple z podobnymi problemami. Wieczorami natomiast po całym dniu lubie włazić pod prysznic i siedzieć w nim do upadłego. Przyjemnie jest , kiedy kapie sobie woda która releksuje cie od zestresowanego dnia a ty tylko myślisz, myślisz i myślisz...

Z wyrazami szacunku...

ÂŚlimaczek:
Na pewno bardzo popularną metodą pozbycia się stresu jest pokazana tym obrazku :P

A tak na serio z najlepszych sposobów anty-stresowych wymieniłbym siłownia/jakieś ćwiczenia w pokoju/sztuki walki, słuchanie muzyki, albo po prostu przywalić z całej siły w stół
I dziwię się że ktoś wpadł na taki genialny pomysł że przy grze można pozbyć się stresu. Owszem, ale razem z tym rozwalić sobie klawiaturę i tylko jeszcze bardziej się zestresować  

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej