Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Psychika zniszczona przez gry

<< < (3/4) > >>

Ci@cho:
Zwykla bzdura i tyle np. rodzice mieli synka psychola ktory zabijal potem mial isc do paki i sie leczyc wiec rodzice ktorzy byli psychologami ubzdurali sobie ze to przez gry. Zaloze sie ze z podobnego przykladu sie zaczelo i ci wszyscy psycholodzy w cos takiego uwiezyli. Gry sa tworzone dla ROZRYWKI a nie mordowania i gwalcenia. To tyle bo mi sie odechcialo pisac.

Mag Ognia Władysław:
To zależy od gry. Bo jak ktoś gra w głupią nawalankę to mu się muzg wygładza a IQ zmiejsza się do -10000.

Czaroxxx:

--- Cytat: Mag Ognia Władysław w 19 Styczeń 2009, 08:09:36 ---To zależy od gry. Bo jak ktoś gra w głupią nawalankę to mu się muzg wygładza a IQ zmiejsza się do -10000.

--- Koniec cytatu ---
A jak gra w super inteligentne RPG'i to mu się fałduje. Haha dobre żarty.

TomekLP:

--- Cytat: Kyras w 15 Styczeń 2009, 19:11:49 ---Gówno prawda. Telewizja, gry i inne rzeczy nie czynią z ludzi morderców, psychopatów, i innych ludzi "złych". Oni tacy musieli być od zawsze, żeby móc zrobić coś takiego. A tłumaczenie "bo gra, film" to totalna ściema! Durne tłumaczenie i nadzieja na mniejszy wyrok... Ludzie od zarania dziejów się mordowali i mordują, gwałcą i biją. To, że ktoś nie potrafi zapanować nad emocjami świadczy o tym, że to tkwiło w nim od dawna i zawsze był do tego zdolny a nie bo gra go nauczyła....
Nie chce mi się dalej pisać bo mi od tego ciśnienie rośnie.

--- Koniec cytatu ---

Ja osobiście nie zgodzę się z tym, że "to tkwiło w nim od dawna". Jak dla mnie człowiek rodzi się jako tabula rasa (miałem ostatnio na polskim :D) i na to jakim się staje maja duży wpływ wszystkie sytuacje w których się znajdował oraz środowisko w którym się wychował.

Czaroxxx:
No środowisko, wychowanie na pewno mają duży wpływ na psychikę człowieka. Ale nie gry... <no chyba, że taki ewenement siedzi przed kompem 16 godzin dziennie od 3 roku życia> inteligentna osoba powinna wiedzieć, że to co widzi na ekranie nie jest ani w milimetrze odwzorowaniem życia, jest sztuczne i nieprawdziwe. I takie rzeczy należy wiedzieć.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej