Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
Świt IV Ery (Wątek fabularny)
Rengar:
-lordzie co to za kobieta dołączyła do nas jako ostatnia ? Ta z drugiego końca sali ? I kim był ten anioł do cholery zapytał młodzian, pierwszy raz widział anioła, więc zdumiało to go, to chyba w tamtym momencie pierwszy raz pomyślał o magii, zasascynowala go, tak jak i wspomniane bractwo -i czym jest bractwo switu ?
TheMo:
-Tak, to moje imię. Ojciec miał na nim obsesję i postanowił mnie tak nazwać. Chciał zostać wielkim wojownikiem by mu dorównać, ale jego dziadek trzymał go w wiosce. No to jego ambicje przeszły na mnie i oto jestem tutaj. Taka moja historyjka. Mogę jeszcze kieliszek?
Marduk Draven:
--- Cytat: Melkior Tacticus w 16 Grudzień 2021, 16:01:55 ---- Oczywiście że bez rodzynek, jesteśmy cywilizowani. Porty na zachodzie, no na początku się przydadzą. Mamy IV erę, teraz się stawia teleport, robi "abrakadabra" i wziuu. Masz szybki transport dóbr na drugi koniec świata. Te mandarynki z Zuesh dotarły dziś rano. 40 lat temu byś nawet nie pomyślał że się da. A tu o, w Triumwiracie pojawił się elf co nie wiedział że sie nie da i zrobił.
--- Koniec cytatu ---
- Cóż. Elfy. Po prostu. Oczywiście w dobrym sensie. Jak elf czegoś chce, to prędzej czy później to zrobi - podsumował anioł po czym na krótki moment zamknął oczy. Skrzydła rozpłynęły się w powietrzu.
- Ah, od razu lepiej. Co tam u rodziny i twojej załogi?
Melkior Tacticus:
- Cóż, moja ciężarna małżonka zginęła na morzu 40 lat temu więc nie jest dziś tak dobrze jakbym chciał. Ale to mnie popchnęło do pracy, zostania arcyliszem i w ogóle. Nie ma co rozpamiętywać, Celia jest jeszcze bogatsza niż była a Vulmer żyje sobie ze swoją rodziną w Revar. Wychylił kielich wina, powstrzymując swe magiczne zdolności przed usunięciem "toksyn". Od razu lepiej... - Jeszcze sobie kogoś znajde, mam czas do cieplnej śmierci wszechświata. Także nie martw się.
Kazmir MacBrewmann:
--- Cytat: Rengar w 16 Grudzień 2021, 22:27:54 ----lordzie co to za kobieta dołączyła do nas jako ostatnia ? Ta z drugiego końca sali ? I kim był ten anioł do cholery zapytał młodzian, pierwszy raz widział anioła, więc zdumiało to go, to chyba w tamtym momencie pierwszy raz pomyślał o magii, zasascynowala go, tak jak i wspomniane bractwo -i czym jest bractwo switu ?
--- Koniec cytatu ---
- Zdaje się że Patricia Morii - Drake. Zaś ten gołą... anioł znaczy się to Marduke Draven, dowódca Bractwa Świtu. Bractwo od 40 lat to "zwykli" rycerze. Zakon czczących Zartata wojowników, ongiś do napierdalania demonów. Dzisiaj... no głównie uspokajają magów którym coś odwali. I w sumie robią to co rycerze powinni. No i to państwowa organizacja, służba gwarantuje tytuł szlachecki. Od "moich" Bękartów Rashera różnią się tym że gorzej płacą. Ostatnie zdanie rzucił żartobliwie
--- Cytat: TheMo w 17 Grudzień 2021, 00:50:45 ----Tak, to moje imię. Ojciec miał na nim obsesję i postanowił mnie tak nazwać. Chciał zostać wielkim wojownikiem by mu dorównać, ale jego dziadek trzymał go w wiosce. No to jego ambicje przeszły na mnie i oto jestem tutaj. Taka moja historyjka. Mogę jeszcze kieliszek?
--- Koniec cytatu ---
- Jasne, co pytasz. To interesujące, bo w sumie... a z kąd twój ojciec był? Kazmir może i był prostym korsarzem, ale pewne rzeczy wiedział i miał podejrzenia że oto przed nim stoi dziedzic hrabstwa Terwor. W pewnym sensie. Nawet bardziej niż pewnym.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej