Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Psychika zniszczona przez gry

<< < (4/4)

L.E.N.I.N:
Według mnie niektóre gry ogłupiają dzieci jak np.Tibia ale słyszałem też przypadki że gdzieś w Izraelu chyba jakiś koleś zamordował taxówkarza jak w GTA.Inne przypadki to teraz o telewizji,słyszałem że jakiś mały dzieciak za dużo oglądał telewizji.A szczególnie "odlotowych agentek"które bodajże mają odrzutowe plecaki.Noi ten dzieciak ponoć gdy rodziców w domu nie było założył jakiś plecak,skoczył za balkonu z 6 piętra i się zabił.Bo myślał że to odrzutowy plecak

TomekLP:

--- Cytat: Kyras w 19 Styczeń 2009, 17:09:33 ---inteligentna osoba powinna wiedzieć, że to co widzi na ekranie nie jest ani w milimetrze odwzorowaniem życia, jest sztuczne i nieprawdziwe. I takie rzeczy należy wiedzieć.

--- Koniec cytatu ---

Inteligenta tak, ale jak wiemy nie wszyscy są inteligentni :D no i w grę wchodzą jeszcze dzieci. Taki mały brzdąc nie bierze za realne to co widzi, skąd ma wiedzieć, że to jest złe czy nieprawdziwe jeśli tylko gra na komputerze i ogląda TV?

Czaroxxx:
To już leży w kwestii rodziców i ich wychowania, ja bym nie dał mojemu 3 letniemu dziecku dostępu do komputera.

Ci@cho:
Zgadzam sie z Kyrasem. Wogule tylko dzieci w wieku 5 lat lubia nasladowac gry ale i tak kilka lat pozniej to ich nudzi. Jesli 16 latek po graniu w gta4 wyjdzie z kalachem na ulice i zacznie zabijac ludzi to ma problem z psychika a nie jest to wina gry.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej